جمهوری کنگو

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] جمهوری کنگو ( کنگوی برازاویل ) اسامی سابق این کشور کنگوی وسطی ، کنگوی برازاویل و کنگوی وسطای فرانسه بود .
کنگو با 341900 کیلومتر مربع وسعت در افریقای غربی و در ساحل اقیانوس اطلس قرار دارد . از سکنه 1700000 نفری آن ، 10% مسلمان و بقیه کاتولیک ، پروتستان و آنیمیست مذهب می باشند .
کنگوی فعلی در گذشته جزو دولت تاریخی کنگو در افریقا غربی بود که علاوه بر کنگو ، زئیر و آنگولا را شامل می گشت . در قرن پانزدهم میلادی پرتقالی ها آن را کشف و مستعمره خود نمودند . در قرن هفدهم به کنگو وسطای فرانسه و در سال 1910م به مستعمره استوایی فرانسه ضمیمه گشت . در سال 1960 میلادی کنگو استقلال خود را بدست آورد .
مسلمانان ساکن نیجریه و کشور سنگال باین ناحیه مهاجرت نموده و به نشراسلام پرداختند و آنان در کانون های شهری کنگو بخصوص کنگو مرکز حکومت یعنی برازاویل ، مراکز عبادی و مدارس قرانی دارند و مساجد متعددی احداث نموده اند ولی گاهی این 170000 مسلمانان تحت فشار و ایذا دولت باصطلاح خلقی کنگو قرار می گیرند و آنان را در محدودیت و ناگواری قرار می دهند .
کنگو ، سایت اطلاع زسانی حوزه بازیابی: هفتم مرداد 1394

دانشنامه عمومی

جمهوری کُنگو ( به فرانسوی: République du Congo ) که برای تمایز با کشور همسایهٔ بزرگ تر هم نام آن جمهوری دموکراتیک کنگو به نام کنگو برازاویل نیز شناخته می شود، کشوری است که در ساحل غربی مرکز آفریقا در غرب رودخانه کنگو قرار دارد و پایتخت آن برازاویل است.
این کشور از غرب با گابن، از شمال غربی با کامرون و از شمال شرق با جمهوری آفریقای مرکزی، از شرق و جنوب شرقی با جمهوری دموکراتیک کنگو، از جنوب با استان برون بومی کابیندا آنگولا و از جنوب غربی با اقیانوس اطلس همسایه است.
جمعیت این کشور براساس تخمین سال ۲۰۲۰ حدود ۵٬۵۱۸٬۰۰۰ نفر[ ۶] و زبان رسمی آن فرانسوی است. واحد پول این کشور فرانک سی اف ای آفریقای میانه ( فرانک سی اف آ ) است.
مساحت جمهوری کنگو ۳۴۲۰۰۰ کیلومتر مربع است که از این لحاظ این کشور را در ردهٔ شصت و دومین کشور جهان جای می دهد.
جمهوری کنگو با کشورهای آفریقای مرکزی، کامرون، گابن، قسمتی از آنگولا و کنگو ( زئیر ) همسایه می باشد. برازاویل پایتخت کنگو در سال ۲۰۱۵ جمعیتی برابر با ۱٬۳۷۳٬۰۰۰ داشت.
چشم انداز طبیعت کنگو تنوعی است از دشت های ساحلی، مناطق کوهستانی، فلات ها و دره های حاصلخیز. حدود ۷۰ درصد از مساحت کشور را جنگل های بارانی پوشانده است. بلندترین نقطه کشور کوه نابمبا، با ارتفاع ۱۰۲۰ متر در کوهستان مایومبه است.
منطقه کنگو برازاویل در قدیم تحت سلطه قبایل بانتوزبان بود که با حوزه رودخانه کنگو پیوندهای بازرگانی ایجاد کرده بودند. ساکنان کنگو تا سده پانزدهم میلادی عمدتاً از مردم پیگمه ( کوتوله تبار ) بودند و از قرن پانزده تا ۱۹ بسیاری از کنگویی ها به بردگی کشیده می شدند. در سده نوزدهم کاشف فرانسوی دوک پیر ساوورنیان به پاسگاهی دورافتاده به نام «برازا اوگو» در نتامو رسید و آن را برازاویل ( شهر برازا ) نام گذاشت. ساوورنیان در سال ۱۸۸۰ پیمانی با یکی از رؤسای محلی قبایل بست که بر پایه آن از آن پس این منطقه «تحت الحمایه» فرانسه شد. بین سال های ۱۸۸۵ تا ۱۸۸۷ مرزهای این مستعمره جدید فرانسه کشیده شد و در ۱۸۹۱ رسماً نام کنگوی فرانسه به آن داده شد.
کنگو برازاویل در سال ۱۹۱۰ جزئی از آفریقای استوایی فرانسه شد و سپس در ۱۹۴۶ جزئی از سرزمین های فرادریا ( ماورالبحر ) فرانسه به شمار آمد. در سال ۱۹۵۸ این منطقه تبدیل به یک جمهوری خودگردان در چارچوب مستعمرات فرانسه شد و یک کشیش سابق به نام فولبرت یولو که از ملی گرایان بود به نخست وزیر آن رسید.
عکس جمهوری کنگوعکس جمهوری کنگوعکس جمهوری کنگوعکس جمهوری کنگوعکس جمهوری کنگوعکس جمهوری کنگو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس