جمعیت فدائیان اسلام

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] جمعیت فدائیان اسلام، تشکیلات شیعی که در دهه ۱۳۲۰ خورشیدی، به رهبری سید مجتبی نواب صفوی در ایران تشکیل شد. فدائیان اسلام در سال های ۱۳۲۴ تا ۱۳۳۴ش فعال بود. احمد کسروی، عبدالحسین هژیر، علی رزم آرا از جمله کسانی بودند که توسط فدائیان اعدام انقلابی شدند. نواب صفوی و تعداد دیگری از اعضای این گروه پس از ترور ناموفق حسین علاء در سال ۱۳۳۴ دستگیر و به اعدام و حبس محکوم شدند.
جمعیت فدائیان اسلام با صدور اعلامیه موسوم به «دین و انتقام» و همزمان با ترور کسروی در سال ۱۳۲۴ شمسی اعلام موجودیت کرد. در بخشی از این اعلامیه آمده است: «ما زند ه ایم و خدای منتقم، بیدار. خون های بیچارگان از سرانگشت خودخواهان شهوتران که هر یک بنام و رنگی پشت پرده های سیاه و سنگرهای ظلم و خیانت و دزدی خزیده اند، سالیان درازی است فرومی ریزد و گاه دست انتقام الهی هر یک از اینان را به جای خویش می سپارد و دیگر یارانش عبرت نمی گیرند.
انتشار کتاب های کسروی خصوصا کتاب شیعه گری وی که اعتقادات شیعه را به چالش کشیده بود، موجی از نگرانی در میان حوزه های علمیه و مردم متدین به وجود آورد. نواب صفوی که مشغول تحصیل در حوزه علمیه نجف بود، کتاب های کسروی را مطالعه می کند و غیرت دینی وی بخروش آمده، با مشورت بعضی از علمای نجف عازم ایران می شود. بر اساس برخی منابع، ۱۳ دینار از مخارج سفر او را سید اسدالله مدنی، دو دینار آیت الله خوئی و پنجاه تومان را هم یکی از علمای عالی مقام نجف پرداخت کردند.

پیشنهاد کاربران

بپرس