رع

لغت نامه دهخدا

رع. [ رَع ع ] ( ع مص ) ساکن شدن باد؛ رع الریح رعاً. ( از اقرب الموارد ). آرام و سکون . ( منتهی الارب ).

دانشنامه عمومی

رَع یا را خدای خورشید یا آفتاب در مصر باستان است. رع به شکل یک انسان با سر شاهین به تصویر کشیده شده است، با تاجی شبیه خورشید بر سرش که یک مار کبرا دور آن پیچیده است. در دودمان پنجم مصر، در سده ۲۵ و ۲۴ ( پیش از میلاد ) ، او به یکی از مهمترین ایزدان در دین مصر باستان تبدیل شده بود، که عمدتاً با خورشید نیمروز شناخته می شد. او همواره یکی از شناخته شده ترین نمادهای مصر باستان بوده و عنخ یا «کلید زندگی» در دستان اوست. رع در تمامی نقاط خلقت جهان شامل آسمان، زمین، و جهان زیرین فرمانروایی می کرد. [ ۱] مصریان اعتقاد داشتند که او خداوند خالق جهان است. [ ۲] رع چنان برای مصریان مهم بود که فرعون ها خود را "پسران رع" می نامیدند و بخش عمده ای از ثروت پادشاهی را صرف ساخت معابد و اهرام و ابلیسک ( هرم سنگ ) به افتخار او می کردند. [ ۲]
تا دورهٔ سلسلهٔ پنجم مصر در قرن بیست و پنجم و بیست و چهارم ق. م. رع به یکی از خدایان بزرگ مصر باستان تبدیل شد. هویت رع در مراحل آغازین، به وسیلهٔ خورشید ظهر نمود می یافت. به باور مصریان، عرصهٔ حکومت رع، آسمان، زمین و جهان زیرین بود. او خدای خورشید، فرمان، شاهان و آسمان به حساب می آمد. رع به شکل شاهین به تصویر درمی آمد و از این جهت، به لحاظ ظاهر به حوروس، خدای آسمان شباهت داشت. پس از مدتی این دو خدا با یکدیگر ترکیب شده و تحت عنوان خدای «رع - هوراختی» نامیده شدند. معنای این کلمه «رعی که حوروس دو افق است»، می باشد. در دورهٔ پادشاهی نوین مصر و در زمان برآمدن خدای آمون، این خدا با رع ترکیب شده و خدای آمون - را پدید آمد.
یکی از تجسدهای رع، گاوی به نام منِویس بود که مرکز آیینی پرستش آن در شهر هلیوپلیس قرار داشت و مزاری که به گاوهای مقدس اختصاص داده شده بود، در شمال این شهر واقع شده بود.
به باور مصریان باستان، همه جنبه ها و ابعاد زندگی توسط رع پدید آمده بود. بر اساس برخی از روایات مصری، انسان ها از اشک و عرق خدای رع پدید آمده بودند و به همین دلیل مصریان خود را «گاو رع» می نامیدند. در نوشته ای تحت عنوان «کتاب گاو آسمانی» آمده است که مردم علیه رع شورش کردند و رع نیز چشم خود به نام سخمت را برای مجازات آن ها فرستاد.
از دید مردم شهر هلیوپلیس او خود را به وسیلهٔ آب باستانی که از نو «Nun» سرچشمه می گرفت آفریده است یا چنین می پنداشتند که رع از آب های آغازین و از درون گلبرگ های نیلوفری سر برآورده و هر غروب که به زادگاه خود بازمی گردد نیلوفر بسته می شود؛ یا که می پنداشتند او به شکل یک ققنوس، بِنو، پر می کشد و بر فراز یک ابلیسک یا یک تک ستون فرود می آید. او سپس هوا شو و رطوبت تفنوت را آفرید و هم از آنان بود که خدای زمین گب و الههٔ آسمان نوت والدین ست، نفتیس، ازیریس و ایزیس زاده شدند. وی به شکل مردی با سر شاهین نشان داده می شود، که عصای سلطنتی را به یک دست و عنخ ( نماد زندگی ) را به دست دیگرش گرفته است. بر فراز سر او، قرص خورشید دیده می شود. رع به مدت هزاران سال، بالاترین خدای مصریان باستان بود. در کتاب مردگان، «فرمانروای آسمان، فرمانروای زمین، سازندهٔ مخلوقات، خدای اولاً که در ازل پدید آمد، سازندهٔ جهان، خالق انسان ها، سازندهٔ آسمان، خالق نیل، کوه ها، مردها و زن ها و درندگان و رمه ها» دانسته می شود. مصریان معتقد بودند که اشک های رع به مرد و زن تبدیل شده است.
عکس رععکس رععکس رع

رع (آلبوم). رع ( به انگلیسی: Ra ) نام چهاردهمین آلبوم استودیویی گروه پراگرسیو راک آلمانی الوی است که در سال ۱۹۸۸ توسط شرکت نشر موسیقی اس پ فاو منتشر شد. [ ۱]
آلبوم رع دارای ۶ قطعه به شرح زیر است:
اصلی[ ۳]
فرانک بورنمان - خواننده و همخوان، گیتار لید و گیتار ریتم
• میشائیل گرلاخ – کیبورد، درام، سینت - باس
مهمان[ ۳]
• آخیم گیسلر – کیبرد قطعات Invasion of a Megaforce و Rainbow
• اشتفان هولس – گیتار بیس قطعهٔ Invasion of a Megaforce و همخوان در قطعات Dreams و Rainbow
• پل هریمن – گیتار بیس قطعهٔ Sensations
• آنت استانگنبرگ – آواز قطعات Rainbow، Dreams و Invasion of a Megaforce
• دایانا بیدی - نجواهای قطعهٔ Dreams و همکاری در کار ترانه سرایی آلبوم
• تامی نیوتن – گیتار قطعهٔ Sensation
• اودو داهمی – درام قطعهٔ Invasion of a Megaforce
• سو ویست – مقدمهٔ گفتاری قطعهٔ Voyager of the Future Race
عکس رع (آلبوم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

رَع (Ra)
در اساطیر مصر، خدای آفتاب، پرستشگاهش در هِلیوپولیس در شمال شرقی قاهره بود. عقیده داشتند که او هر روز آسمان را با قایقی درمی نوردد و شبانه با قایق دیگری از طریق دنیای مردگان به مشرق بازمی گردد. در زمان سلسلۀ چهارم، فرعون را پسر رع می نامیدند؛ این نام به یکی از القاب سلطنتی تبدیل شد و رع نیز به صورت خدای اعظم مصریان درآمد.

پیشنهاد کاربران

رَع: خداد نیمروز مصریان قدیم . در مصر قدیم برای ساعات مختلف روز خدایانی که نماینده ی خورشید بودند وجود داشت . رَع خدای نیم روز مصریان قدیم بود و یکی از نمایندگان خورشید بود .
( توفیقی ، حسین ، آشنایی با ادیان بزرگ ، 1398 : 18 )
در زبان بندری یعنی رفت
را یا رع به معنای خدای خورشید می باشد

بپرس