تلاوت

/talAvat/

مترادف تلاوت: ترتیل، خوش خوانی، قرائت، نرم خوانی، خواندن، قرائت کردن

برابر پارسی: خواندن

معنی انگلیسی:
reading, plainsong, reading or chanting

لغت نامه دهخدا

تلاوت. [ ت ِ وَ] ( ع مص ) تلاوة. خواندن. ( ترجمان جرجانی ترتیب عادل بن علی ). خواندن قرآن و جز آن. ( آنندراج ). خواندن با قرائت و اندیشه و تأمل. ( ناظم الاطباء ) :
اگر خدای جهان را سمیع می دانی
مکن بلند برای خدا تلاوت را.
صائب ( از آنندراج ).
رجوع به تلاوة شود.

تلاوة. [ ت ِ وَ ] ( ع مص ) خواندن قرآن را. تلوت القرآن و نحوه. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ). قرأت. ( اقرب الموارد ). تلاوت. رجوع به تلاوت شود.

تلاوة. [ت ُ وَ ] ( ع اِ ) بقیه وام و مانند آن. ( ناظم الاطباء ) ( از اقرب الموارد ). بمعنی تلیة است ، یقال : تلیت لی من حقی تلیة او تلاوة؛ای بقیت بقیة. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ) ( از اقرب الموارد ). رجوع به تلیة شود.

فرهنگ فارسی

خواندن کتاب ، قرائت قر آن
۱ -( مصدر ) خواندن قرائت کردن . ۲ - ( اسم ) قرائت .

فرهنگ معین

(تَ وَ ) [ ع . ] (مص م . ) خواندن ، قرائت کردن .

فرهنگ عمید

۱. قرائت قرآن.
۲. خواندن کتاب.

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] تَلاوَت، به معنای خواندن قرآن و اندیشیدن در معانی آن است. مادّۀ تلاوت فقط یک بار در قرآن کریم آمده، اما مشتقات آن بیش از پنجاه بار به کار رفته است. در بسیاری از احادیث پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار بر تلاوت قرآن تأکید شده است. در حدیثی نبوی آمده است که تلاوت قرآن، نور و مایه برکت و وسعت روزی است. تلاوت قرآن آدابی دارد. از آداب ظاهری آن وضو گرفتن خواندن با صوت نیکو و از آداب باطنی آن، اخلاص، خشوع و تدبر در آیات است.
تلاوت، یکی از صورت های مصدری ریشه «ت ـ ل ـ و» و به معنای خواندن است. به نوشته ابن فارس این ریشه یک معنا بیش ندارد و آن در پی آمدن (اِتْباع، اتّباع) است و چون در خواندن قرآن آیات در پی یکدیگر می آیند، به آن «تِلاوة القرآن» گفته شده است. راغب اصفهانی نیز همین معنا را برای ریشه مذکور بیان کرده و گفته است به خواندن قرآن و اندیشیدن در معانی آن تِلاوت می گویند. وی همچنین اشاره کرده که واژه تِلاوت فقط به خواندن کتاب های آسمانی اختصاص دارد، بر خلاف قرائت که کاربرد آن عام است، اما به نوشته ابن منظور برخی کاربرد تلاوت را نیز عام می دانند.
مفسران نیز تلاوت را به معنای خواندن و برگرفته از معنای اصلی آن (در پی آمدن) دانسته اند. از جمله، به نوشته شیخ طوسی و طبرسی و علامه طباطبایی خواندن (قرائت) را از آنرو تلاوت می گویند که حروف از پی یکدیگر می آیند. توضیح بعدی طوسی و طبرسی نیز در خور توجه است: عمل خواندن را تلاوت می گویند چون حروف در پی یکدیگر ادا می شوند و به آن قرائت می گویند از آنرو که حروف در یک جا جمع می شوند.

دانشنامه آزاد فارسی

تَلاوَت
اصطلاحی مختصِ خواندن کتب آسمانی؛ به خلاف قرائت که خواندن هر کتابی است. طبق روایات، آنچه را از قرآن قرائت کردن که عمل به آن واجب باشد، تلاوت است. حق تلاوت قرآن، به تصریح خود قرآن، پیروی کردن عملی است (بقره، ۱۲۱).

پیشنهاد کاربران

کلمه ( تلاوت ) ( که فعل یتلی از آن گرفته شده ) همانطور که برخواندن الفاظ اطلاق می شود، بر القأ معانی آن الفاظ نیز اطلاق می گردد .
قراعت
معنی تلاوت و. . . . .
تلاوت اکثر در خواندن قرآن کاربرد دارد که به معنی خواندن درست با تلفظ و صوت است و به کلمه قرائت شبیه است
تلاوت : قرائت ، خواندن ، ترتیل
توضیح : بیشتر در جملاتی که در رابطه با قران باشد می اید .
***
مثال : تلاوت ان پسر در قران خوب است .
Best Quran Recitation
بهترین تلاوت قرآنی

تلاوت : قرائت صحیح و یادگیری
خواندن
recite

بپرس