تفسیر ایات الائمه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] تفسیر آیات الائمه (ابهام زدایی). تفسیر آیات الائمه ممکن است عنوان برای کتاب های ذیل باشد: • تفسیر آیات الائمه (حکیم)، اثـر میرزا علی نقی (م ۱۲۹۷ ق) فرزند مولی رضا بن محمدامین همدانی حکیم، ریاضی دان، متبحر در علوم غریبه و از علمای عصر خویش• تفسیر آیات الائمه (لاریجانی)، اثر سیدمحمدعلی (م ۱۳۲۱ ق) فرزند سیدمهدی حسینی تهرانی لاریجانی نیاکی معروف به تیر فروش، حکیم متاله، از علمای تهران
...

[ویکی فقه] تفسیر آیات الائمه (حکیم). تفسیر آیات الائمة اثـر میرزا علی نقی (م ۱۲۹۷ ق) فرزند مولی رضا بن محمدامین همدانی حکیم، ریاضی دان، متبحر در علوم غریبه و از علمای عصر خویش می باشد.
این تفسیر در یک مجلد بزرگ به فارسی و به نام تفسیر آیات الائمة است. مفسر آن را بر مذاق اهل عرفان و تصوف نگاشته و در ۱۲۷۴ ق از نگارش آن فراغت یافته است.مـؤلـف ایـن اثر را به قواعد جفر و استخراج آیات قرآن کریم از طریق زبر و بینات در اثبات امامت حضرت علی بن ابی طالب (علیه السّلام) و ائمه اطهار (علیهم السّلام) آغاز نموده است. و آن شامل یک مقدمه در شرح و بیان احاطه قرآن کریم به تمام علوم می باشد. سـپـس مـی گوید که امامت ائمه اطهار (علیهم السّلام) در قرآن کریم به طریق اشارات و رموز یاد شده ولی تصریح به امامت ائمه اثنی عشر نگشته است.مـفـسر به زبان عربی و کتب عهدین قدیم و جدید کاملا آشنائی و تسلط تام داشته است و در باب پنجم از این تفسیر از کتاب تورات و کتاب زبور و صحیفه دانیال و سایر کتب و رسالات عهدین در اثبات امامت حضرت امیرالمؤمنین (علیه السّلام) و ائمه اثنی عشر (علیهم السّلام) استفاده کرده است. و نیز عباراتی را به خط فارسی و زبان عبری ذکر نموده است.
نسخ کتاب
امروز نسخه های متعدد از این تفسیر در دست می باشد.از جمله نسخه خط مؤلف نزد حفید وی میرزا محمد در تهران و نیز نسخه کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی (شماره ۶۹۵۰) و نسخه کتابخانه مجلس شورای اسلامی (شماره ۱۶۸۵) محفوظ می باشد.

[ویکی فقه] تفسیر آیات الائمه (لاریجانی). آیات الائمه اثر سیدمحمدعلی (م ۱۳۲۱ ق) فرزند سیدمهدی حسینی تهرانی لاریجانی نیاکی معروف به تیر فروش، حکیم متاله، از علمای تهران می باشد.
این تفسیر به زبان فارسی در یک مجلد، در شرح و بیان و تاویل آیات قرآنی که مربوط به امامت و ولایت و فضائل امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب (علیه السّلام) و ائمه معصومین (علیهم السّلام) و خاندان عصمت و طهارت می باشد. و از طریق روایات و کلام به بحث پرداخته است.این کتاب در ۱۳۱۶ ق در تهران در ۳۴۲ صفحه چاپ سنگی گردیده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس