جنگ جانشینی لهستان

دانشنامه عمومی

جنگ جانشینی لهستان مجموعه نبردهایی بود که از ۱۷۳۳ تا ۱۷۳۸ در نتیجهٔ رقابت اتریش و فرانسه برای تسلط بر تاج و تخت لهستان صورت گرفت.
در سال ۱۷۳۳ پادشاه لهستان اگوست دوم درگذشت و برای تعیین جانشین او میان اعضای دیت لهستان اختلاف افتاد: اکثریت اعضا، استانیسلاو لیزینسکی را پادشاه خواندند و اقلیت مجلس مزبور به هواخواهی از منتخب ساکسونی، یعنی آگوست سوم، پسر اگوست دوم برخاست. اتریش و روسیه از منتخب ساکسونی طرفداری می کردند ولی فرانسه از استانیسلاس، که دخترش ماری لیزینسکی به همسری پادشاه فرانسه لوئی پانزدهم درآمده بود، پشتیبانی می کرد؛ اسپانیا و ساردنی ( ساووای قدیم ) برای اقناع جاه طلبی های شخصی خود، به کمک فرانسه وارد جنگ شدند ولی دولت انگلیس بیطرف ماند.
مراحل اولیه جنگ در لهستان صورت گرفت. روس ها و اتریشی ها پس از تصرف این سرزمین، اگوست سوم را به تخت شاهی نشاندند و معدودی از قوای فرانسه که به دانتزیگ اعزام شده بودند با وجود مقاومت و پایداری زیاد، شکست خورده تسلیم شدند. از این پس میدان نبرد به ممالک غربی یعنی آلمان و به خصوص ایتالیا انتقال یافت؛ قوای فرانسه و ساردنی، اتریشی ها را در پارما و گواستالا شکست داده ناحیهٔ میلان را گرفتند و اسپانیایی ها که در بی تونتو فاتح شده بودند ناپل و سیسیل را تصرف کردند. پس از این، بنا به اصرار کاردینال د فلوری که رهبری سیاست فرانسه را به عهده داشت و طالب صلح با اتریش بود، مذاکراتی انجام گرفت که در سال ۱۷۳۸ به پیمان وین منجر شد: به موجب این پیمان، اگوست سوم به پادشاهی لهستان رسید و دوک نشین لورن به این شرط که پس از مرگ استانیسلاس، ضمیمه خاک فرانسه گردد، در اختیار استانیسلاس درآمد. پارما نصیب اتریش شد و دولت اتریش در مقابل شهر لمباردی را به ساردنی، و سیسیل و ناپل را به اسپانیا داد. این صلح اساس متین و استواری نداشت و در طول چهار سال پس از آن، مقدمات برخورد و نزاع جدیدی، در دریاها و مستعمرات، میان انگلیس، اسپانیا و فرانسه و از طرف دیگر جنگ هایی در قاره اروپا، میان پروس و اتریش فراهم شد.
پس از وفات آگوست دوم پادشاه لهستان در فوریه ۱۷۳۳ میلادی، سلطنت لهستان بی پادشاه ماند. دو نفر نامزد این مقام شدند: یکی آگوست سوم پسر آگوست دوم که از نزدیکان کارل ششم امپراتور مقدس روم و پادشاه اتریش و امیر انتخاب کننده ساکس بود. دیگر استانیسلاس لیزینسکی پدر زن لوئی پانزدهم که پس از جنگ پلتاوا از سلطنت لهستان کنار گذاشته شد. استانیسلاس با سرعت خود را به ورشو رساند و با اکثریت ۶۰ هزار رأی انتخاب شد. آگوست سوم فقط چهارهزار رأی داشت ( سپتامبر ۱۷۳۳ ) . [ ۱]
عکس جنگ جانشینی لهستان

جنگ جانشینی لهستان (۱۵۸۷–۱۵۸۸). جنگ جانشینی لهستان یا جنگ هابسبورگ - لهستان از ۱۵۸۷ تا ۱۵۸۸ میلادی پس از مرگ استفان باتوری، شاه لهستان و دوک بزرگ لیتوانی، بر تاج و تخت لهستان - لیتوانی درگرفت. دو طرف اصلی جنگ، ماکسیمیلیان سوم اتریش و زیگیسموند سوم واسا بودند. این جنگ شامل دو نبرد اصلی بود: نخست، محاصره کراکوف که ماکسیمیلیان در تسخیر پایتخت مشترک المنافع لهستان - لیتوانی ناموفق ماند و دومین نبرد که به نبرد بیچزینا معروف است، با شکست کامل ماکسیمیلیان و تسلیم شدن او به پایان رسید.
عکس جنگ جانشینی لهستان (۱۵۸۷–۱۵۸۸)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

جنگ جانشینی لهستان (War of Polish Succession)
جنگ بین روسیه و اتریش از یک سو به طرفداری از اوگوستوس، از مدّعیان تاج وتخت لهستان و فرانسه، و اسپانیا و ساردنی۱ در دیگر سو که از رقیب وی استانیسلاوس لشچینسکی۲ حمایت می کردند. جنگ بین دو طرف از ۱۷۳۳ تا ۱۷۳۸ ادامه یافت و سرانجام با پیروزی مدافعان اوگوستوس به پایان رسید. رقابت این دو گروه از کشورها در حمایت از مدّعیان تاج وتخت لهستان در واقع بهانه ای برای تسویه حساب های دیرینه بین قدرت های بزرگ اروپایی بود.SardiniaStanislaus Leszczynski

پیشنهاد کاربران

بپرس