تیمگاد

دانشنامه عمومی

تیمگاد یک شهر به جامانده از دوران امپراتوری روم با قدمت ۱۰۰ سال قبل از میلاد است که در کوه آورس الجزایر واقع شده است. این مکان در سال ۱۹۸۲ در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. [ ۱]
ویرانه های شهر تیمگاد در سرازیری های آورس، حدود ۳۵ کیلومتری شهر باتنه ( Batna ) در الجزایر کنونی واقع شده است. شهر تیمگاد حدود ۲ هزار سال قبل توسط تراجان، امپراتور روم، ساخته شد. طراحی شهر باستانی تیمگاد با دقت بسیار زیادی انجام شده و یکی از بهترین مثال های باقی مانده از طراحی های شبکه ای است که توسط طراحان قدیمی روم به کار گرفته می شده است.
تیمگاد با بافت شطرنجی منعطف، منظم ترین نمونه شهرسازی رومی و بدون خیابان متقاطع است. طرح اصلی شهر تیمگاد یک مربع کامل با اضلاعی به طول ۳۵۵ متر بود با یک طرح قائم که به وسیله دکمنوس ماکزیموس decumanus maximus ( با خیابان های شرقی - غربی ) و کاردو cardo ( با خیابان های شمالی - جنوبی ) برجسته و با ردیف ستون های قرنتیان ( Corinthian ) خط کشی شده بود.
طرح به این منظور بود که فضایی را برای ۱۵۰۰۰ ساکن فراهم کند، ولی ساکنین شهر تیمگاد خیلی زود از این تعداد بیشتر شد و از این طراحی عمودی - افقی بیرون زد. این شهر گستردگی بیشتری پیدا کرد ولی امروزی تر سازماندهی شد. تیمگاد طی ۳۰۰ سال بعد توسعه پیدا کرد، واحدهای مسکونی به زمین اصلی اضافه و از سایز اصلی خودش ۴ برابر بزرگتر شد.
شهر تیمگاد طی قرن های دوم و سوم، در صلح و آرامش زیست. قرار داشتن در راس دره آبیود و یک تقاطع حیاتی، به رومی ها امکان کنترل یکی از محل های عبور و مرور در کوه های آورس را می داد، بنابراین دسترسی به آن از طریق صحرا را ایجاد می کرد. در شروع قرن سوم تیمگاد به مرکزی برای فعالیت مسیحیان و در قرن چهارم به مرکز فعالیت فرقه دوناتیست ( Donatist ) تبدیل شد. تیمگاد بعد از حمله وندال ها در قرن پنجم و متعاقب آن غارت و تخریب بربرها سقوط کرد.
در قرن ششم تیمگاد توسط امپراتوری ژوستین یکم، امپراتور بیزانس، دوباره احیا شد. دژی بیرون از شهر اصلی ساخته شد و در ساخت آن بسیاری از بلوک ها و دیوارهای بتنی که در زمان روم ساخته شده بود، مجدداً استفاده شد؛ ولی شهر تیمگاد یکبار دیگر در حمله اعراب در قرن هفتم سقوط کرد. تیمگاد بالاخره در قرن هشتم متروکه و به دست فراموشی سپرده شد تا در حفاری های اکتشافی باستان شناسی از زیرزمین در سال ۱۸۸۱ پیدا شد.
عکس تیمگادعکس تیمگاد
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس