جلسه خواستگاری

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] جلسه خواستگاری، یکی از زیباترین مراسم ها در زندگی والدین و جوان می باشد لذا باید سعی شود که به بهترین نحو و با کیفیت عالی برگزار شود تا خاطره خوشی از آن در ذهن پایدار بماند.
قبل از جلسه خواستگاری توجه شما را به نکته ای جلب می نماییم:ازدواج مراحلی دارد؛ قبل از عقد و بعد از عقد.مرحله قبل از عقد هم خود مراحلی دارد که یکی از آن مراحل مساله خواستگاری می باشد و کسی که به خواستگاری می رود حتما باید مراحل قبل از آن را نیز به خوبی و به طور کامل طی نموده باشد، از جمله تحقیق از طرف مقابل، تا به شناخت نسبتاً کاملی از همسر آینده خود دست پیدا کند. و هر قدر در این زمینه بیشتر دقت کند زندگی با موفقیتی در پیش رو دارد و هر میزان که به مساله تحقیق کم توجهی کند و احساسی عمل نماید پایه های زندگی آینده خود را سست بنا نهاده است.
سوالات زمان خواستگاری
در مرحله خواستگاری سه سوال مهم مطرح است:۱. در چه شرایطی به خواستگاری برویم؟۲. با چه کسانی و چگونه به خواستگاری برویم؟۳. چه سوالاتی در جلسه خواستگاری یا جلسات بعدی مطرح نمائیم؟
← پاسخ سوال اول
با توجه به ضرورت حصول شناخت متقابل قبل از ازدواج، دیدار طرفین وگفتگوی مستقیم در قالب جلسه معارفه، از اهمیت خاصّی برخوردار می باشد. آن چه در چنین جلساتی باید مدّنظر قرار گیرد؛ دو محور اصلی است:۱. رؤیت وضعیت ظاهری (دیدن چهره و وضعیت ظاهری در مراسم خواستگاری در مباحث خانواده از اهمیت بسیار برخوردار بوده و احکام فقهی خاصّی دارد که باید به کتب فقهی (احکام نگاه کردن) مراجعه شود.)۲. گفتگو در مورد محورهای اساسی زندگی؛ به منظور آشنایی با دیدگاه و فراهم آوردن زمینه تفاهم در متن زندگی مشترک؛ از طریق طرح سؤال و دریافت پاسخ های مناسب.شایسته است این گفتگو، همراه با دقّت و حوصله و پرهیز از شتاب برگزار گردیده و به دور از تعارفات غیر معقول، سؤالات با کمال صراحت مطرح شده و پاسخ دهنده، ضمن احترام به دیدگاه ها و سؤالات؛ با کمال صداقت و دقّت و با پرهیز از طفره رفتن، جواب های کامل را ارائه نماید. و از داشتن حالت و وضعیت ظاهری تصنّعی و به کارگیری جملات و عباراتی که به طور معمول از آن ها استفاده نمی شود، خودداری کند؛
← نکات گفتگو
...

پیشنهاد کاربران

بپرس