حسابرسی داخلی

دانشنامه عمومی

تعریف حسابرسی داخلی:
تعریف حسابرسی داخلی در واقع هدف اساسی، ماهیت و دامنه حسابرسی داخلی را بیان می کند. حسابرسی داخلی یک فعالیت مستقل، اطمینان بخش واقع بینانه و مشاوره ای است که برای ارزش افزایی و بهبود عملیات سازمان طراحی شده است. حسابرسی داخلی با فراهم ساختن رویکردی سیستماتیک و روش مند برای ارزیابی و بهبود اثربخشی فرآیندهای راهبری، مدیریت ریسک و کنترل، سازمان را در دستیابی به هدف هایش یاری می کند. «انجمن حسابرسان داخلی آمریکا» این تعریف از ترجمه استانداردهای بین المللی اجرای حرفه ای حسابرسی داخلی استخراج شده است. همچنین این استانداردها از سال ۱۳۹۱ توسط انجمن حسابرسان داخلی ایران برای اعضای خود لازم الاجرا می باشد.
انجمن حسابرسان داخلی که در سال ۱۹۴۱ در فلوریدا آمریکا راه اندازی شد، با بیش از ۱۷۵٬۰۰۰ عضو از ۱۶۵ کشور جهان بزرگ ترین انجمن حرفه ای حسابرسی داخلی دنیا است. این انجمن صدای جهانی، نهاد مقررات گذار، رهبر دانش، و آموزش دهندهٔ اصلی این حرفه در جهان به شمار می آید. ضابطه گذاری این انجمن در دو سطح انجام می شود:[ ۱]
• تعریف حسابرسی داخلی[ پانویس ۱]
• آیین نامهٔ اخلاقی[ پانویس ۲]
• استانداردهای بین المللی عمل حرفه ای حسابرسی داخلی[ پانویس ۳]
• مقالات موضع[ پانویس ۴]
• مشاوره های عملی[ پانویس ۵]
• رهنمودهای عملی[ پانویس ۶]
این دو سطح، چارچوب بین المللی کارهای حرفه ای[ پانویس ۷] انجمن حسابرسان داخلی ( با سرواژه IPPF ) را تشکیل می دهند.
• سازمان بورس و اوراق بهادار، ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۱، در راستای حمایت از حقوق سرمایه گذاران، پیش گیری از وقوع تخلفات، و نیز سامان دهی و توسعهٔ بازار شفاف و منصفانهٔ اوراق بهادار طبق بندهای ۸، ۱۱ و ۱۸ مادهٔ ۷ قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران ( مصوب ۱ آذر ۱۳۸۴، مجلس شورای اسلامی ) و با هدف اجرای مواد ۲۵ و ۳۵ «دستورالعمل پذیرش اوراق بهادار در بورس اوراق بهادار تهران» ( اصلاحیهٔ مصوب ۱۵ مرداد ۱۳۹۰، سازمان بورس و اوراق بهادار ) ، [ ۲] «دستورالعمل کنترل های داخلی ناشران پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران»[ ۳] را تصویب کرد.
• طبق مادهٔ ۱۰ این دستورالعمل، مدیریت ارشد شرکت باید کمیتهٔ حسابرسی را زیر نظر هیئت مدیره مطابق با ضوابط سازمان بورس و اوراق بهادار تشکیل دهد. اعضای کمیتهٔ حسابرسی باید متشکل از سه تا پنج نفر و اکثریت آنان مستقل و دارای تخصص مالی باشند. ریاست کمیته با عضو مستقل یا عضو مالی غیرموظف هیئت مدیره است.
• طبق مادهٔ ۱۰ این دستورالعمل، شرکت باید واحد حسابرسی داخلی را زیر نظر کمیتهٔ حسابرسی تشکیل دهد. واحد حسابرسی داخلی باید به طور مستمر اثربخشی سامانهٔ کنترل داخلی را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد و نتایج را به کمیتهٔ حسابرسی و هیئت مدیره گزارش دهد و روش های بهبود سامانهٔ کنترل داخلی را پیگیری کند. مدیر حسابرسی داخلی نیز با پیشنهاد کمیتهٔ حسابرسی و تصویب هیئت مدیره منصوب می شود و باید دارای صلاحیت های علمی و حرفه ای لازم باشد.
عکس حسابرسی داخلی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس