روبرت کخ

دانشنامه عمومی

روبـِرت کُخ ( به آلمانی: Robert Koch ) ( زاده ۱۱ دسامبر ۱۸۴۳، کلاوستال - تسلرفلد - درگذشته ۲۷ مه ۱۹۱۰، بادن بادن ) پزشک و دانشمند آلمانی که به دلیل مطالعات در زمینه عوامل میکروبی و کشف عامل بیماری سل که به خاطر نام وی باسیل کخ نیز نامیده می شود، مشهور است. وی در سال ۱۸۸۲ میلادی میکوباکتریوم توبرکلوزیس را توصیف نمود.
لویی پاستور، از برخی ایده های او استفاده کرده اما نامی از او نبرد.
کخ در یازدهم دسامبر سال ۱۸۴۳ به عنوان سومین فرزند از سیزده فرزند پدر و مادرش در شهر کلاوس تال ایالت نیدرساکسن آلمان به دنیا آمد. از میان این فرزندان تنها نه پسر و دو دختر توانستند از دوران شیرخوارگی زنده بمانند.
روبرت کخ به هنگامی که چهارساله بود با نگاه کردن به تکالیف مدرسه برادران بزرگترش نوشتن و خواندن را آموخت.
در سال ۱۸۵۱ در کلاوستال وارد دبیرستان شد. او به زبان های کلاسیک لاتین و یونانی که آن زمان در دبیرستان تدریس می شد علاقه چندانی نشان نمی داد و برعکس به یادگیری فرانسوی و انگلیسی علاقه فراوانی داشت و همین آموختن زبان انگلیسی سپس، به او در پژوهش هایش در آفریقا و هندوستان کمک شایانی کرد. در اکتبر ۱۸۶۲ با موفقیت امتحانات دبیرستان را گذراند و دیپلم گرفت.
او در سال ۱۸۶۲ پس از اتمام دوران دبیرستان در شهر گوتینگن نخست به تحصیل در رشته زبان شناسی پرداخت اما در همان ترم اول رشته تحصیلی خود را عوض نمود و به پزشکی روی آورد.
از استادانی که کخ همواره به خاطر داشت گئورگ مایسنر، یکی از استادان کار با حیوانات بود که بعدها نقش مهمی را در زندگی پژوهشی کخ ایفا کرد. در سال ۱۸۶۵ کخ تحت نظر مایسنر دربارهٔ تشکیل اسید سوکسینیک در انسان به مطالعه پرداخت. کخ حتی بخشی از آزمایش های را روی خودش انجام می داد و رژیم غذایی خاصی را به خود تحمیل می کرد و هر روز ادرار خود را برای وجود اسید سوکسینیک مورد آزمایش قرار می داد. [ ۲]
چهار سال بعد روبرت که در مکتب اساتیدی چون یاکوب هنله، [ ۳] گئورگ مایسنر[ ۴] و کارل هاسه[ ۵] تعلیم دیده بود، تحصیل خود را در این رشته به پایان رسانید و در همان سال در میان شگفتی دیگران نامزدی خود را با امی فراتس[ ۶] اعلام و سال بعد هم با او ازدواج نمود.
کخ بلافاصله پس از اتمام تحصیلات خود در بیمارستان عمومی شهر هامبورگ به عنوان پزشکیار مشغول بکار شد. جایی که در همان سال ۱۸۶۶ به هنگام شیوع بیماری وبا فعالانه به کار پرداخت. بیشتر مبتلایان به این بیماری در آن سال جان خود را از دست دادند. در سال ۱۸۶۸ کخ در شهرک کوچک لانگنهاگن در نزدیکی هانوفر مشغول به کار بود جایی که بارها وادار گشت مطب کوچک خود را بخاطر کمبود مراجعین تعطیل نماید. با این وجود وی همچنان در اتاق کوچکی که پشت مطبش قرار داشت به پژوهش می پرداخت. نخستین کار بزرگ او زمانی شروع شد که به مبارزه با بیماری دامی سیاه زخم که دام های دامداران شهرک لانگن هاگن را نابود می کرد، پرداخت. او با ابداع روش نوینی که بر طبق آن پژوهش های میکروسکوپی آسانتر می شد به مشاهده میکروب ها پرداخت. تا پیش از آن نمونه های آزمایشی را در محلول هایی نگاهداری می کردند و به هنگام قرار دادن نمونه ها به زیر لوله میکروسکوپ، باکتری ها با حرکت در محلول از میدان دید واقع در زیر لوله میکروسکوپ دور می شدند. کخ با درست کردن خمیری از جلبک ها که آن را آگار - آگار می نامند، میکروب ها و باسیل های پرورشی درون خمیر را کم حرکت می کرد.
عکس روبرت کخعکس روبرت کخعکس روبرت کخعکس روبرت کخعکس روبرت کخ

روبرت کخ (فیلم). روبرت کخ ( انگلیسی: Robert Koch ) فیلمی آلمانی در سبک تاریخی و درام است که در سال ۱۹۳۹ منتشر شد.
امیل یانینگز
ورنر کراوس
• پال اوتو
برنهارد گوتزکه
پاول بیلت
• تئودور لوس
عکس روبرت کخ (فیلم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس