روتردام

/roterdAm/

فرهنگ فارسی

شهر و بندری زیبا در هلند دارای ۶٠۱٠٠٠ تن جمعیت از مراکز فعال صنعتی و بازرگانی هلند و در جنگ دوم جهانی ویران ومجددا تعمیر شد و مقام خود را در اقتصادیات اروپا بدست آورد.

دانشنامه عمومی

رُتِردام[ ۱] ( به هلندی: Rotterdam ) بزرگ ترین بندر اروپا و دومین بندر بزرگ جهان پس از بندر شانگهای است. شهر و بندر رتردام در استان هلند جنوبی در کشور هلند واقع شده است. جمعیت رتردام در ماه مارس ۲۰۱۳ برابر با ۶۱۸٫۲۷۹ نفر بود است. بیش از نیمی از ساکنان این شهر خارجی تبار هستند. رتردام پس از آمستردام دومین شهر بزرگ کشور هلند است. جایگاه راهبردی آن در دلتای «راین - ماس - اسخلد» بر کرانه دریای شمال و در قلب سامانه ای انبوه از راه آهن ها، جاده ها و راه های هوایی و آبی باعث شده تا به این شهر لقب «دروازه اروپا» داده شود. روتردام هم چنین به خاطر چندفرهنگی بودن شهر، دانشگاه اراسموس، معماری مدرن، بمباران رتردام در جنگ جهانی، و چشم اندازهای کناره رودخانه ای خود شهرت دارد. رُتِردام را پایتخت معماری و شهرسازی هلند می دانند که شهرسازی آن آمیزه ای از هنر آوان گارد و شهرسازی مدرن و سنتی هلندی است. [ ۲] نزدیک به ۳۰۰ فرهنگ ملی و قومی گوناگون در رتردام زندگی می کنند.
روتردام در غرب کشور هلند و در جنوب منطقه کلان شهری «راندستاد» واقع شده است. منطقه کلان شهری «روتردام - رَینموند» که سکونتگاهی پیوسته را تشکیل می دهد، در مجموع ۱٫۳ میلیون جمعیت دارد.
شهر روتردام در کرانه رودخانه نیووه ماس قرار داد. رودخانه راین در این محل به دریای شمال می ریزد. نام این شهر به معنی سد ( dam ) بر روی رودخانه «رُته» است. رته رودخانه کوچکی است که در مرکز شهر رتردام به نیووه ماس می پیوندد.
پیشینه سکونتگاه اولیه در این مکان که در پست ترین نقطه کنار رود «روته» ( Rotte ) قرار داشت دست کم به سال ۹۰۰ میلادی می رسد. نهر روته از زمین های باتلاقی می گذشت و نام آن یعنی روته که در قدیم روتا ( Rotta ) تلفظ می شد نیز به معنی «آب گل آلود» است. واژه روتا از دو بخش روت ( گل آلود ) و «آ» ( آب ) تشکیل شده است.
در حدود سال ۱۱۵۰ سیل های بزرگ باعث پایان توسعه این سکونتگاه شد ولی مردم محل در این مکان سدها و خاکریزهای حفاظتی مختلفی ساختند که از آن جمله می توان «خاکریز اسخیلاند بر دریای مرتفع» ( به هلندی: Schielands Hoge Zeedijk ) را نام برد که در امتداد ساحل شمالی «نیووه ماس» امروزی ساخته شد.
در تاریخ ۷ ژوئن ۱۳۴۰، کنت ویلم چهارم هلند به رتردام حق شهر بودن بخشید و جمعیت این شهر در آن تاریخ حدود دو هزار نفر اعلام شد. در حدود سال ۱۳۵۰ یک کانال کشتیرانی به نام «رتردامسه اسخی» ( به هلندی: Rotterdamse Schie ) گشایش یافت که از این راه دسترسی رتردام به شهرهای بزرگتر واقع در شمال حاصل شد و این شهر را تبدیل به مرکز بارگیری و باراندازهای هلند، انگلستان و آلمان کرد.
عکس روتردامعکس روتردامعکس روتردامعکس روتردامعکس روتردامعکس روتردام
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

روتِرْدام (Rotterdam)
روتِرْدام
شهر و بندر صنعتی در استان هلند جنوبی، در هلند، در دلتای راین ـ ماس، به فاصلۀ ۹۰کیلومتری جنوب غربی آمستردام. جمعیت آن ۶۰۰,۷۰۰ نفر است (۲۰۰۳). مجتمع روتردام ـ اوروپورت بزرگ ترین مرکز پالایش نفت جهان و از پررفت وآمد ترین بندرهای روتردام برای کشتی های اقیانوس پیماست. سایر صنایع آن عبارت اند از آبجوسازی، کشتی سازی، تصفیۀ شکر و نفت، تولید مارگارین، و توتون. نیو واتروی (آبراهۀ جدید) روتردام را به دریای شمال متصل کرده است. قدمت شهر به قرن ۱۲م یا پیش از آن بازمی گردد. مرکز شهر در حملۀ هوایی آلمان (۱۹۴۰) نابود، و پس از جنگ بازسازی شد. اراسموسِ فیلسوف در این شهر زاده شد. نام روتردام از رود روته گرفته شده است، که این جا به رود نیوه ماس جدید می پیوندد. آبراهۀ جدید (تأسیس در ۱۸۶۶ـ۱۸۹۰)، آبراه عمیقی است، که کشتی های اقیانوس پیما در آن رفت وآمد می کنند. این آبراه ۳۵کیلومتری، شهر را به دریای شمال متصل کرده است. روتردام ـ اوروپورت برای تجارت ترانزیت به آلمان و سوئیس از طریق راین اهمیت دارد. ساختمان های بزرگ آن که از پیش از جنگ به جا مانده اند، عبارت اند از صرافخانه، ساختمان شهرداری، ادارۀ پست، کاخ سفید، و موزۀ بویمانس. دانشگاه روتردام در ۱۹۷۳ تأسیس شد. روتردام در قرن ۱۴م به شهر تبدیل شد. از اواسط قرن ۱۹، با افزایش رفت وآمد در راین، شهر نیز اهمیت یافت. در مه ۱۹۴۰، با حملۀ هوایی آلمانی ها هزاران ساختمان ویران شدند. با حملۀ شدید متفقین به اشغالگران آلمانی نیز خسارت های سنگینی به روتردام وارد شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس