دم نوش

فرهنگستان زبان و ادب

{herb tea} [علوم و فنّاوری غذا] نوعی دَم کردنی گیاهی که غالباًً برای مصارف دارویی استفاده می شود

دانشنامه عمومی

دَم نوش[ ۱] گونه ای نوشیدنی است که در آن جزئی از گل، برگ، ساقه، ریشه، دانه، پوستِ میوه یا اجزای دیگر گیاهان دارویی که قابل حل در آب است، به صورت خشک یا تازه مورد استفاده قرار می گیرد. دم کردن یا گرفتن عصاره به وسیلهٔ آب متداول ترین و قدیمی ترین روش به کار بردن داروهای گیاهی است. روش تهیه به این صورت است که ابتدا گیاه را که به طرز صحیحی خرد شده در آب جوش می ریزند، سپس آن را به مدت ۵–۳ دقیقه در یک ظرف در بستهٔ شیشه ای یا چینی می گذارند و گاهی آن را هم می زنند و سپس مایع را از کاغذ صافی یا الک با شبکهٔ ریز عبور می دهند.
در ایران در سال های اخیر دم نوش های گیاهی و میوه ای مورد استقبال و مصرف برخی خانوارها قرار گرفته است. این استقبال دلایل مختلفی دارد. برخی برای نفع درمانی از این دم نوش ها استفاده می کنند. تعدادی برای تنوع بخشیدن به نوشیدنی روزانه، آن را مصرف می کنند و بعضی هم به خاطر اینکه دم نوش را یک نوشیدنی شیک می دانند، برای پذیرایی از آن استفاده می کنند.
تاریخچهٔ دم نوش را نمی توان از تاریخچهٔ گیاهان دارویی جدا کرد. اگرچه گیاهان دارویی منشأ طبیعی دارند و در مقایسه با داروهای شیمیایی عوارض کم تری ایجاد می کنند، اما مصرف بی رویه یا غیرعلمی برخی از این گیاهان می تواند موجب عوارض ناخواسته و حتی مسمومیت های شدید گردد؛ بنابراین مصرف دم نوش ها نیز همانند داروهای شیمیایی باید با آگاهی و پس از اطلاع از سازوکار عمل آن ها باشد. برای نمونه مصرف گل گاوزبان ایرانی به تنهایی در افرادی که فشار خون بالا دارند، می تواند به شدت مخاطره انگیز باشد. مادران باردار یا شیرده تنها پس از مشاوره با پزشک، مجاز به مصرف دم نوش ها هستند. در دم نوش های ترکیبی معمولاً چند گیاه جهت یک رسیدن یک منظور و هدف با هم ترکیب می شوند، برای مثال گروهی از دم نوش های ترکیبی انرژی زا هستند و بعضی دیگر کم کنندهٔ فشارخون و گروهی دیگر آرام بخش هستند که برخلاف انرژی زاها که ضربان قلب و انرژی را افزایش می دهند، به آرامش و تنش زدایی از بدن کمک می کنند.
دم نوش نوعی نوشیدنی است که در آن جزئی از گل، برگ، ساقه، ریشه، دانه، پوستِ میوه یا اجزای دیگر گیاهان دارویی که قابل حل در آب است، به صورت خشک یا تازه مورد استفاده قرار می گیرد. [ ۲] بیشتر دم نوش ها فاقد کافئین هستند. [ ۳]
به نوشیدنی ساخته شده از گیاهان دارویی و ادویه جات دم نوش گفته می شود. [ ۴]
عکس دم نوشعکس دم نوشعکس دم نوشعکس دم نوشعکس دم نوشعکس دم نوش
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

Infusion
WIKIPEDIA :
Herbal teas—less commonly called tisanes ( UK and US /tɪˈzn/, US also /tɪˈzɑːn/ ) —are beverages made from the infusion or decoction of herbs, spices, or other plant material in hot water. The term "herbal tea" is often used in contrast to true teas ( e. g. , black, green, white, yellow, oolong ) , which are prepared from the cured leaves of the tea plant, Camellia sinensis. Unlike coffee and true teas ( which are also available decaffeinated ) , most tisanes do not naturally contain caffeine
...
[مشاهده متن کامل]

دَم نوش نوعی نوشیدنی است که در آن جزئی از گل، برگ، ساقه، ریشه، دانه، پوستِ میوه یا اجزای دیگر گیاهان دارویی که قابل حل در آب است، به صورت خشک یا تازه مورد استفاده قرار می گیرد. دم کردن یا گرفتن عصاره به وسیلهٔ آب متداول ترین و قدیمی ترین روش به کار بردن داروهای گیاهی است. روش تهیه به این صورت است که ابتدا گیاه را که به طرز صحیحی خرد شده در آب جوش می ریزند، سپس آن را به مدت ۵–۳ دقیقه در یک ظرف در بستهٔ شیشه ای یا چینی می گذارند و گاهی آن را هم می زنند و سپس مایع را از کاغذ صافی یا الک با شبکهٔ ریز عبور می دهند.
در ایران در سال های اخیر دم نوش های گیاهی و میوه ای مورد استقبال و مصرف برخی خانوارها قرار گرفته است. این استقبال دلایل مختلفی دارد. برخی برای نفع درمانی از این دم نوش ها استفاده می کنند. تعدادی برای تنوع بخشیدن به نوشیدنی روزانه، آن را مصرف می کنند و بعضی هم به خاطر اینکه دم نوش را یک نوشیدنی شیک می دانند، برای پذیرایی از آن استفاده می کنند.
تاریخچهٔ دم نوش را نمی توان از تاریخچهٔ گیاهان دارویی جدا کرد. اگرچه گیاهان دارویی منشأ طبیعی دارند و در مقایسه با داروهای شیمیایی عوارض کم تری ایجاد می کنند، اما مصرف بی رویه یا غیرعلمی برخی از این گیاهان می تواند موجب عوارض ناخواسته و حتی مسمومیت های شدید گردد؛ بنابراین مصرف دم نوش ها نیز همانند داروهای شیمیایی باید با آگاهی و پس از اطلاع از سازوکار عمل آن ها باشد. برای نمونه مصرف گل گاوزبان ایرانی به تنهایی در افرادی که فشار خون بالا دارند، می تواند به شدت مخاطره انگیز باشد. مادران باردار یا شیرده تنها پس از مشاوره با پزشک، مجاز به مصرف دم نوش ها هستند. در دم نوش های ترکیبی معمولاً چند گیاه جهت یک رسیدن یک منظور و هدف با هم ترکیب می شوند، برای مثال گروهی از دم نوش های ترکیبی انرژی زا هستند و بعضی دیگر کم کنندهٔ فشارخون و گروهی دیگر آرام بخش هستند که برخلاف انرژی زاها که ضربان قلب و انرژی را افزایش می دهند، به آرامش و تنش زدایی از بدن کمک می کنند.

Infusion of herbs
Hetbal tea
herbal infusion
به فرآورده ای اطلاق می گردد که نوعی نوشیدنی است که در آن جزیی از گل، برگ، ساقه، ریشه، دانه، پوستِ میوه یا اجزای دیگر گیاهان دارویی که قابل حل در آب است، بصورت خشک یا تازه مورد استفاده قرار می گیرد. این
...
[مشاهده متن کامل]
مایعات معمولاً فاقد کافئین هستند و می توانند سرد یا گرم میل شوند. فرق آن با جوشانده آن است که آن را در آب نمی جوشانند .

نوشیدنی داغ
دم کردنی گیاهی برای مصارف دارویی ( herb tea )

بپرس