ثوبان بن بجدد

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ثَوْبان بن بُجدُد، محدّث و از صحابیان پیامبر اکرم و کنیه اش ابوعبداللّه بود. برخی او را اهل سِراة (مکانی بین مکه و یمن) و برخی اهل حِمیَر دانسته اند. نام پدرش را بُجْدُد و نیز جَحْدَر ثبت کرده اند. اما زرکلی یجدد ذکر کرده است.
پیامبر اکرم ثَوْبان بن بُجدُد را خرید و سپس آزاد کرد و او را در بازگشت به دیار خود یا ماندن نزد پیامبر مختار کرد. ثوبان نزد پیامبر ماند و تا هنگام رحلت پیامبر پیوسته در رکاب ایشان بود.
ثوبان پس از وفات پیامبر
ثوبان پس از رحلت پیامبر به شام رفت. مدتی در رَمْلَه و مصر به سر برد و سرانجام در حِمْص اقامت گزید. او در ۴۴، و به نقلی در ۵۴، در زمان خلافت معاویه، در همان شهر درگذشت.
مقام و منزلت ثوبان
ثوبان از پیامبر ۱۲۸ حدیث نقل کرده و جماعتی از تابعین، مانند شدّادبن أوس انصاری، جبَیْربن نُفَیْر حَضْرَمی، ابوادریس خَولانی، ابوسلام أسود حبشی و ابواسماء رَحْبی، از او روایت کرده اند.
بخاری و مسلم و دیگر مشایخ بزرگِ حدیث نیز در نوشته های خود، احادیثی از وی نقل کرده اند. ابونُعَیم اصفهانی او را از عارفان اهل بصیرت دانسته است.


[ویکی شیعه] ثَوْبان بن بُجدُد، که کنیه اش ابوعبدالله است، برده ای بود که پیامبر (ص) او را خرید و آزاد کرد. برخی او را اهل سِراة و برخی اهل حِمیَر، دانسته‏ اند. ثَوْبان پس از آزادی پیش پیامبر (ص) ماند. او از صحابه بود و ۱۲۸ حدیث از رسول خدا (ص) روایت کرده است.
کنیه ثوبان، ابوعبداللّه بود. برخی او را اهل سِراة و برخی اهل حِمیَر دانسته‏ اند. نام پدرش را بُجْدُد و نیز جَحْدَر ثبت کرده‏ اند. اما زرکلی یجدد ذکر کرده است.
ثوبان، غلامی بود که پیامبر اکرم (ص) او را خرید، آزاد کرد و در بازگشت به دیار و ماندن مختار کرد. او نزد پیامبر (ص) ماند و تا هنگام رحلت حضرت، پیوسته در رکاب ایشان بود.

پیشنهاد کاربران

بپرس