ذبح شرعی

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] ذَبْح شرعی، از راه های تذکیه حیوانات و به معنای بریدن سر آنها به شیوه شرعی است. حیوانات حلال گوشتی که در خشکی زندگی می کنند (بجز شتر و ملخ) و حیوانات دریایی که خون جهنده دارند، با ذبح کردن، تذکیه شده و خوردن گوشت آنها حلال می شود. قرآن کریم، به بعضی از روش های نادرست ذبح کردن حیوانات اشاره کرده است.
شرایط تحقق ذبح شرعی در اسلام عبارتند از: وسیله ذبح از جنس آهن باشد، رو به قبله بودن حیوان، زنده بودن حیوان قبل از ذبح، مسلمان بودن ذبح کننده، بر زبان آوردن نام خدا و بریدن چهار رگ گردن به طور کامل از زیر گلو. دین یهود شرایط متفاوتی برای ذبح حیوانات دارد.
دین اسلام آدابی نیز برای ذبح حیوانات بیان کرده که رعایت برخی از آنها مستحب و انجام برخی مکروه است.

پیشنهاد کاربران

بپرس