جان سرل

دانشنامه عمومی

جان راجرز سرل ( به انگلیسی: John Searle ) ( زادهٔ ۱۹۳۲ میلادی کلرادو در آمریکا ) از فیلسوفان تحلیلی سرشناس معاصر[ ۱] است. وی به خاطر کار هایش در زمینه فلسفه زبان و فلسفه ذهن شناخته شده است.
جان سرل دکترای خود را از دانشگاه آکسفورد دریافت کرده و استاد دانشگاه برکلی بود.
تخصص وی در فلسفه زبان و فلسفه ذهن و موضوعات خودآگاهی است. سرل خداناباور است. [ ۲]
در سال ۱۹۵۹ میلادی، سرل در سن ۲۷ سالگی موفق به اخذ مدرک دکتری در دانشگاه برکلی شد. او بیش از پنجاه سال، استاد فلسفهٔ دانشگاه برکلی کالیفرنیا بوده و در سال ۱۹۶۹ با انتشار کتاب کنش گفتاری، رساله ای در باب فلسفهٔ زبان Speech Acts به شهرت رسید. موضوع اصلی نخستین کتاب سرل، مسألهٔ معنا و ادراک بصری بود و تأکید وی در این کتاب بیش از هر چیز روی یک نظریهٔ فلسفی ناب و ساختارشکن می باشد. براساس این کتاب، ادارک انسان دری بی واسطه به واقعیت بیرونی است. درکی است مستقیم از چیزها؛ همانگونه که در بیرون ذهن و در اعیان خارجی وجود دارند. به گفتهٔ سرل ما در حصار حواس و ادراک خود محصور نیستیم و بدین ترتیب علیه تمام فلسفه هایی که از سده ها پیش به فلسفهٔ غالب تبدیل شده بودند موضع می گیرد. [ ۳]
از جان سرل کتاب های «درآمدی کوتاه به ذهن» و «اختیار و عصب زیست شناسی» و «فلسفه در قرن جدید» هر سه ترجمهٔ محمد یوسفی و «راز آگاهی» ترجمهٔ سید مصطفی حسینی و نیز «ساخت واقعیت اجتماعی» به ترجمهٔ میثم محمدامینی ( نشر نو، ۱۳۹۳ ) در ایران به چاپ رسیده است. کتاب افعال گفتاری او نیز با ترجمه محمدعلی عبداللهی در سال ۱۳۸۵ منتشر شده است. ناشر این اثر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است.
عکس جان سرلعکس جان سرل
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس