خورش فسنجان سیریزی

پیشنهاد کاربران

جهت شش نفر:
مغز گردو، مغز بادام، مغز پسته، مغز تخم آفتابگردان و مغز فندوق هر کدام ۶۰گرم.
پیاز بزرگ سه عدد به وزن حدود ۵۰۰ گرم.
سیب درختی بزرگ خرد شده یک عدد به وزن تقریبی ۲۰۰گرم.
کدو حلوایی تکه شده ۳۰۰کیلو.
...
[مشاهده متن کامل]

هویج رنده شده، ۳۰۰ گرم.
گوشت چرخ کرده ۹۰۰ گرم.
رب انار دو قاشق.
دارچین یک قاشق.
شکر به دلیل وجود شیرین بودن سیب درختی بین دو تا شش قاشق شکر ( ( بستگی به ذائقه دارد که فسنجان شیرین باشد یا ملس. ) )
در چند ظرف جداگانه همزمان چند نوع فرآیند اولیه طبخ این خورش انجام می پذیرد.
ظرف شماره ۱_پیازها خرد و همراه با یک قاشق مربا خوری زردچوبه در روغن سرخ می شود.
ظرف شماره ۲_ مخلوط مغزیجات چرخ شده را با حرارت ملایم تفت داده، از ابتداء تا رسیدن به این مرحله، این مخلوط با کف گیر هم زده تا رنگشان تغییر کند یعنی برشته شود، در این زمان تدریجاً مقدار بسیار اندک آب سرد به ظرف اضافه و هر پنج دقیقه یکبار یک تکه یخ یا نصف استکان آب به درون ظرف ریخته و به هم می زنیم ( ( اینکار باعث شوک و روغن انداختن مخلوط مغزها می شود ) ) این کار حدوداً ۳۰دقیقه زمان می برد و تقریباً شش نوبت باید یخ یا آب سرد به ظرف ریخته می شود.
ظرف شماره ۳_گوشت قلقلی شده را در روغن سرخ کرده و سپس این ها را از روغن جدا نموده
ظرف شماره ۴_کدو و سیب درختی و هویج را در آب کم پخته و محلول را چرخ کرده و عصاره در ظرفی جداگانه قرار می گیرد.
پیاز سرخ شده به همراه محتوای ظرف شماره ۴ را به ظرف شماره دو یعنی مغزیجات افزوده و دو قاشق رب انار به دارچین و کمی شکر به آن اضافه می شود و پس از ۲۰ دقیقه، گلوله های گوشت قلقلی سرخ شده را به ظرف افزوده و ده تا بیست دقیقه بعد خورشت آماده می گردد.

بپرس