روغن جگر ماهی

دانشنامه عمومی

روغن کبد ماهی ( به انگلیسی: Cod liver oil )
رده درمانی: املاح و مواد ضروری بدن
اشکال دارویی: کپسول
روغن کبد ماهی در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی، سکته، دمانس و اسکیزوفرنی به کار می رود. اسیدهای چرب امگا - ۳ برای حفظ سلامت مغز، قلب، مفاصل، دستگاه گوارشی و بسیاری از اندام ها مفید هستند. در کودکان، به دلیل سطح بالای ویتامین D در روغن کبد ماهی کاد برای جلوگیری از نرمی استخوان ها و سایر علائم کمبود ویتامین مصرف می شود.
روغن کبد ماهی منبع غنی از اسیدهای چرب امگا – ۳ ( ω - ۳ ) شامل ایکوزاپنتانوئیک اسید ( EPA ) و دوکوزاهگزانوئیک اسید ( DHA ) بوده که جزء اسیدهای چرب ضروری می باشند. EPA و DHA در بدن به یکسری ترکیبات فعال شیمیایی به نام ایکوزانوئیدها تبدیل می شوند که در بسیاری از واکنشهای بیولوژیکی بدن نقش دارند:
این ماده خاصیت ضد التهابی داشته و مانع آزاد شدن ترکیباتی می گردد که در انعقاد پلاکتها و انقباض عروق نقش دارند و در نتیجه از خطر بروز سکته می کاهند. روغن ماهی می توانند از بروز یا پیشرفت دمانس، اسکیزوفرنی، افسردگی و رشد و تکامل مغزی نیز مؤثر باشد.
فایده دیگر روغن کبد ماهی مربوط به ویتامین E موجود در آن است. ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است و بدن را از آسیب رادیکال های آزاد حفظ می کند. همچنین به فرایند اسیدهای چرب در بدن کمک می کند و سلامت موها و پوست را افزایش می دهد
تهوع، استفراغ، مسمومیت به دلیل مقدار زیاد ویتامین های A و D در آن. همچنین روغن کبد ماهی امکان دارد حاوی مواد مضری مثل جیوه و سموم محیطی ( مانند آفت کشها ) باشد.
عکس روغن جگر ماهی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس