روغن هسته انگور

دانشنامه عمومی

روغن هسته انگور چنان که از نامش بر می آید، روغنی است که از هستهٔ انگور به دست می آید. این روغن فاقد سدیم و کلسترول است و میزان اسیدهای چرب غیر اشباع آن تا ۹۰ درصد می رسد. خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره انگور ۵۰ برابر بیشتر از ویتامین E و ۲۰ برابر بیشتر از ویتامین C است
تحقیقات بر روی ۲۱ رقم انگور مختلف نشان داده است که تنوع ترکیبی روغن، به ویژه برای توکوفرول و همچنین اسید لینولئیک در آنها وجود دارد. [ ۱] اگر چه دانه های انگور حاوی پلی فنل هایی همچون پروآنتوسیانیدین های اولیگومریک هستند اما روغن هسته انگور حاوی مقادیر ناچیزی از این ترکیبات است. [ ۲] اجزای ترکیبی روغن هسته انگور به دلیل کاربردهای قابل توجه برای سلامت انسان تحت مطالعه هستند. هر چند، کیفیت علمی تحقیقات بالینی تا سال ۲۰۱۶ میلادی برای نشان دادن و محرز نمودن هرگونه اثری در راستای کاهش خطر بیماری مکفی نبوده است. [ ۳]
شراب سازی بالغ بر ۹۰٪ از کشت انگور را به خود اختصاص داده است و دانه های این گیاه به عنوان یک محصول جانبی برای استحصال روغن مورد استفاده قرار می گیرند. تولید روغن هسته انگور عموماً در مناطق تولید عمده شراب، به ویژه در اطراف دریای مدیترانه صورت می پذیرد. [ ۴]
اسید لینولنیک برای تولید هورمونهایی مثل پروستاگلاندین ضروری و در پیش گیری از لخته شدن خون در رگها و تورم شریان ها مؤثر است.
روغن هسته انگور به طور طبیعی فاقد کلسترول است، به همین دلیل این روغن با پایین آوردن مصرف چربی اشباع شده خطر بیماری قلبی - عروقی و دیگر مشکلات گردش خون را کاهش می دهد.
استفاده از روغن هسته انگور چه به عنوان چاشنی و چه در پخت وپز روش مناسبی برای کاهش چربی های اشباع شده در برنامه غذایی است.
این روغن در حالی که کلسترول مفید یا اچ دی ال بالایی دارد، میزان ال دی ال و تری گلیسیرید ( نمک های آلی حاصل از ترکیب گلیسیرین و اسیدهای چرب ) را کاهش می دهد.
خصوصیات روغن هسته انگور سبب می شود تا به میزان زیادی از عوارض قلبی و بخصوص از تصلب شرایین پیش گیری شود.
روغن هسته انگور به سبب خاصیت نرم کنندگی و نیز تطابق با لوسیونها و کرمهای آرایشی به مقدار زیادی در تولید لوازم آرایش کاربرد دارد.
عکس روغن هسته انگور
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس