دیرالزور

لغت نامه دهخدا

دیرالزور. [ دَ رُزْ ز ] ( اِخ ) شهری است در شرق سوریه بر ساحل راست فرات و بر ملتقای جاده آبی از حلب به بغداد و از دمشق به موصل. از مراکز مهم نظامی است و 22000 تن سکنه دارد. سه مسجد و چند کلیسا دارد. پل معلق آن ( بطول 450 متر ) در 1931 م. اتمام پذیرفت احتمالاً شهر باستانی «آوزارا» در این محل بوده است و موسوم به دیرالرمان بوده که یاقوت آن را بین رقه و خابور ذکر میکند. ( از دائرة المعارف فارسی ).

دانشنامه عمومی

دیرالزور ( به عربی: دیر الزور ) ( به سریانی: ܕܝܪܐ ܙܥܘܪܬܐ ) یکی از شهرهای کشور سوریه است. این شهر مرکز استان دیرالزور است. این شهر در کرانه رود فرات قرار دارد.
دیر الزور یکی از اولین شهرهایی بود که تظاهرات بزرگی را شاهد بود. تظاهرات در ۱۵ مارس ۲۰۱۱ در شهر آغاز شد که اولین روز حرکت اعتراضات بود که معترضان خواستار برکناری بشار اسد از قدرت شدند. در ۱۵ آوریل ۲۰۱۱، علی رغم استفاده از گلوله های زنده توسط نیروهای دولتی سوریه و شبه نظامیان حامی آن، تظاهرات بزرگی از ورزشگاه شهر آغاز شد. [ ۲] [ ۳]
در تظاهرات روز جمعه، ۲۲ آوریل ۲۰۱۱ ( ششمین جمعه در تاریخ انقلاب سوریه ) مجسمه باسل اسد مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود تا آن زمان دولت سوریه نسبت به اعتراضات دیر الزور به دلیل ماهیت قبیله ای آن ها و اندازه منطقه آن ها و حضور مقادیر زیادی سلاح در آن از زمان جنگ عراق محتاط عمل کرده بود. هنگامی که تظاهرات کنندگان به سمت مجسمه باسل اسد حرکت کردند، نیروهای امنیتی تنها در هوا شلیک کردند. گفته می شود در آن روز به تظاهر کنندگان شلیک نشده و از پایین انداختن مجسمه نیز جلوگیری شده است، زیرا فرماندهان امنیتی نمی دانستند اگر یکی از معترضان کشته شود مردم چه واکنشی نشان می دهند. [ ۴]
نیروهای ارتش سوریه در اوت ۲۰۱۱ کنترل کامل این شهر را به دست گرفتند، اما ارتش آزاد سوریه ( وابسته به ائتلاف ملی نیروهای انقلابی و مخالف سوریه ) در ژوئن ۲۰۱۲ دوباره کنترل شهر را به دست گرفت.
با آغاز سال ۲۰۱۴، داعش، الحاق دیرالزور را به آنچه که دولت اسلامی عراق و شام نامیده بود، اعلام کرد و بخشی از نیروهای ارتش سوریه در بخش کوچکی از شهر تحت محاصره باقی ماندند. [ ۵] دیر الزور به مدت بیش از دو سال یکی از معدود سنگرهای دولت سوریه در شرق سوریه بود.
ستیزه جویان دولت اسلامی در ماه مه سال ۲۰۱۵ حمله ای را آغاز کرده و شهر باستانی پالمیرا را تصرف کردند و خط تأمین باقیمانده به دیرالزور را قطع کردند. [ ۶] پس از آن این شهر به طور مؤثر تحت محاصره داعش قرار گرفت و دولت سوریه وسایل مورد نیاز به دیرالزور را تنها توسط هلیکوپتر حمل و نقل تحویل می داد. [ ۶] داعش از طریق حمله روزانه به پایگاه هوایی دیر الزور در تلاش بود که تأمین منابع مورد نیاز شهر را متوقف کند. با این حال، اقدامات داعش با تلاش های گارد ریاست جمهوری سوریه به فرماندهی عصام زهرالدین شکست خورد. [ ۶]
عکس دیرالزورعکس دیرالزورعکس دیرالزورعکس دیرالزورعکس دیرالزورعکس دیرالزور
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

دیْرُالزور
میدان 8 مارس، دیْرُالزور
شهری بر کرانۀ رود فراتو مرکز استان دیرالزور، در شرق سوریه، به فاصلۀ ۲۹۰کیلومتری جنوب شرقی حلب. جمعیت این شهر و توابع آن بیش از نیم میلیون نفر (۱۹۸۸)، و از بزرگ ترین شهرهای سوریه است. دیرالزور در دشتی حاصل خیز میان بیابان های جنوب و شمال و در محل تقاطع جاده های حلب ـ بغدادو دمشق ـ موصلواقع شده است و به همین علت اهمیت دارد و آن را عروس صحرا لقب داده اند. بخشی از شهر در جزیره ای به نام الحُویقه، در میان رود فرات بنا شده است، که پلی آن ها را به یکدیگر متصل می کند. در دیرالزور پل معلق باریکی به طول ۴۵۰ متر و پلی دیگر به طول ۴۱۰ متر ساخته اند. پل راه آهن سوریه، که بندر لاذقیه را به شهر قامشلی، در مرز ترکیه، متصل می کند، در دیرالزور واقع است. این شهر جایگاه مبادلات تجاری و داد و ستد شهرنشینان و بادیه نشینان است و پنبه، پشم، کاغذ، و شکر تولید می کند. گویا بطلمیوس محل این شهر را برته نامیده و یاقوت از شهری به نام دیرالرمان در کنار فرات، بین رقه و خابور، یاد کرده است، که بیشتر محققان آن را دیرالزور امروزی می دانند. زنوبیا پس از شکست از رومیان در ۲۷۲م، به هنگام عبور از فرات در این جا اسیر شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس