دانلد کنوت

دانشنامه عمومی

دانلد اروین کنوث ( به انگلیسی: Donald Ervin Knuth ) ( زاده ۱۰ ژانویه، ۱۹۳۸ ) دانشمند علوم رایانه و استاد افتخاری در دانشگاه استانفورد در ایالت کالیفورنیای آمریکا است.
شهرت کنوث بیش از هر چیز مربوط به نگارش مجموعه کتاب های هنر برنامه نویسی رایانه است که یکی از گرانبهاترین مراجع در زمینه علوم رایانه به شمار می رود.
او عملاً پایه گذار رشته آنالیز الگوریتم ها است و سهم فراوانی در گسترش مبانی نظری شاخه های گوناگون علوم رایانه داشته است. وی همچنین طراح سیستم حروف چینی تک TeX و سامانه طراحی حروف فراقلم ( Metafont ) و مطرح کننده مفهوم برنامه نویسی ادیبانه است.
زادگاه وی شهر میلواکی در ویسکانسین است و دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته ریاضیات را تا ۱۹۶۰ در مؤسسه فناوری کیس گذراند.
در ۱۹۶۳ دکترای خود در ریاضیات را از مؤسسه فناوری کالیفرنیا دریافت کرد؛ همان جا بود که به مقام استادی رسید و کار بر روی «هنر برنامه نویسی رایانه» را آغاز کرد، کتابی که قرار است در هفت جلد منتشر شود. او در ۱۹۶۸، سالی که به دانشگاه استانفورد پیوست، نخستین جلد این مجموعه را منتشر کرد.
در ۱۹۷۱ کنوث برنده نخستین دوره جایزه گریس موری هاپر شد. او جوایز بسیار دیگری را نیز به خود اختصاص داده است از جمله جایزه تورینگ، نشان ملی علوم، جایزه جان فون نویمان و جایزه کیوتو. پس از انتشار سومین جلد مجوعه اش در سال ۱۹۷۶ و در اثر نارضایتی از محدودیت های ابزارهای رایج حروف چینی و نشر به پیاده سازی سامانه های تک و فراقلم مشغول شد.
برای قدردانی از فعالیت ها و کمک های کنوث به علوم رایانه، لقب منحصربه فرد «استاد در هنر برنامه نویسی رایانه» در سال ۱۹۹۰ به وی اهدا شد. این لقب از آن پس «استاد افتخاری در هنر برنامه نویسی رایانه» خوانده می شود. ( Professor Emeritus of the Art of Computer Programming )
او در ۱۹۹۲ به عضویت فرهنگستان علوم فرانسه درآمد و همان سال نیز برای کار روی «هنر برنامه نویسی رایانه» پژوهش های معمول و تدریس در دانشگاه استانفورد را رها کرد. در سال ۲۰۰۳ وی به اعضای انجمن سلطنتی لندن پیوست.
سال ۲۰۰۴، سال بازچاپ سه جلد نخست مجوعه اش بود در حالی که کنوث هم اکنون روی جلد چهارم کار می کند و به طور مرتب بخش هایی از آن را روی وبگاه شخصی اش منتشر می کند. هم زمان، کنوث، چندین بار در سال، سخنرانی هایی غیررسمی در دانشگاه استانفورد ارائه می دهد که آن ها را «تعمقی در رایانه» می نامد.
عکس دانلد کنوتعکس دانلد کنوتعکس دانلد کنوت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس