حروف حی

لغت نامه دهخدا

حروف حی. [ ح ُ ف ِ ح َی ی ] ( اِخ ) در اصطلاح بهائیان ، هجده تن از نخستین کسانی که به علیمحمد باب ایمان آورده اند بدین نام خوانده میشوند، و نام ایشان در «کواکب دریه » یاد شده است. رجوع به باب شود.

فرهنگ فارسی

در اصطلاح بهائیان هجده تن از نخستین کسانی که به علیمحمد باب ایمان آوردهاند بدین نام خوانده میشوند

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حروفِ حَی، هجده نفری که نخستین گروندگان به سیدعلی محمد شیرازی معروف به باب بودند را می گویند.
از زمان دعوی علیمحمد شیرازی تا پنج ماه پس از آن، هجده نفر به او ایمان آوردند که براساس حساب حروف ابجد، حروف حی نامیده شدند. سه تن از این هجده تن مشهورند و نامشان در تاریخ های دوره قاجار آمده و از دیگران صرفاً نامی باقی مانده است. در این مقاله، نخست از زندگی و فعالیت های دو فرد شاخص این گروه گزارشی می آید و سپس از دیگر اعضای این گروه ذکری می شود.

ملاحسین بشرویه ای
۱) ملا حسین بشرویه ای، فرزند حاج ملاعبداللّه صباغ، متولد ۱۲۲۹ در بشرویه از توابع شهرستان فردوس است.
وی پس از طی مقدمات علوم دینی با آرای شیخیه آشنا شد و در هجده سالگی برای شاگردی سید کاظم رشتی از مشهد به کربلا رفت. او چندبار برای دفاع از شیخیه به نمایندگی از سید کاظم به نقاط گوناگون ایران فرستاده شد، از جمله به اصفهان نزد حاج سید محمد باقر شفتی و به مشهد نزد میرزا عسکری مجتهد متنفذ خراسان.

← ملاقات بشرویه ای و شیرازی
۲) ملا محمدعلی بارفروشی (مازندرانی)، ملقب به قُدوس، آخرین فرد از حروف حی که به باب ایمان آورد.
پدرش محمد صالح نام داشت. محمد علی در ۱۲۳۱ در بابل به دنیا آمد. در کودکی خادم سرای حاجی محمد علی مجتهد مازندرانی بود. پس از تحصیلات ابتدایی در بابل و ساری، برای ادامه تحصیل در هجده سالگی به کربلا رفت. چهار سال در مجلس درس سید کاظم رشتی حاضر و از شاگردان نزدیک او شد.

ایمان آوردن قدوس به شیرازی
...

دانشنامه آزاد فارسی

پیشنهاد کاربران

بپرس