خورش قیمه یزدی

پیشنهاد کاربران

خورشی سنتی و بسیار خوشمزه و معروف و مشهور در استان یزد، امّا شکل لپه و مهمتر نحوه پخت به شیوه ای متفاوت طبخ می گردد:
مواد مورد نیاز:
زردچوبه یک قاشق مربا خوری
پودر هل سبز ( ۱_ قاشق چای خوری )
...
[مشاهده متن کامل]

دارچین ( یک قاشق چایخوری )
پیاز متوسط دو عدد
نخود ( نخود نه لپه، بازم یادآورم می شوم، نخود. ) یک پیمانه ( برای هر نفر ۳۰ گرم )
لیمو عمانی ( امانی ) سه عدد
گوشت خورشتی ( برای هر نفر ۶۰ تا ۸۰ گرم )
زعفران ( سائیده شده ) برای ده نفر بین یک چهارم قاشق چایخوری
( ( نخود از ۲ روز قبل خیسانده و پوست آن جدا شده و به دو نیم تقسیم نمائید. ) )
و یا :
نخود ها را در ظرفی مناسب و تا حدودی انباشته از آب ریخته و آن ظرف را بر روی شعله قرار داده تا آب جوش بیاید، زان پس شعله را خاموش و نخودها را از صافی رد کرده و پوست آنها را جدا نموده و آنها را حتما با کمی فسار متناسب به دو نیم تقسیم کرده، در ظرفی جدا گانه مقداری روغن را داغ کنید و نصف پیاز را رنده کرده و آن را به خوبی سرخ کنید تا طلایی شود، سپس تکه های گوشت از قبل آماده شده را را به آن بیفزایید و انقدر تفت دهید تا رنگ گوشت سفید شده . و بعداً زردچوبه را به گوشت بیفزایید و اجازه دهید با مقدای آب بپزد.
وقتی گوشت نیم پز شد نخودها[[مراد آن نخودهایی که به دو نیم منقسم شده، ( لپه ای درشت ) ]] را به آن اضافه کرده و اجازه دهید غذایتان خوب بپزد.
وقتی غذایتان تقریبا پخت، لیمو عمانی ( ( که البته به نظر من لیمو امانی صحیح تر است. ) را به آن افزوده و پس از آن در ظرفی دیگر نصف دیگر پیاز را خرد کرده و سرخ کنید و با اضافه کردن هل و دارچین و زعفران آب کرده آن را به غذا اضافه کنید و اجازه دهید کمی دیگر جا بیفتد.

بپرس