روابط خارجی اندونزی

دانشنامه عمومی

از زمان استقلال اندونزی، این کشور در رابطه با روابط خارجی خود به ایده سیاست خارجی آزاد و فعال پیوست و به دنبال آن در زمینه امور منطقه ای با توجه به موقعیت مکانی نقش مهمی ایفا کرد اما از دخالت در اختلافات میان قدرت های بزرگ اجتناب ورزید. سیاست خارجی اندونزی تحت نظم حکومت جدید با رهبری رئیس جمهور سوهارتو از موضع ضد غرب و ضد آمریکایی دوری ورزید. پس از خروج سوهارتو در سال ۱۹۹۸، دولت اندونزی طرح های گسترده ای از سیاست خارجی مستقل و معتبر سوهارتو را حفظ نموده است. درگیر شدن با مشکلات داخلی مانع از سفر رئیس جمهورهای منتخب به خارج و مشارکت اندونزی در بسیاری از سازمان های بین المللی گشته است. [ ۲]
روابط اندونزی با جامعه بین الملل به دلیل حمله این کشور به تیمور شرقی در دسامبر ۱۹۷۵، انزوای بعد از آن و اشغال، رفراندوم استقلال در سال ۱۹۹۹ و خشونت بعد از آن تحت تأثیر قرار گرفت. اندونزی یکی از اعضای بنیانگذار انجمن ملل آسیای جنوب شرقی ( ASEAN ) است که در سال ۱۹۶۷ تأسیس شده و همچنین بزرگترین کشور در آسیای جنوب شرقی می باشد. پس از تحول رژیم سوهارتو اندونزی به یک کشور نسبتاً باز و دموکراتیک در قرن بیست و یکم تبدیل گشته است. امروزه اندونزی از طریق رهبری خود در سازمان کشورهای آسیای شرقی، نفوذ خود را برای ارتقای همکاری، توسعه، دموکراسی، امنیت و صلح و ثبات منطقه اعمال می کند.
اندونزی نقش مهمی در صلح در ماجرای درگیری کامبوج و تایلند ایفا نمود همچنین اندونزی و دیگر کشورهای عضو جنوب شرقی آسیا نقش مهمی در تشویق دولت میانمار برای بازکردن فضای سیاسی خود و سریع تر کردن سیستم اصلاحاتش بازی کردند.
پایتخت ملی اندونزی جاکارتا به محلی جهت استقرار سفارتخانه های خارجی، ماموریت های دیپلماتیک و دفتر مرکزی انجمن کشورهای آسیای شرقی تبدیل شده است. جاکارتا به عنوان یک مرکز دیپلماتیک در آسیای جنوب شرقی مطرح می باشد.
اندونزی دارای بزرگترین جمعیت مسلمان جهان می باشد و عضو سازمان همکاری اسلامی ( OIC ) است. این کشور به دقت منافع همبستگی اسلامی را در تصمیمات سیاست خارجی خود مورد توجه قرار می دهد اما به طور کلی تأثیر آرام کننده در سازمان کنفرانس اسلامی دارد. در حال حاضر رئیس جمهور اندونزی عبدالرحمن وحید روابط بهتری را با اسرائیل دنبال می کند. [ ۳]
سازمان همکاری های اقتصادی آسیا–پاسفیک
بانک توسعه آسیایی
• انجمن ملل آسیای جنوب شرقی
طرح کلمبو
فائو
گروه پانزده
گروه ۲۰
گروه ۷۷
آژانس بین المللی انرژی اتمی
بانک بین المللی بازسازی و توسعه
سازمان بین المللی هوانوردی غیرنظامی
اتاق بازرگانی بین المللی
نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر
انجمن توسعه بین الملل
بانک توسعه اسلامی
صندوق بین المللی توسعه کشاورزی
مؤسسه مالی بین المللی
سازمان آب نگاری بین المللی
سازمان بین المللی کار
صندوق بین المللی پول
سازمان بین المللی دریانوردی
سازمان بین المللی ماهواره های تلفنی
اینتل ست
پلیس بین الملل
کمیته بین المللی المپیک
سازمان بین المللی مهاجرت ( ناظر )
سازمان بین المللی استانداردسازی
اتحادیه بین المللی مخابرات
جنبش عدم تعهد
• سازمان همکاری اسلامی
سازمان منع سلاح های شیمیایی
اوپک
سازمان ملل متحد
آنکتاد
یونسکو
سازمان توسعه صنعتی ملل متحد
نیروهای حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان
سازمان جهانی گردشگری
اتحادیه جهانی پست
سازمان جهانی گمرک
سازمان جهانی بهداشت
سازمان جهانی مالکیت فکری
سازمان جهانی هواشناسی
• سازمان تجارت جهانی
عکس روابط خارجی اندونزیعکس روابط خارجی اندونزیعکس روابط خارجی اندونزی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس