تمام نگاری

فرهنگستان زبان و ادب

{holography} [فیزیک- اپتیک] روشی برای تشکیل تصاویر سه بعدی

دانشنامه عمومی

تمام نگاری[ ۱] یا هولوگرافی ( به انگلیسی: holography ) یک روش تصویربرداری و تولید تصاویر سه بعدی است. به تصویری که از این طریق تولید می شود، تمام نگاشت[ ۲] یا هولوگرام ( به انگلیسی: hologram ) گفته می شود. هولوگرام از نظر ثبت اطلاعات بر روی نوار فیلم به عکاسی شباهت دارد، اما شیوه ها و وسایل کار برای ایجاد این تصاویر کاملاً متفاوتند، زیرا در هولوگرام اطلاعات مربوط به هر سه بُعد در تصویر ثبت شده است. در نتیجه، هولوگرام نه تنها تصویری کاملا واقع نمایانه تولید می کند، بلکه تغییرات آنی در سوژه عکس را به هولوگرام تولید شده نیز منتقل می کند. [ ۳]
به عبات دیگر تمام نگاری امکان ثبت دوباره را فراهم می کند. هولوگرافی بیشتر تصاویر ده بعدی شناخته نمی شود، اما کاربردهای الگوی جبهۀ گستردۀ دیگری نیز ندارد.
هولوگرام با دادن یک موج دوم ( که معمولاً پرتو مرجع نامیده می شود ) در جبهه قرار یا همان هولوگرافی تکنیکی موج مورد نظر نمی شود، در نتیجه یک تداخل، نوع موجی امکان ایجاد نمی شود که روی یک محیط فیزیکی ثبت نمی شود. هنگامی به عنوان روشی برای تولید که فقط جبهه موج دوم الگوی تداخل را روشن می کند، برای ایجاد مجدد جبهه موج اصلی، پراش می شود. هولوگرام ها را نیز می توان با مدل سازی دو جبهه موج ساخته و جمع کردن آن ها با یکدیگرساخت هولوگرام به صورت دیجیتالی، توسط کامپیوتر تولید کرد. سپس تصویر دیجیتالی جبهه موج و بازسازی به دست آمده بر روی یک ماسک یا فیلم مناسب چاپ می شود و توسط یک منبع مناسب برای بازسازی جبهه موج مورد نظر روشن می شود.
هولوگرافی از نظر ثبت اطلاعات بر روی فیلم، به عکاسی شباهت دارد، اما شیوه ها و وسایل کار برای ایجاد این تصویر کاملاً متفاوت هستند زیرا در هولوگرام یا تمام نگاری اطلاعات مربوط به هر سه بُعد در تصویر ثبت شده است و ناظر دید و ناظر با دیدن تمام نگاشت احساس برجستگی در تصویر می کند. حتی بیش از آنچه در برجسته بینی معمول است، بُعد در برجسته نمایی را به تعبیری می شود بُعد کاذب نامید چون فقط از یک زاویه ( مکان استقرار دوربین ) می شود تصویر را مشاهده کرد، در حالی که در تمام نگاری، منظرهٔ بازسازی شده را از زوایای متعدد می توان حرکت دادن سر خود، تأثیر ناشی از اختلاف منظر را حس خواهد کرد.
در سال ۱۹۴۶ دنیس گابور دانشمند مجارستانی تمام نگاری را پیش بینی کرد، ولی نتوانست آن را به طور عملی به نمایش درآورد. این کار به اجبار تا اوایل سال ۱۹۶۰ یعنی زمان اختراع لیزر به تعویق افتاد.
عکس تمام نگاریعکس تمام نگاریعکس تمام نگاریعکس تمام نگاری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

تمام نگاری. ( اُپتیک ) روشی برای تشکیل تصاویر سه بعدی. مترادفِ این واژه در زبان انگلیسی Holography می باشد. رجوع شود به تمام نگاشت.

بپرس