ذوالحلیفه

لغت نامه دهخدا

( ذوالحلیفة ) ذوالحلیفة. [ ذُل ْ ح ُ ل َ ف َ ] ( اِخ ) موضعی بر شش میلی مدینه مُنَوَّرَة. و آن آبی است بنوجشم را و هم آنجا میقات اهل مدینه و شام باشد. و رسول اکرم ( ص ) در صلح حدیبیه در ذوالحلیفة احرام بست. || موضعی است از تهامة میان حادَّة و ذات عرق. رجوع به فهرست جزء 1 امتاع الأسماع و نزهةالقلوب ج 4 ص 169 و المرصع ابن اثیر. و حبیب السیر، ج 1 ص 128 و 134 و 140 و 141 و 238 شود.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ذوالحُلَیفَه (به ضم حاء و فتح لام و فاء) از میقات های عمره تمتع است که از این عنوان در باب حج، سخن رفته است.
ذوالحُلَیفَه در هشت کیلومتری جنوب مسجد النبی صلّی اللّٰه علیه و آله قرار دارد و امروزه با توجه به توسعه مدینه در حاشیه شهر، قرار گرفته است.

میقات مردم مدینه در حال اختیار
ذوالحلیفه در حال اختیار (بدون ضرورت)، میقات عمره تمتّع و عمره مفرده برای مردم مدینه و کسانی است که از مدینه به مکه می روند.

میقات مردم مدینه در حال اضطرار
میقات مردم مدینه در حال ضرورت، مانند بیماری و ناتوانی، جُحفه است.

حدود میقات ذوالحُلَیفَه
...

[ویکی فقه] ذوالحُلَیفَه، از میقاتهای عمرۀ تمتّع می باشد.ذوالحلیفه در هشت کیلومتری جنوب مسجد النبی صلّی اللّٰه علیه و آله قرار دارد و امروزه با توجه به توسعۀ مدینه در حاشیۀ شهر قرار گرفته است. عنوان یاد شده در باب حج به کار رفته است.
ذوالحلیفه در حال اختیار (بدون ضرورت) میقات عمرۀ تمتّع و عمرۀ مفرده برای مردم مدینه و کسانی است که از مدینه به مکّه می روند.در اینکه میقات، خصوص مسجدِ واقع در این محل است که معروف به «مسجد شجره» است یا اعم از مسجد و اطراف آن، اختلاف است.
حکم جنب و حائض در احرام از ذوالحلیفه
بنابر قول نخست، جنب و حائض، بنابر تصریح گروهی از فقها باید در حال عبور از مسجد محرم شوند و در صورت عدم امکان، از بیرون مسجد محرم می گردند. برخی گفته اند: در این صورت، احرام را تا جُحفه به تأخیر انداخته و در جحفه محرم می شوند. برخی نیز احتیاط را در جمع بین آن دو (احرام از بیرون مسجد و تجدید آن در جحفه) دانسته اند. بعضی هم گفته اند: حائضی که از حیض پاک شده و نیز جنب در صورتی که نتوانند در حال عبور از مسجد محرم شوند و برای غسل دسترسی به آب نداشته باشند و امکان صبر تا پیدا شدن آب نیز نباشد، جهت دخول به مسجد، تیمّم کرده و در داخل مسجد محرم می شوند.
میقات مردم مدینه در حال ضرورت
میقات مردم مدینه در حال ضرورت، مانند بیماری و ناتوانی، جحفه است.

[ویکی اهل البیت] ذوالحلیفه از میقات های عمره تمتّع به شمار می رود.
این مکان در هشت کیلومتری جنوب مسجد النبی صلی اللّه علیه و آله قرار دارد و امروزه با توجه به توسعه مدینه در حاشیه شهر قرار گرفته است.
ذوالحلیفه در حال اختیار (بدون ضرورت) میقات عمره تمتع و عمره مفرده برای مردم مدینه و کسانی است که از مدینه به مکه می روند.
در این که میقات، خصوص مسجدِ واقع در این محل است که معروف به «مسجد شجره» است یا اعم از مسجد و اطراف آن، اختلاف است.
بنابر قول نخست، جنب و حائض بنابر تصریح گروهی از فقها باید در حال عبور از مسجد محرم شوند و در صورت عدم امکان، از بیرون مسجد محرم می گردند.
برخی گفته اند: در این صورت، احرام را تا جُحفه به تأخیر انداخته و در جحفه محرم می شوند. برخی نیز احتیاط را در جمع بین آن دو (احرام از بیرون مسجد و تجدید آن در جحفه) دانسته اند.
بعضی هم گفته اند: حائضی که از حیض پاک شده و نیز جنب در صورتی که نتوانند در حال عبور از مسجد محرم شوند و برای غسل دسترسی به آب نداشته باشند و امکان صبر تا پیدا شدن آب نیز نباشد، جهت دخول به مسجد تیمم کرده و در داخل مسجد محرم می شوند.
میقات مردم مدینه در حال ضرورت، مانند بیماری و ناتوانی جحفه است.

پیشنهاد کاربران

بپرس