جزایر سلیمان

فرهنگ فارسی

مجمع الجزایریست در اقیانوس کبیر در ملانزی که قبل از ۱۹۱۴ م . میان آلمان و انگلستان تقسیم شده بود و پس از ۱۹۱۹ قسمت آلمان تحت قیمومت استرالیا در آمد و قسمت بریتانیایی آن نیز در ۱۹۷۸ م . به استقلال رسید . رویهم رفته ۱۹۷٠٠٠ تن جمعیت دارد . محصول آن صدف و چوب است جنگ هوایی سختی میان آمریکاییها و ژاپنیها در ۱۹۴۲ م . ( جنگ دوم جهانی ) رخ داد .

دانشنامه عمومی

جزایر سُلِیمان ( به انگلیسی: Solomon Islands ) کشوری است با بیش از ۹۹۰ جزیره در اقیانوس آرام جنوبی. پایتخت آن هونیارا است.
جزایر سلیمان کشوری در اقیانوس آرام است که اقتصاد آن بیشتر بر پایه صادرات چوب و الوار می گردد و در طول جنگ جهانی دوم شاهد درگیری های نیروهای متفقین و نیروهای محور بود. این کشور از باختر با پاپوآ گینه نو، از خاور با وانواتو و از جنوب باختری با استرالیا همسایه است.
جزایر سلیمان در اواخر قرن ۱۹ به تصرف امپراتوری بریتانیا درآمد. در طول جنگ جهانی دوم ژاپن آن را اشغال کرد و همین مسئله سبب شد این جزایر به صحنه منازعات ایالات متحده آمریکا و امپراتوری ژاپن تبدیل شود. در سال ۱۹۷۶ این کشور از بریتانیا اعلام استقلال کرد و دولتی از میان مردم این کشور حکومت را در دست گرفت.
جزایر سلیمان از چند صد جزیره کوچک و بزرگ تشکیل شده است که از مهم ترین آن ها می توان به گوادال کانال، مالایتا، نیو جورجیا و سان کریستوبال اشاره کرد.
گفته می شود جزایر سلیمان را نخستین بار یک دریانورد اسپانیایی با نام «آلوارو دی مندانا دی نیرا» در سال ۱۵۶۸ کشف کرده است. او یک روز در حال بازدید از جزیره بود که در دهانه رود ماتانیکو مقداری طلا یافت و به این باور که به گنج های حضرت سلیمان دست یافته، این جزایر را «سلیمان» نامید.
این کشور هم اکنون جزو کشورهای همسود ( مشترک المنافع ) است. جزایر سلیمان از تاریخ ۱۹ سپتامبر ۱۹۷۸ در سازمان ملل متحد نیز عضو است. از مهم ترین شهرهای آن نیز می توان به گیوز و اوکی اشاره کرد.
۶۰٪ جمعیت این کشور باسوادند ( ۱۹۸۵ ) . بخشی از دانشگاه ساوت پاسیفیک نیز در این کشور قرار دارد.
پادشاه بریتانیا حکمران و رئیس دولت این جزایر است و نماینده ای به نام فرماندار کل در آن جا دارد. پارلمان ملی ( ۳۸ نفر که با رأی تمامی افراد بالغ برای چهار سال انتخاب می شوند ) نخست وزیر را و او کابینه را انتخاب می کند.
احزاب عمدهٔ سیاسی عبارتند از:
• حزب متحد جزایر سلیمان
• حزب اتحاد خلق
انگلیکن ( ۳۴٪ ) ، کاتولیک رومی ( ۱۹٪ ) ، دیگر کلیساهای مسیحی.
این کشور از جزایر کوهستانی و آتشفشانی سلیمان، که متشکل از شش جزیره اصلی و چند صد جزیره کوچک است، تشکیل شده است. بلندترین نقطه، قله ماکاراکومبورو با ارتفاع ۲۴۴۷ متر است. آب و هوای این جزایر استوایی است و حداکثر دما و بارندگی از نوامبر تا آوریل است.
عکس جزایر سلیمانعکس جزایر سلیمانعکس جزایر سلیمانعکس جزایر سلیمانعکس جزایر سلیمانعکس جزایر سلیمان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

جزایر سُلِیمان کشوری است با بیش از ۹۹۰ جزیره در اقیانوس آرام جنوبی. پایتخت آن هونیارا است. جزایر سلیمان کشوری در اقیانوس آرام است که اقتصاد آن بیشتر بر پایه صادرات چوب و الوار می گردد و در طول جنگ جهانی دوم شاهد درگیری های نیروهای متفقین و متحدین بود. این کشور از غرب با پاپوآ گینه نو، از جنوب غرب با وانوآتا و از جنوب غرب با استرالیا همسایه است.
...
[مشاهده متن کامل]

جزایر سلیمان در اواخر قرن ۱۹ به تصرف انگلیس درآمد. در طول جنگ جهانی دوم ژاپن آن را اشغال کرد و همین مسئله سبب شد این جزایر به صحنه منازعات آمریکا و ژاپن تبدیل شود.
در سال ۱۹۷۶ این کشور از انگلیس اعلام استقلال کرد و برای نخستین بار دولتی از میان مردم این کشور حکومت را در دست گرفت.
جزایر سلیمان از چند صد جزیره کوچک و بزرگ تشکیل شده است که از مهمترین آنها می توان به گوادال کانال، مالایتا، نیو جورجیا و سان کریستوبال اشاره کرد.
می گویند جزایر سلیمان را نخستین بار یک دریانورد از کشور اسپانیا با نام "آلوارو دی مندانا دی نیراً در سال ۱۵۶۸ کشف کرد.
او یک روز که در حال بازدید از جزیره بود در دهانه رود ماتانیکو مقداری طلا یافت و به این باور که به گنج های حضرت سلیمان دست یافته این جزایر را «سلیمان» نامید.
این کشور هم اکنون جزو کشورهای همسود ( مشترک المنافع ) است.
محتویات [نمایش]
آموزش [ویرایش]
میزان با سوادی: ۶۰٪ ( ۱۹۸۵ ) . تعداد دانشگاه: ۱ ( بخشی از دانشگاه ساوت پاسیفیک ) .
سیاست [ویرایش]
۳۸ عضو پارلمان ملی ( که با رأی تمامی افراد بالغ برای چهار سال انتخاب می شوند ) نخست وزیر را انتخاب می کنند و وی کابینه را انتصاب می کند.
ملکه بریتانیا حکمران این جزایر نیز هست ونماینده او فرماندار کل است.
احزاب عمدهٔ سیاسی عبارتند از:
• حزب متحد جزایر سلیمان
• حزب اتحاد خلق
مذهب [ویرایش]
انگلیکن ( ۳۴٪ ) ، کاتولیک رومی ( ۱۹٪ ) ، دیگر کلیساهای مسیحی.
جغرافیا [ویرایش]
جزایر کوهستانی و آتشفشانی سلیمان متشکل از شش جزیرهٔ اصلی و چند صد جزیرهٔ کوچک.
رودهای مهم: هیچ رود مهمی وجود ندارد.
بلندترین نقطه قلهٔ ماکاراکومبورو، ۲۴۴۷ متر.
آب و هوا : آب و هوای این جزایر استوایی است و حداکثر دما و بارندگی از نوامبر تا آوریل است.
تقسیمات کشوری [ویرایش]
نام ایالت - مساحت ( کیلومتر مربع ) - مرکز [ویرایش]
ناحیهٔ پایتخت - ۲۲ - هونیارا
کانال گودال - ۵٬۳۳۶ - هونیارا
مالایتا - ۴٫۲۲۵ - آئوکی
ایالت غربی - ۹٬۳۱۲ - گیزو
ایزابل - ۴٬۱۳۶ - بوالا
جزایر مرکزی - ۱٬۲۸۶ - تولاگی
ماکیرا - ۳٬۱۸۸ - کیرا کیرا
تِموتو - ۸۶۵ - سانتاکروز
اقتصاد [ویرایش]
یک سوم نیروی کار به زراعت معیشتی اشتغال دارد. تهیه الوار صنعت اصلی است، در عین حال مغز نارگیل، کاکائو و نارگیل نیز صادر می شود. تولید ناخالص داخلی در این کشور ۹۴۸ میلیون دلار است. ۲۴۹ هزار و ۲۰۰ نفر نیروی کار این کشور را تشکیل می دهند که ۷۵ درصد از آنها در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند.
