داکا

/dAkA/

لغت نامه دهخدا

داکا. ( اِخ ) نام شهری به پاکستان شرقی ( بنگلادش ) کنار دلتای گنگ. دارای 411هزار سکنه.

فرهنگ فارسی

پایتخت کشوربنگلادش در ساحل مصب رود گنگ ۱۶۸٠٠٠٠ سکنه نساجی .

دانشنامه عمومی

داکا ( بنگالی: ঢাকা ) پایتخت کشور بنگلادش است. داکا پرجمعیت ترین شهر بنگلادش و بیستمین شهر بزرگ جهان است. این شهر قلب تجارت، اقتصاد و فرهنگ بنگلادش است.
داکا از مهمترین شهرهای جنوب آسیا بوده و به شهر مسجدها نیز معروف است. از طرفی به علت تردد روزانه ۵۰۰٬۰۰۰ ریکشا در خیابان های آن به پایتخت جهانی ریکشاها نیز مشهور است.
نام پیشین این شهر در قرن هفدهم میلادی و در زمان پادشاهان گورکانی، جهانگیرنگر بود.
داکا در کرانهٔ رودخانهٔ بوریگانگا واقع شده و به علاوه ناحیه کلان شهری آن حدود ۱۲ میلیون نفر جمعیت دارد.
دادگاه عالی بنگلادش در شهر داکا واقع شده است. [ ۱]
از مناطق اعیان نشین داکا می توان به «گلشن»، «بنانی» ( به معنای جنگل ) و «باریدارگ» ( به معنای باران ) اشاره کرد.
منطقه «آشولیا» در حومه داکا واقع شده است. [ ۲]
عکس داکاعکس داکاعکس داکاعکس داکاعکس داکاعکس داکا

داکا (مجارستان). داکا ( به مجاری: Dáka ) یک شهرداری در مجارستان است که در ناحیه پاپا واقع شده است. [ ۳] داکا ۲۵٫۴۰ کیلومتر مربع مساحت و ۶۴۸ نفر جمعیت دارد.
عکس داکا (مجارستان)عکس داکا (مجارستان)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

قلعه لعل باغ، پایتخت بنگلادش، در بخش مرکزی کشور، در غرب رود مَگنا. در دلتای گنگ واقع شده است و ۱۲,۵۶۰,۰۰۰ نفر جمعیت دارد (۲۰۰۳). صنایع آن عبار ت اند از تولید ژوت، ابریشم، پارچه، فرش، مواد غذایی فرآوری شده، مواد شیمیایی، و جواهر. بخش قدیمی شهر، با مارپیچی از بازارهای شلوغ و خیابان های باریک، در تضاد شدید با بخش مدرن و خوش نقشۀ شهر، در شمال، قرار دارد. اغلب ساختمان های دولتی و نهادهای آموزشی در این بخش واقع شده اند. وجود بیش از ۷۰۰ مسجد در شهر گویای اهمیت اسلام به منزلۀ دین غالب در منطقه است. بناهای مهم داکا عبارت اند از قلعۀ لعل باغ و مقبرۀ بی بی پری، همسر فرماندار بنگال، (هردو متعلق به قرن ۱۷)؛ ساختمان بزرگ مجلس (۱۹۸۲)؛ دانشگاه داکا (۱۹۲۱)؛ دانشگاه مهندسی و تکنولوژی بنگلادش (۱۹۶۲)؛ و دانشگاه جهانگیرنگر (۱۹۷۰). قدمت داکا به هزاره اول بعد از میلاد بازمی گردد، اما تا قرن ۱۷ اهمیت چندانی نداشت. در ۱۶۰۸/۱۰۱۷ق پایتخت بنگال شد و توسعه یافت و باغ ها، کاخ ها، مساجد، و بازارهای متعدد در آن ساخته شد. تا ۱۷۰۶/۱۱۱۸ق پایتخت بنگال بود تا این که پایتخت به مرشدآباد منتقل شد. داکا در ۱۷۶۵ تحت سلطۀ انگلیسی ها درآمد. در زمان تجزیۀ هند بریتانیا (۱۹۴۷) مرکز استان پاکستان، در پاکستان شرقی، شد. این شهر به سبب جنگ استقلال طلبانۀ ۱۹۷۱ به شدت آسیب دید و در اواخر همان سال به عنوان پایتخت رسمی کشور تازه استقلال یافتۀ بنگلادش انتخاب شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس