جام برندگان جام اسیا

دانشنامه عمومی

جام برندگان جام آسیا. جام برندگان جام آسیا یا جام در جام آسیا ( به انگلیسی: Asian Cup Winners Cup ) که با نام اختصاری ( ACWC ) نیز شناخته می شود تورنمنت سالیانه فوتبال بود که از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۲ با الگوبرداری برداری از جام در جام اروپا مابین قهرمانان حذفی کشورهای آسیا برگزار می شد. [ ۱] [ ۲] [ ۳] تا سال ۲۰۰۲ مسابقات فوتبال درقاره آسیا تحت دو عنوان جام باشگاه های آسیا و جام برندگان جام آسیا برگزار می شد اما کمیته برگزاری مسابقات باشگاهی در این قاره؛ پس از پایان مسابقات در سال ۲۰۰۱–۰۲ مانند جام برندگان جام اروپا در فصل ۹۹–۱۹۹۸ تصمیم به توقف این مسابقات گرفت. در بین تیم های ایرانی فقط پرسپولیس ۲ بار به فینال این رقابت ها راه پیدا کرد ( در فصل های ۱۹۹۰ و ۱۹۹۲ ) پرافتخارترین تیم ایرانی در جام برندگان جام آسیا و سومین تیم پر افتخار این رقابت ها محسوب می شود. هم چنین سوپرجام آسیا یک تورنمنت باشگاهی در سطح قاره ای بود که کنفدراسیون فوتبال آسیا با الگوبرداری از سوپرجام اروپا میان قهرمان جام باشگاه های آسیا و جام در جام آسیا آن رقابت ها را برگزار می کرد. [ ۴] [ ۵] [ ۶]
تیم های عربستانی با ۶ قهرمانی در این جام رکورد دار هستند و پس از آن تیم های ژاپنی با ۵ قهرمانی در رده دوم قرار دارند و تیمهای ایران هم با ۱ قهرمانی در رده سوم است.
همچنین باشگاه الهلال عربستان و باشگاه یوکوهاما مارینوس ژاپن با کسب دو عنوان قهرمانی موفق ترین تیم های این رقابت به حساب می آید.
در آغاز دهه ۱۹۹۰ میلادی، کنفدراسیون فوتبال آسیا تصمیم به برگزاری تورنمنت جدیدی در کنار جام باشگاه های آسیا گرفت؛ بدین ترتیب رقابت های جام در جام آسیا با حضور قهرمانان جام حذفی کشورهای آسیایی رسماً تأسیس شد و به مدت ۱۲ فصل پیاپی برگزار گردید.
در سال ۲۰۰۲ با تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا مبنی بر تغییرات در ساختار رقابت های باشگاهی آسیا، جام برندگان جام آسیا تعطیل و با جام باشگاههای آسیا ادغام شد و از سال ۲۰۰۳ لیگ قهرمانان آسیا را تشکیل دادند . از سال ۲۰۰۴ تورنمنت دیگری با نام ای اف سی کاپ برای کشورهای سطح پایین تر و درجه دوم فوتبال در قاره آسیا شکل گرفت که در آن مسابقات، قهرمانان لیگ و جام حذفی این کشورها حضور می یابند.
در ۴ دوره نخست این جام، دیدار نهایی به صورت رفت و برگشتی میان تیم های فینالیست برگزار می شد اما پس از آن و تا پایان این تورنمنت فینال همواره به صورت تک بازی و به میزبانی یکی از دو تیم فینالیست یا در کشوری بی طرف برگزار گشت. دیدارهای پایانی این جام به شرح زیر است:
عکس جام برندگان جام آسیاعکس جام برندگان جام آسیا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس