جنگ تروا

دانشنامه عمومی

جنگ تروآ. جنگ تروا یا جنگ تروجان ( به انگلیسی: Trojan War ) ( سدهٔ ۱۲ یا ۱۳ یا ۱۴ پیش از میلاد ) یکی از بزرگترین جنگ ها در اسطوره شناسی یونان است. نبرد بین مردم آخه ای ها و کوچ نشین های یونانی تروآ از این روی رخ داد که پاریس فرزند پریام شاه تروآ که مهمان منلائوس شاه اسپارت بود هلن همسر وی را ربود و با خود به تروآ برد.
مهمترین منابع مربوط به این جنگ اثر منظوم هومر ایلیاد در سده ۹ پیش از میلاد و آثار نویسندگان رمی ویرژیل و اووید و استاتیوس هستند. [ ۱] بخش های دیگر داستان امروز تنها در نمایش های بازمانده از یونان باستان به صورت ناقص یافت می شود. همچنین پی آمدهای این جنگ ۱۰ ساله هم بخش مهمی از ادبیات کلاسیک را به خود اختصاص داده اند.
از دیدگاه تاریخی در این که آیا این جنگ به واقع رخ داده یا نه شک های فراوانی وارد است.
جنگ تروا یا تروجان جنگی بود بین یونانیان ( آخایی ها ) و شهر تروا. این همه پس از آن اتفاق افتاد که پاریس تروا هلن را از شوهرش، پادشاه اسپارت منلائوس، گرفت. جنگ تروا یکی از مهم ترین رویدادهایی است که در اساطیر یونان رخ داده است و در بسیاری از آثار ادبیات یونان گفته شده است که برجسته ترین آنها ایلیاد اثر هومر است. ایلیاد دوره چهار روز و دو شب را در دهمین سال محاصره ده ساله تروا طی می کند. ادیسه داستان سفر اودیسه به خانه را روایت می کند. در چندین شعر حماسی دیگر قسمت های دیگر جنگ بیان شده است. [ ۲]
آغاز جنگ تروا با پیشگویی در مورد المپیایی ها و مسابقه عشق الهی آغاز شد؛ یعنی سال ها قبل از شروع جنگ، هم پوزیدون و هم زئوس عاشق یک پری دریایی به نام ثتیس شده بودند. هر دو دوست داشتند تتیس عروس او شود. با این حال، هر دو پس از اطلاع از عواقبی که در صورت انجام چنین اقدامی در انتظارشان خواهد بود، عقب نشینی کردند. این نتیجه این بود که اگر پری دریایی از زئوس یا برادرانش باردار شود، پسری به دنیا می آید که از پدرش قوی تر است و سلاحی بسیار قوی تر از سه جانبه یا صاعقه در اختیار دارد. برای جلوگیری از این اتفاق، زئوس کاری انجام داد تا تتیس مجبور شود با پادشاه پلئوس ازدواج کند. [ ۲]
پس از مشخص شدن ازدواج تتیس، زئوس جشن بزرگی برای جشن ازدواج پلئوس و تتیس برگزار کرد که در آن همه خدایان دعوت شده بودند - به جز الهه نزاع و اختلاف، اریس. الهه از این که او را نادیده گرفته بودند آزرده خاطر شد. تصور می شود که کل جنگ را اریس به عنوان یک عمل انتقام جویانه تنظیم کرده است. [ ۳]
عکس جنگ تروآ

جنگ تروآ (فیلم). «جنگ تروآ» ( انگلیسی: Trojan War ) فیلمی در ژانر کمدی رمانتیک است که در سال ۱۹۹۷ منتشر شد.
ویل فریدل
جنیفر لاو هیوت
مارلی شلتن
اریک بالفور
جیسون مارسدن
دنی مسترسون
جان فین
وندی مالیک
لی میجرز
• شارلوت آیانا
عکس جنگ تروآ (فیلم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

جنگ تروآ. جنگ تِروآ (Troy War)
اسب چوبین تِروآ
شهر تاریخی تروآ یا ایلیون۱ در حوالی شمال شرقی تنگۀ داردانل در آسیای صغیر، محل جنگ های تروآ بوده است. پاریس، پسر پریام۲ (آخرین شاه تروآ)، هلن۳ زیباترین زن یونان و همسر منلائوس۴، شاه اسپارت، را می رباید و به تروآ می برد. بدین ترتیب آتش جنگ تروآ بر افروخته می شود. یونانی ها دَه سال شهر را محاصره می کنند، اما کاری از پیش نمی برند. سرانجام، اسبی چوبین و میان تهی می سازند. جنگجویان درون آن پنهان شده وارد شهر می شوند و با این نیرنگ، تروآ را تصرف می کنند.
IlionPeriamHélèneMénèlas

پیشنهاد کاربران

یکی از بزرگترین جنگ ها در اسطوره شناسی یونان است.
نبرد بین مردم آخایی و کوچ نشین های یونانی تروآ بوده که پاریس فرزند پریام شاه تروآ که مهمان منلائوس شاه اسپارت بود هلن همسر وی را ربوده و با خود به تروآ برد.
...
[مشاهده متن کامل]

منلائوس وقتی خبردار شد، به دیدن برادرش آگاممنون رفت و از او خواست از کلّ یونان هزار کشتی گرد آورد و به تروآ حمله کند. آگاممنون پذیرفت و هزار کشتی در ساحل تروا نشست و ده سال این شهر در محاصره قرار می گیرد.
در پایان به پیشنهاد اودیسه، یونانیان اسبی غول پیکر که سی جنگاور در آن بودند را در پشت دروازه گذاشته و ظاهراً ترک جنگ کردند و مردم تروآ به گمان اینکه این هدیه خدایان است را به درون شهر آورده و در نیمه شب این سی جنگاور دروازه را باز کرده و یونانیان که مخفی شده بودند به درون شهر حمله کرده و بسیاری را کشته و مردم را به بردگی گرفتند.

جنگ تروا ( به انگلیسی: Trojan War ) ( سدهٔ ۱۲ یا ۱۳ یا ۱۴ پیش از میلاد ) یکی از بزرگترین جنگ ها در اسطوره شناسی یونان است. نبرد بین مردم آخایی و مهاجرنشین یونانی تروآ از این روی رخ داد که پاریس فرزند پریام شاه تروآ که مهمان منلوس شاه اسپارت بود هلن همسر وی را ربود و با خود به تروآ برد.
...
[مشاهده متن کامل]

مهمترین منابع مربوط به این جنگ دو اثر منظوم ایلیاد و ادیسه می باشد که منسوب به هومر هستند که در ۹ تا ۶ قرن پیش از میلاد سروده شده اند. [۱] بخش های دیگر داستان امروز تنها در نمایش های بازمانده از یونان باستان به صورت ناقص یافت می شود. همچنین پی آمدهای این جنگ ۱۰ ساله هم بخش مهمی از ادبیات کلاسیک را به خود اختصاص داده اند.
منظومهٔ دیگر هومر به نام ادیسه و نیز آثار دیگری چون تله گنوس که جزو اشعار حماسی است و نیز انه اید اثر ویرژیل همه به پی آمدهای جنگ تروآ می پردازند.
از دیدگاه تاریخی در این که آیا این جنگ به واقع رخ داده یا نه شک های فراوانی وارد است. ویکی پدیا

بپرس