رزبری پای

دانشنامه عمومی

رزبری پای ( به انگلیسی: Raspberry Pi ) یک رایانه تک - برد ( به انگلیسی: Single - board computer ) در اندازه یک کف دست است که بنیاد رزبری پای آن را برای تشویق آموزش علوم رایانه در مدرسه ها ساخته است. چهار نسخه از این رایانه ساخته شده که قیمت نسخه های اول و دوم به ترتیب ۲۵ و ۳۵ دلار آمریکا ( به علاوهٔ مالیات محلی ) و نسخه سوم آن با نام zero، بیست و شش دلار است. [ ۱] نسخهٔ چهارم رزبری پای در ۲۴ ژوئن ۲۰۱۹ معرفی شد و دارای پنج نسخه با قیمت های متفاوت است. نسخه رم ۱ گیگابایتی قیمتی معادل ۳۵ دلار دارد، نسخه رم ۲ گیگابایتی نیز به مبلغ ۴۵ دلار و نسخه رم ۴ گیگابایتی به قیمت ۵۵ دلار و نسخه رم ۸ گیگابایتی با قیمت ۷۵ دلار موجود است. همچنین یک نسخه با ۴ گیگابایت رم که به صورت یک کیبورد است با نام «رزبری پای ۴۰۰» نیز با قیمت ۷۰ دلار در دسترس است. en:Raspberry Pi
رایانه های تک - برد رزبری پای در کارخانه شرکت سونی واقع در ولز، بریتانیا تولید می شوند.
این رایانه دارای دیسک سخت نیست ولی به کمک حافظه SD، خود را راه اندازی می کند. این رایانه قادر است با سیستم عامل های مختلفی راه اندازی شود. سیستم عامل اولیه ای که با آن عرضه شد توزیع لینوکس دبیان بود ولی نسخه هایی از اندروید نیز برای آن تهیه شده است. پس از رونمایی از رزبری پای ۲، مایکروسافت مدعی شد که یک نسخه محدود از ویندوز ۱۰ را با نام Windows 10 IoT Core for Raspberry برای رزبری پای ۲ و ۳ بهینه کرده و به صورت رایگان منتشر خواهد کرد.
این رایانه با کمک یک کابل میکرو USB تغذیه می شود.
رزبری پای قادر است به کمک یک کابل تصویر ویدئو و یک درگاه سوزنی، خروجی صدا و تصویر داشته یا با کابل اچ دی ام آی ( HDMI ) ، خروجی تصویری با دقت ویدیوی اچ دی ( HD ) و صدایی استریو داشته باشد. دو درگاه یو اس بی ( USB ) نیز برای آن در نظر گرفته شده است که می توان از آن برای ارتباطات مختلف استفاده کرد. از درگاه های USB برای صفحه کلید، ماوس، شبکه بی سیم و کلیه دستگاه ها با پشتیبانی از درگاه مذکور می توان استفاده کرد. به کمک هاب USB می توان از پورت های بیشتری استفاده کرد. مدل های B نسخه یک و دو این رایانه یک درگاه شبکه نیز دارد که به کمک آن می توان به شبکه محلی یا اینترنت متصل شد. از خروجی HDMI برای صدا، تصویر و کنترل آن باهم می توان بهره جست. بدین ترتیب با کمک فقط یک نمایشگر لمسی قادر است تبدیل به یک تبلت شود.
عکس رزبری پایعکس رزبری پای
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس