خلیل الله

/xalilollAh/

فرهنگ اسم ها

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان دینور بخش صحنه شهرستان کرمانشاهان . دارای ۱۶٠ تن سکنه . آب آن از چشمه و محصول آن غلات و حبوبات و توتون . شغل اهالی زراعت و راه مالرو و در تابستان اتومبیل می توان برد .

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] خلیل الله، یکی از القاب حضرت ابراهیم می باشد.
عنوان "خلیل الله" امتیازی است برای حضرت ابراهیم (علیه السّلام) که در قرآن نیز به آن اشاره شده است که می فرماید:«وَ مَنْ اَحْسَنُ دینًا مِمَّنْ اَسْلَمَ وَجْهَهُ لِلّهِ وَ هُوَ مُحْسِنٌ وَ اتَّبَعَ مِلَّةَ اِبْراهیمَ حَنیفًا وَ اتَّخَذَ اللّهُ اِبْراهیمَ خَلیلاً» «دین و آیین چه کسی بهتر است از آن کس که خود را تسلیم خدا کند، و نیکوکار باشد، و پیرو آیین خالص و پاکِ ابراهیم (علیه السّلام) گردد؟ و خدا ابراهیم (علیه السّلام) را به دوستیِ خود، انتخاب کرد».
تفسیر واژه خلیل
آن چنانکه در تفسیر نمونه آمده است، در تفسیر واژه "خلیل"، دو نظریه عمده وجود دارد، یکی اینکه خلیل از ماده خُلّت به معنای دوستی است یعنی خداوند ابراهیم (علیه السّلام) را به دوستی خود انتخاب کرد.نظر دوم آن است که خلیل از ماده خِلّت به معنای نیاز و احتیاج است و معنایش آن است که ابراهیم (علیه السّلام) باور داشت که در همه چیز بدون استثناء نیازمند پروردگار است.تفسیر نمونه تفسیر اول را ترجیح می دهد و در تایید این تفسیر به روایتی از امام صادق (علیه السّلام) استناد می کند که می فرماید:"اگر خداوند ابراهیم (علیه السّلام) را به عنوان خلیل انتخاب کرد نه به خاطر نیاز به دوستی با او بود بلکه به این خاطر بود که ابراهیم (علیه السّلام) بنده مفید پروردگار و کوشا در راه رضای او بود. "
دلایل روایی خلیل الله بودن حضرت ابراهیم
اما درباره این که ابراهیم (علیه السّلام) به چه دلایلی، خلیل الله شد در روایات به علل مختلفی اشاره شده است که نمونه ای از آن در روایت فوق مورد اشاره قرار گرفت.در روایت دیگری از امام رضا (علیه السّلام) می خوانیم:«اِنَّمَا اتَّخَذَ اللَّهُ اِبْرَاهِیمَ خَلِیلًا لِاَنَّهُ لَمْ یَرُدَّ اَحَداً وَ لَمْ یَسْاَلْ اَحَداً قَطُّ غَیْرَ اللَّهِ تَعَالَی»«خداوند، ابراهیم (علیه السّلام) را به عنوان خلیل خود انتخاب کرد زیرا هرگز تقاضا کننده ای را محروم نساخت و هیچ گاه از کسی غیر از خدا، تقاضایی نکرد.» سایر عللی که در روایات مورد اشاره قرار گرفته است، عبارتند از:کثرت سجود، اطعام گرسنگان، نماز در دل شب و کوشا بودن در راه اطاعت پروردگار.
عناوین مرتبط
...

پیشنهاد کاربران

غلط املایی در نوشتار قبلی
جوانها ( جوالها )
استعلام ( استیلام )
خلیل موسوم شد
آورده اند که در عهد ابراهیم صلوات الله علی نبینا و علیه قحطی پدید آمد و چون مردم همواره از موائد ( سفره ی پر طعام ) خلیلی بهره ی فوائد یافته بودند. این سال بجهت جوع ( گرسنگی ) بیشتر رجوع نمودند آنچه ابراهیم
...
[مشاهده متن کامل]
داشت بر ایشان ایثار کرد و همین که انبار تهی شد، چندقطار شتر به مصر فرستاد نزدیک دوستی که معتمدعلیه بود تا قدری طعام از مصر به شام فرستد چون پیغام خلیل ع به دوست مصری رسید گفت در ولایت ما نیز اثر قحط و غلا ظاهر شده اگر فی الواقع ابراهیم این طعام را از برای خود طلبیدی به هر نوع که بودی چاره می توانست اما شنیده ام که بسی فاقه زدگان بدو التجا کر د ه اند و او به کرم غریزی و سیاحت جبلی می خواهد که این طعام بر ایشان صرف نماید القصه گندم بملازمان ابراهیم نداد و به بها نیز نیافتند برضرورت باز گشتند و ایشانرا شرم آمد که شترانرا خالی بشهر آرند چه بسی گدایان و بینوایان چشم بدان داشتند که شتران خلیل از مصر با طعام فراوان خواهند رسید شتربانان در حوالی شهر جوانها را پر از ریگ نرم کرده بخانه آوردند و ذکری که گذشت بتمام عرض کردند ابراهیم ازین حال تنگدل شده رو به مسجد نهاد و در آن حال ساره زوجه ی ابراهیم در خواب بود چون بیدار شد جوانها پر دید و خوشدل شده هر یکی را بگشاد آردی بغایت سفید و پاکیزه بیرون آمد پاره ای از آن خمیر کرده و نان پخته به عیال و اطفال درویشان داد چون ابراهیم از مسجد باز آمد و بوی نان بمشام او رسید پرسید که این از کجاست گفت از نزدیک دوست مصری تو ، ابراهیم گفت که این از نزدیک دوست من الله است خدا بدین جهت ویرا دوست گرفت بزرگان گفته اند شرط خلت استعلام بنده است در عموم احوال بحضرت ذوالجلال و این مقام ابراهیمی بود لاجرم بدلیل موسوم شد

دوجا در تاریخ اسلام ( ابراهیم ( ع ) و حسین . ع. ) بوجود خدا وذات خدا متوکل شدند که هردو بسیار زیبا ودوست داشتنی هست برای من واگر توجه کامل بشه به این مورد و انسان با همین مورد یعنی توجه کامل بخداوند جلیل والجبار همه چیز، تاکید میکنم همه چیز رو براحتی می تو نه بدست بیاره.
سپاسگزارم . . .

بپرس