دانشگاه پاریس

فرهنگ فارسی

دانشگاه دولتی که در حدود سال ۱۱۵٠ م. تاسیس شده و شامل دانشکده های حقوق و ادبیات پزشکی علوم فنی و غیره است .در سر بن تاریخ فنون اسلامی غربی و تاریخ ملل شرقی و زبان و ادبیات شرقی نیز تدریس میشود و از شعب آنست : (( موسسه تتبعات اسلامی ) ) . ( که در آن زبان و تمدن تاریخ اسلام تدریس میشود ) ونیز ( مدرسه تتبعات عالیه ) ( که در آن درباره تمدن و ادیان ایران و مذهب تشیع تحقیق و تتبع میشود ) .

دانشنامه عمومی

دانشگاه پاریس ( به فرانسوی: Université de Paris ) یکی از دانشگاه های شهر پاریس بود که شهرت بسیاری داشت و جزء نخستین دانشگاه های تأسیس شده در اروپا بود. این دانشگاه در میانه قرن ۱۲ تأسیس شد و در بین سال های ۱۱۶۰ تا ۱۲۵۰ رسماً به عنوان یک دانشگاه شناخته شد.
این دانشگاه که اغلب به عنوان دانشگاه سوربن نامیده می شود[ ۱] بعد از تغییرات زیاد و بیش از ۱۰۰ سال تعلیق از فعالیت ( ۱۸۹۶–۱۷۹۳ ) ، در سال ۱۸۹۶ بازگشایی شد و تا سال ۱۹۷۰ به فعالیت خود ادامه داد. نهایتاً در پی جنبش مه ۱۹۶۸ فرانسه، در سال ۱۹۷۰ به ۱۳ دانشگاه خودمختار تقسیم شد. امروزه این دانشگاه ها به شکل مجزا از یکدیگر فعالیت می کنند.
دانشگاه پاریس در سال ۱۹۷۰ به ۱۳ دانشگاه به صورت زیر تقسیم شد:[ ۲]
همچون سایر دانشگاه های قدیمی همانند دانشگاه آکسفورد، دانشگاه بولونیا و دانشگاه کمبریج تاریخ دقیق تأسیس این دانشگاه مشخص نیست. این دانشگاه در ابتدا ۴ بخش داشت: حقوق، هنر، پزشکی و الهیات.
دانشگاه پاریس در سده چهاردهم میلادی نام پایتخت فرانسه را به اوج رساند و شهرت دانش آموختگان و اعتبار مطالعات آن در الهیات و فلسفه سایر دانشگاه ها را به زیر سایه خود برد. این دانشگاه که در این زمان بیش از ۵۰۰ دانشکده و تعداد بی شماری دانشجو از کشورهای مختلف در آن وجود داشت، همانند مغناطیسی عمل می کرد که بزرگترین متفکران را به سمت خود می کشید. برخی به جهت همین دانشگاه، عنوان «آتنِ اروپا» را بر پاریس نهادند. [ ۳]
در رتبه بندی دانشگاه های جهان QS در سال ۲۰۲۰ دانشگاه پاریس در رده ۲۵۳دنیا قرار گرفته است. [ ۴] همچنین در رتبه بندی مؤسسه تایمز در سال ۲۰۲۰ این دانشگاه رتبه ۱۳۰ را در بین دانشگاه های جهان از آن خود کرده است. [ ۵]
دانشکده های دانشگاه پاریس عبارتند از [ ۶] :
• دانشکده بهداشت و سلامت
• دانشکده علوم
• دانشکده علوم انسانی و علوم اجتماعی
عکس دانشگاه پاریس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس