جامع المدارک فی شرح المختصر النافع

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] جامع المدارک فی شرح المختصر النافع تألیف آیت الله حاج سید احمد بن یوسف خوانساری قده (م 1405 ق) یک دوره کامل فقه شیعه است.
کتاب «جامع المدارک» از شروح معتبر و با ارزش «مختصر النافع» یا «النافع فی مختصر الشرایع» تألیف محقق حلی قده (م 676 ق) است که در زمان حیات مؤلف انتشار یافته است.
این کتاب حاوی مجموعه ای از مدارک احکام فقهی می باشد که به صورت مختصر گردآوری شده و یک دورۀ کامل از فقه شیعه می باشد.
کتاب به صورت شرح مزجی تألیف شده به این معنا که حواشی و متن کتاب با هم ترکیب شده اند. در این کتاب مباحث فقهی با توجه به روایات و آیات قرآن کریم مطرح شده است و مؤلف با توجه به بنیۀ فقهی بسیار قوی که داشته است فقه الحدیث، آیات و روایات را به بهترین وجه بیان نموده است و کمتر به منبع یا مأخذ فقهی به صورت صریح استناد کرده است.
با توجه به تاریخ اتمام کتاب صلاة که سال 1369ق است، و پایان کتاب قصاص که سال 1401ق می باشد در حدود سی و چند سال نگارش این کتاب ارزشمند طول کشیده است.

[ویکی شیعه] جامع المدارک فی شرح المختصر النافع (کتاب). جامِعُ الْمُدارک فی شَرحِ الْمُختَصَرِ النّافع یک دوره کامل فقه امامیه است که توسط سید احمد خوانساری (متوفای ۱۴۰۵ق) به زبان عربی نوشته شده است. این کتاب شرحی بر کتاب المختصر النافع نوشته محقق حلی است. خوانساری در این کتاب با برخی نظرات فقهی مشهور امامیه، مانند جواز اجرای حدود در عصر غیبت مخالفت کرده است.
سید احمد خوانساری (۱۳۰۹-۱۴۰۵ق) از فقهای شیعه است که بعد از وفات سید حسین بروجردی به عنوان یکی از مراجع تقلید مطرح شد.
خوانساری از شاگردان آقا ضیاء عراقی و آخوند خراسانی بود. او به توصیه بروجردی به تهران مهاجرت کرد و در سال ۱۳۶۳ش درگذشت. امام خمینی به مناسبت درگذشت او پیام تسلیتی صادر کرد. خوانساری در حرم حضرت معصومه و در کنار علامه طباطبایی دفن شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس