جغرافیای اندونزی

دانشنامه عمومی

اندونزی با ۱٬۹۱۹٬۴۴۰ کیلومتر مربع ( ۷۴۱٬۵۰ مایل مربع ) ، پانزدهمین کشور بزرگ جهان از لحاظ مساحت است. اندونزی مجموعه ای از جزایر ( نزدیک به ۱۷۵۰۸جزیره بزرگ و کوچک ) است که در جنوب شرق آسیا در اقیانوس آرام قرار دارد. اندونزی در نیمکرهٔ شرقی، در جنوب شرقی آسیا، در اقیانوس هند و دریاهای وابسته به آن واقع شده و خط استوا از آن می گذرد. اندونزی در جزیره گینه نو با پاپوا و هم چنین در جزیره برنئو با مالزی مرز مشترک دارد.
سابقاً این جزایر در تصرف هلند و به هندِ هلند موسوم بود ولی بعد از آنکه کشوری مستقل و آزاد گردید، «اندونزی» نام گرفت. مساحت این کشور ۱۹۱۹۰۰۰ کیلومتر مربع و پایتخت آن شهر جاکارتا است که در جزیره جاوه قرار دارد و سابقاً باتاویا نامیده می شد. شهر مهم آن سورابایا است. این کشور دارای معادن قلع، نفت، زغال سنگ و مس است و توتون، برنج، قهوه و کائوچو جزو محصولات کشاورزی این کشور است.
اندونزی را می توان بزرگترین مجمع الجزایر جهان دانست که بین دو خشکی، یعنی جنوب شرق آسیا و استرالیا واقع شده است. وسعت آب های این کشور ۳ برابر مساحت خشکی های آن می باشد. [ ۱]
جاکارتا، پایتخت کشور اندونزی، ابتدا یک شهر بندری کوچک بود، اما هم اکنون این شهر ۶۷۰ کیلومتر مربع وسعت دارد و جمعیتی معادل ۹ میلیون نفر را در خود جای داده و یکی از مراکز مهم اقتصادی اندونزی است. [ ۱] جزیره جاوه با آنکه فقط ۷ درصد کل خاک این کشور را تشکیل می دهد، به تنهایی حدود ۶۰ درصد کل جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است. [ ۱]
رشته جزایر جنوبی کوهستانی و آتشفشانی است و شامل سوماترا، جاوه، مادورا، بالی و جزایر سوندای کوچک ( از جمله لامبارک، فلورس و تیمور ) است. جاوه و همسایه کوچکترش مادورا جمعیت متراکمی دارند و نزدیک به دو سوم مردم اندونزی را در خود جای می دهند. زنجیره جزایر شمالی متشکل است از کالیمانتان ( بخش اندونزیایی جزیره بورنئو ) ، جزایر نامنظم و کوهستانی سولاوسی ( سلبس ) ، گوره ملوک، وایریان جایا ( بخش غربی گینه نو ) .
بیش از دو سوم این کشور از جنگل های استوایی بارانی پوشده شده است؛ و آب و هوای آن استوایی و بارندگی در طول سال سنگین است. رودهای مهم آن کاپواس، دیگول، باریتو، و بلندترین نقطه اندونزی نگگا پولو ( هرم کارستنز ) با ۵۰۳۰ متر ارتفاع است ( در جزیره ایریان جایا ) .
قسمت اعظم اندونزی کوهستانی است و با وضع جغرافیائی خود که در دو طرف خط استوا قرار گرفته بیش از دو فصل دارا نیست یکی فصل مرطوب از نوامبر تا مارس و دیگری فصل خشک از ژوئن تا اکتبر.
عکس جغرافیای اندونزیعکس جغرافیای اندونزیعکس جغرافیای اندونزیعکس جغرافیای اندونزی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس