جالق

لغت نامه دهخدا

جالق. ( اِخ ) یکی از بخش های چهارگانه شهرستان سراوان. این بخش در شمال خاوری سراوان و کنار مرز پاکستان واقع و حدود آن بشرح زیر است : از طرف شمال و خاور به مرز پاکستان و از طرف جنوب و جنوب باختری به بخش حومه سراوان و از طرف باختر به شهرستان زاهدان محدود است و از نظر طبیعی به دو قسمت تقسیم میشود:
1- قسمت کوهستانی معروف به کوه بند که از جنوب این بخش عبور میکند و بسمت شمال باختر امتداد دارد و خط الرأس آن بخش جالق را از بخش حومه جدا میسازد. 2- قسمت جلگه که مرکز و شمال بخش و قسمت عمده آن لوت و کویر بوده و در برخی نقاط دارای چاه میباشد. هوای دهستان بسیار گرم و مالاریائی است و بادهای گرم تابستان آنجاطاقت فرساست. آب قراء این بخش از قنات و چشمه و چاه تامین میگردد. محصول عمده آنجا غلات ، خرما و لبنیات است. شغل اهالی زراعت و گله داری است. بخش جالق جزء شهرستان سراوان و دارای 20 آبادی بزرگ و کوچک میباشدو مجموعاً 7500 تن سکنه دارد. راههای این بخش مالرواست و فقط یک راه فرعی دارد که از راه فرعی سراوان به کوهک از اسفندک منشعب میشود و پس از عبور از گردنه وداف علی به جالق منتهی میشود. طائفه گمشادزائی که در حدود 5000 تن میباشند بطور سیار در این بخش زندگی میکنند و شغل عمده آنها گله داری و زراعت است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ). این محل را زالق. ژالق. جالق. صالق. صالقان. جالقان نیز ضبط کرده اند و ظاهراً دو جالق بود یکی جالق نو و دیگری جالق کهنه و بهمین جهت آن را جالقان گویند. ( از تاریخ سیستان و حاشیه آن ). رجوع به کتاب فوق ص 22، 28، 29، 30، 80، 182 و زالق شود ). صاحب مرآت البلدان آرد: جالق یکی از بلوک سرحدی بلوچستان است. ( مرآت البلدان ج 4 ص 78 ).

فرهنگ فارسی

یکی از بخشهای چهار گانه شهرستان سروان این بخش در شمال شرقی سروان و کنار مرز پاکستان واقع است هوای آن بسیار گرم و مالاریایی است بادهای گرم تابستان آنجا طاقت فرساست . بخش جالق مجموعا ۷۵٠٠ تن سکنه دارد . شغل عمده مردم گله داری و کشاورزی است .
از بخشهای چهارگانه شهرستان سراوان

دانشنامه عمومی

جالق، شهری در بخش مرکزی شهرستان گلشن در استان سیستان و بلوچستان ایران است. این شهر، مرکز شهرستان گلشن است. [ ۱]
این مکان در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۳۶۹ پس از تجمیع روستاهای پشت دم، پتوک، تل کوه، چگرد، خوشاب ( شهرک ) دکانان، سر کوه، سورو، سوروک، شیشه ریز، صدیق آباد، قلعه امراء، قلعه دادمحمد، قلعه محمدکریم، قلعه ملا، قلعه ملک، گورک، کولر، کوهکن، کوهکن علیا، گیتانک، خوشاب جالق، کوهک، قلعه شیرمحمد و حاجی آباد کشان به عنوان روستای جالق شناخته و سپس به شهر تبدیل شد. [ ۲]
فاصله شهر جالق تا مرکز استان سیستان و بلوچستان ( شهر زاهدان ) برابر با ۴۱۱ کیلومتر است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت شهر جالق برابر با ۱۸٬۰۹۸ نفر ( ۳٬۵۶۶ خانوار ) بوده است. [ ۳]
عکس جالق
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

جالْق
شهری در استان سیستان و بلوچستان، شهرستان سراوان، و مرکز اداری بخش جالق. با ارتفاعی حدود ۸۵۰ متر، در سرزمینی تپه ماهوری در ۲۷۲کیلومتری جنوب شرقی زاهدان و ۴۴کیلومتری شمال شرقی سراوان، سر راه مرزی سراوان به میرجاوه و زاهدان، قرار دارد. اقلیم این شهر گرم و خشک و جمعیت آن ۱۳,۹۹۹ نفر است (۱۳۸۵). بادهای گرم تابستانی آن طاقت فرساست. این شهر در ۱۴کیلومتری مرز ایران و پاکستان واقع شده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس