حارصه

لغت نامه دهخدا

( حارصة ) حارصة. [ رِ ص َ ] ( ع ِا ) شجه ای که پوست سر را اندک شکافد. جراحت سر که پوست بشکافد. ( مهذب الاسماء ). شکستگی سر که تنها پوست کمی بشکافد. خستگی سر که پوست بشکافد. جراحتی که دراثر آن قسمتی از پوست سر یا صورت بریده شود. بازلة.متلاحمة. || الحارصة و هی التی تقشر الجلدو فیها [ ای دیتها ] بعیر، و هل هی الدامیة؟ قال الشیخ [ شیخ طوسی ] نعم. والروایة ضعیفة والاکثرون علی أن الدامیة غیرها و هی روایة منصوربن حازم عن ابی عبداﷲ ( ع ). ففی الدامیة اذاً بعیران ، و هی التی تأخذ فی اللحم یسیراً. و اما المتلاحمة فهی التی تأخذ فی اللحم کثیراً ولا یبلغ السمحاق ، و فیها ثلاثة أبعرة، و هل هی غیر الباضعة؟ فمن قال الدامیة غیر الحارصة فالباضعة والمتلاحمة واحدة، و من قال الدامیة والحارصةواحدة فالباضعة غیرالمتلاحمة... ( شرایع چ 1311 ص 343باب دیات ) ( دکری ج 2 ص 598 و 656 ). || ابری که باران آن زمین را بخراشد از سختی. ج ، حوارص.

فرهنگ فارسی

شکستگی سر که پوست سر را اندک شکافد

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حارصه یکی از مسایلی است که دربحث دیات و قصاص مطرح می شود.
حارصه به خراشیدگی پوست بدون جریان خون می گویند.در برخی کلمات، «خارصه» ضبط شده، لیکن بیشتر، آن را «حارصه» (بدون نقطه) ضبط کرده اند؛ چنان که در کتب لغت نیز همین گونه آمده است.حارصه، اوّلین مرحله از مراحل هشت گانه شجاج است و از آن در باب قصاص و دیات سخن گفته اند.
احکام حارصه
در حارصه، قصاص ثابت است. بنابر مشهور دیه حارصه در سر و صورت یک شتر است

[ویکی فقه] حارصه (فقه). حارصه یکی از مسایلی است که دربحث دیات و قصاص مطرح می شود.
حارصه به خراشیدگی پوست بدون جریان خون می گویند.در برخى کلمات، «خارصه» ضبط شده، لیکن بیشتر، آن را «حارصه» (بدون نقطه) ضبط کرده اند؛ چنان که در کتب لغت نیز همین گونه آمده است.حارصه، اوّلین مرحله از مراحل هشت گانه شجاج است و از آن در باب قصاص و دیات سخن گفته اند.
احکام حارصه
در حارصه، قصاص ثابت است.
جواهر الکلام، ج۴۲، ص۳۵۵.
۱. ↑ جواهر الکلام، ج۴۲، ص۳۵۵.
...

پیشنهاد کاربران

حارِصه: خراش پوست بدون آنکه خون جاری شود.
اینکه خار ، دهان شتر را زخمی کند و شتر از مزه خون سرمست شود از ساخته های ذهن بیمار برخی افراد است که نه در مورد شتر و زندگیش آگاهی دارند و نه برایشان گفته هایشان اهمیت دارد. افراد بی سواد پر گو . عجیب
...
[مشاهده متن کامل]
تر انسانهای بظاهر آگاه و صاحب مطالعه است که بدون ذره ای تعقل، هر چه را جایی خوانده باشند را علم و آگاهی می دانند و منتشر می کنند. این افسانه ای غلط است که نه ممکن است و نه نزدیک به واقعیت.

حارصه ب اتفاقی ک در خوردن خاری دربیابان ک شتر بیشاز اندازه دوست دارد و شتر بعداز چند روز گرسنگی اون را میجود و باعث خون ریزی در دهان او و تکرار مکرر و پیا پی اون میشود ک اگر مانع ان نشوید این کار اون باعث
...
[مشاهده متن کامل]
بیشتر خوردن و خوردن بیشتر ان باعث خون ریزی بیشتر و در اخر باکمال تاسف موجب مرگ شتر میشود. مزه خار و شوری خون دهان ترکیبی لذت بخش برای آن مرحون هست ک ک نمیتواند از خوردن آن صرف نظر کند.

بپرس