نرخ تورم در این کشور در سال ۲۰۰۷ میلادی ۶٫۳ درصد بود.
محصولات صادراتی این کشور شامل الوار، ماهی، البسه، روغن خرما و نارگیل است که به کشورهای چین ( ۴۸ درصد ) ، کره جنوبی ( ۹٫۵ درصد ) ، ژاپن ( ۸٫۹ درصد ) ، تایلند ( ۴٫۷ درصد ) ، ایتالیا ( ۴٫۴ درصد ) و فیلیپین ( ۴٫۲ درصد ) صادر می شود.
محصولات وارداتی این کشور شامل غذا، دستگاه ها و تجهیزات، کالاهای تولید شده، سوخت و مواد شیمیایی است که از کشورهای استرالیا ( ۲۵٫۵ درصد ) ، سنگاپور ( ۲۳٫۵ درصد ) ، ژاپن ( ۷٫۸ درصد ) ، نیوزیلند ( ۵٫۱ درصد ) ، فیجی ( ۴٫۲ درصد ) و پاپوآ گینه نو ( ۴٫۱ درصد ) وارد می شود.
تاریخ [ویرایش]
ساکنان جزایر سلیمان، قبل از ایجاد تحت الحمایگی توسط بریتانیا در ۱۸۹۳، به صورت نیروی کار در مزارع دیگر جزایر اقیانوس آرام استثمار می شدند. جزایر سلیمان، که از ۱۹۴۲ تا ۱۹۵۴ به اشغال ژاپنیها در آمد، صحنهٔ جنگهای شدید از جلمه نبردی بزرگ بر سر جزیرهٔ گودال کانال بود. در ۱۹۷۸ استقلال به دست آمد.
دفاع [ویرایش]
کل نیروهای مسلح : نیروی مسلحی وجود ندارد. خدمت سربازی :ندارد.
ارتباطات [ویرایش]
در این کشور ۷ هزار و ۴۰۰ خط تلفن ثابت و ۶ هزار خط تلفن همراه وجود دارد.
در جزایر سلیمان مهمترین رسانه رادیو است. بخش زیادی از مردم این کشور بی سواد هستند و همین باعث کم رونقی روزنامه ها در این کشور شده است.
هیچ شبکه تلویزیونی که مقر اصلی آن در جزایر سلیمان باشد وجود ندارد اما مردم این کشور برنامه شبکه هایی چون ABC استرالیا و BBC انگلیس را تماشا می کنند.
جزایر سلیمان سه هزار و ۴۱۴ میزبان اینترنتی و ۸ هزار کاربر دارد.
سونامی [ویرایش]
در آوریل ۲۰۰۷ وقوع سونامی در چندین جزیره در جنوب اقیانوس آرام و در نزدیکی جزایر سلیمان باعث کشته و زخمی شدن دهها نفرو بی خانمان شدن صدها نفر شد. این سونامی به دنبال زلزله ای ۸ ریشتری رخ داد و باعث خرابی شدید شهر گیزو در غرب جزایر سلیمان شد. ارتفاع موج ها چندین متر گزارش شده بود که این موجب بروز خرابی های گسترده شد. در پی وقوع این زلزله به ساکنان سایر کشورهای جنوب اقیانوس آرام مانند جزایر فیجی، واناتو، کالدونی جدید و سواحل شمال شرقی استرالیا نسبت به احتمال وقوع سونامی هشدار داده شد.
گزارش ها می گوید، حداقل دو روستای این جزیره که در فاصله ۴۵ کیلومتری کانون زلزله قرار دارد به طور کامل نابود شد.
بر اساس گزارش ها دست کم ۳۰ نفر در اثر کشته شدند. اما تا زمان انتشار این گزارش ابعاد دقیق فاجعه هنوز به درستی معلوم نیست.
سازمان جغرافیایی آمریکا اعلام کرد که زلزله هشت ریشتری صبح دوشنبه در کف اقیانوس و در فاصله ۳۴۵ کیلومتری از هونیارا، پایتخت جزایر سلیمان رخ داد.
پیوند به بیرون [ویرایش]
در ویکی انبار پرونده هایی دربارهٔ جزایر سلیمان موجود است.
جز . . .

بپرس