حوزه علمیه بصره

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حوزه علمیه بصره را میتوان یکی از پر رونق ترین حوزه های حدیثی بر شمرد که راویان دیگر شهرها برای اخذ حدیث به آنجا سفر می کرده اند. حوزه علمیه بصره سه دوره را به خود دیده است:در دوره اول آن به اصحاب رسول اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) و ائمه معصومین (علیهم السّلام) بر می خوریم. دوره دوم از قرن چهارم آغاز و تا قرن هشتم تداوم یافته است. دوره سوم با یک قرن وقفه از سده دهم هجری آغاز و تا دوره معاصر ادامه دارد.
بصره اولین شهر عراق است که در عهد اسلامی پس از فتح حیره در سال ۱۴ ه. ق به دست عتبة بن غزوان در سال ۱۵ ه. ق با نقشه و برنامه ریزی ابوالحربا با عاصم بن دلف بنا گشت. مردم بصره سال ۳۶ هجری، «عثمانیه» یعنی پیرو عثمان بن عفان خلیفه سوم بودند و به همین جهت خونخواهان وی بصره را برای جنگ با حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السّلام) انتخاب کردند. لیکن پس از آشنایی با سیره عملی امام علی (علیه السّلام) به تشیع رو آوردند.
گروهی از نویسندگان، دایرةالمعارف تشیع، ج۳، ص۲۶۲ - ۲۶۳.
در بررسی تاریخچه حوزه علمیه بصره سه دوره را میتوان مشاهده کرد:
← دوره نخست
۱. ↑ گروهی از نویسندگان، دایرةالمعارف تشیع، ج۳، ص۲۶۲ - ۲۶۳.۲. ↑ صباغی، یوسف، بررسی رجال صحیحین، ج۱، ص۴۷ـ۵۰ به نقل از قمقام، فرهاد میرزا، ص۲۱ -۲۲.۳. ↑ فرهاد میرزا، قمقام، ص۲۱ - ۲۲.۴. ↑ اردبیلی، محمد بن علی، جامع الرواة، ج۲، ص۱۱۴.۵. ↑ آقابزرگ تهرانی، محمدمحسن، الذریعه، ج۱، ص۲۷۵.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس