جنرال موتورز

دانشنامه عمومی

جنرال موتورز ( به انگلیسی: General Motors ) یا به اختصار جی ام، شرکت خودروسازی چندملیتی آمریکایی است، که ستاد مرکزی آن در ساختمان رنسانس سنتر، در شهر دیترویت، ایالت میشیگان قرار دارد و در زمینه طراحی، تولید، فروش و بازاریابی خودرو و قطعات خودرو همچنین ارائه خدمات مالی فعالیت می کند.
جنرال موتورز هم اکنون، سومین تولیدکننده بزرگ خودرو در جهان است. [ ۲] این شرکت، از سال ۱۹۳۱ تا ۲۰۰۷ میلادی به عنوان بزرگ ترین شرکت خودروسازی در جهان شناخته می شد، اما در سال ۲۰۰۸ شرکت تویوتا از آن پیشی گرفت. [ ۳] بنابر گزارش مرکز پژوهش نویگنت ( Navigant ) در اوایل سال ۲۰۱۷ شرکت جنرال موتورز پس از شرکت فورد موتور در دومین رده برترین سازندگان خودروهای خودران قرار دارد. [ ۴]
جنرال موتورز از نظر عملیاتی به ۵ بخش اصلی تفکیک می شود، که عبارتند از: جی ام آمریکای شمالی، جنرال موتورز اروپا، عملیات بین المللی جی ام، جی ام آمریکای جنوبی و جی ام فایننشل.
این شرکت در ۳۷ کشور، دارای ۳۹۶ کارخانه تولید خودروهای سبک و سنگین است که با برندهای شورولت، بیوک، جی ام سی و کادیلاک عرضه می شوند.
هامر، هولدن، ساترن، پونتیاک، ساب، اولدزموبیل و دوو نیز از مارک های پیشین متعلق به این شرکت به شمار می آیند. اوپل و واکسول در سال ۲۰۱۷ به گروه پی اس ای فروخته شد. همچنین برند ساب در همین سال به اسپایکرز کار هلند واگذار شد.
در سال ۱۸۹۷ شرکت خودروسازی اولدزموبیل، که قدیمی ترین واحد جنرال موتورز محسوب می شود با سرمایه ۵۰ هزار دلار، توسط رانسوم ای. اولدز تأسیس شد. دو سال بعد و در سال ۱۸۹۹ با ادغام این شرکت با کارخانه های موتور بنزینی اولدز، شرکت موتور اولدز تشکیل شد و نخستین کارخانه مخصوص ساخت خودرو در ایالات متحده آمریکا، به راه افتاد. این زمانی بود، که آدام اوپل در آلمان نیز نخستین خودروی اوپل را ساخت.
سال های ۱۹۰۲ و ۱۹۰۳ به ترتیب، نخست شرکت کادیلاک؛ در دیترویت، توسط هنری ام. لیلند، سپس شرکت بیوک توسط دیوید دانبار بیوک تأسیس شدند. این دو شرکت، سپس به جنرال موتورز پیوستند. یک سال بعد، در ۱۹۰۴ ویلیام سی. دورانت، مدیریت شرکت موتور بیوک را برعهده گرفت.
در ۱۹۰۵ کادیلاک، موتور تک سیلندر مورد علاقه هنری لیلند را ساخت و دو سال بعد، بیوک نخستین خودروی چهار سیلندر را، طراحی و عرضه کرد. در همین سال، نخستین مدرسه کاربردی آموزش مکانیک خودرو، توسط هنری لیلاند، به نام دی مدل، تأسیس شد.
عکس جنرال موتورزعکس جنرال موتورزعکس جنرال موتورز
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس