حجتی کرمانی محمدجواد

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] آیت الله محمد جواد حجتی کرمانی در سال 1311 در کرمان در یک خانواده روحانی متولد شد. پدرش حجت الاسلام حاج میرزا عبدالحسین حجتی کرمانی از روحانیون زاهد کرمان به شمار می رفت.
تحصیلات مقدماتی را در کرمان فراگرفت. در سال 1330 به قم عزیمت کرد و تا سال 1336 در محضر حضرات آیات عظام بروجردی، امام خمینی(ره)، علامه طباطبائی و منتظری به تحصیل فقه، اصول و فلسفه پرداخت. از همان آغاز با مجاهد شهید نواب صفوی آشنا شد و از افکار انقلابی وی الهام گرفت و بدان وفادار ماند.
در سال 1332 پس از قتل ناجوانمردانه ای که به دست عمال ساواک در کرمان صورت گرفت و به دنبال سخنرانی های اعتراض آمیز و تند وی و طرح تبعید او، به قم رفت و همراه فرمان امام(ره) و پیام آن فقید بزرگوار به مردم کرمان، به این شهر بازگشت. محمدجواد قبل از انقلاب اسلامی، چندین بار در رابطه با سخنرانی ها و اعتراضات و همچنین عضویت در حزب مسلح ملل اسلامی، به زندان افتاده و یا تبعید شده است.
وی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز عهده دار مسئولیت هایی از قبیل ذیل بوده است:
امامت جمعه کرمان، نمایندگی مجلس خبرگان قانون اساسی، نمایندگی دوره اول مجلس شورای اسلامی، مشاورت فرهنگی مقام محترم ریاست جمهوری (آیت الله خامنه ای)، نمایندگی مجلس خبرگان رهبری دوم از کرمان، مشاورت فرهنگی وزارت امور خارجه، عضو هیأت علمی و هیأت امنای دائرة المعارف بزرگ اسلامی و ریاست هیأت امنای بنیاد فرهنگ و اندیشه معاصر.
اسرار سقیفه (ترجمه السقیفة محمدرضا المظفر صاحب منطق و اصول مظفر)، ترجمه فارسی تفسیر شریف المیزان، جلوه مسیح، حسین بن علی(ع) حماسه تاریخ، روابط اجتماعی در اسلام و مرزهای ایدئولوژیک.

دانشنامه آزاد فارسی

حجّتی کرمانی، محمّدجواد (کرمان ۱۳۱۱ش)
حجّتی کرمانی، محمّدجواد
روحانی مبارز ایرانی. تحصیلات حوزوی را در قم تا خارج فقه و اصول ادامه داد، اما به سبب اشتغال به مسائل سیاسی چندبار به زندان افتاد؛ نخستین بار در بهمن ماه ۱۳۴۳ش به دلیل سخنرانی در مدح ترورِ حسن علی منصور، نخست وزیر وقت، و در ۱۳۴۴ به جرم عضویت در حزب ملل اسلامی و در ۱۳۵۷ نیز بار دیگر دستگیر و در کمیتۀ مشترک زندانی شد. حجتی کرمانی نمایندۀ نخستین دورۀ مجلس شورای اسلامی، نمایندۀ مجلس خبرگان و نویسندۀ مقالات متعدد در مطبوعات، به ویژه روزنامۀ اطلاعات بوده است. از دیگر آثار اوست: مرزهای ایدئولوژیک؛ ترجمۀ جلد سومِ تفسیرالمیزان.

پیشنهاد کاربران

بپرس