زبور ال داود

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] زبور آل داود (شرح ارتباط سادات مرعشی با سلاطین صفویه). «زبور آل داود»، اثر سلطان هاشم میرزا، تبارنامه و ذکر فشرده ای از زندگی نیاکان سادات مرعشی و شرح ارتباط آنان با سلاطین صفوی است که به زبان فارسی و در سال 1218ق نوشته شده است.
انگیزه تألیف آن بوده است که این سادات از کیفیت احوال اجداد خود اطلاع یافته، نسبت یکدیگر را بدانند و در املاک این خاندان، به استحقاق و درستی تصرف نمایند.
اهمیت تاریخی کتاب، به خاطر ذکر تاخت و تاز تیمورلنگ به ایران، ثبت سوانح و حوادث ناگوار اواخر عهد صفویه، بیان وقایع و اتفاقات دوران افشاریه و شرح روابط و مناسبات سادات مرعشی با این سلسله ها می باشد.
کتاب با دو مقدمه از مصحح و مؤلف آغاز و مطالب در دو باب، ارائه گردیده است.
مباحث، در بردارنده نسب نامه و ذکر مجملی از احوال اجداد سادات مرعشی، از تبار امام زین العابدین(ع) و سواد وقف نامه ها و قباله های املاک و اموال غیر منقول و مستغلات وقفی ایشان است.

[ویکی فقه] زبور آل داود (کتاب). «زبور آل داود»، اثر سلطان هاشم میرزا، تبارنامه و ذکر فشرده ای از زندگی نیاکان سادات مرعشی و شرح ارتباط آنان با سلاطین صفوی است که به زبان فارسی و در سال ۱۲۱۸ ق نوشته شده است.
انگیزه تالیف آن بوده است که این سادات از کیفیت احوال اجداد خود اطلاع یافته، نسبت یکدیگر را بدانند و در املاک این خاندان، به استحقاق و درستی تصرف نمایند. اهمیت تاریخی کتاب، به خاطر ذکر تاخت و تاز تیمورلنگ به ایران ، ثبت سوانح و حوادث ناگوار اواخر عهد صفویه ، بیان وقایع و اتفاقات دوران افشاریه و شرح روابط و مناسبات سادات مرعشی با این سلسله ها می باشد.
ساختار
کتاب با دو مقدمه از مصحح و مؤلف آغاز و مطالب در دو باب، ارائه گردیده است. مباحث، در بردارنده نسب نامه و ذکر مجملی از احوال اجداد سادات مرعشی، از تبار امام زین العابدین علیه السّلام و سواد وقف نامه ها و قباله های املاک و اموال غیر منقول و مستغلات وقفی ایشان است. تذکره و شرح حال خاندان های امیرکبیر سید قوام الدین صادق ، جد سیزدهم مؤلف در سده هشتم هجری، که از اهل طریقت ، پیر و مراد مردم و حاکم مازنداران بود، میرزا محمد داود، داماد شاه سلیمان صفوی و جد مؤلف، و فرزندش شاه سلیمان ثانی، که حکومتش دولت مستعجل و بدفرجام بود، در این اثر آمده است. نویسنده از شاهان صفویه ، به نیکی یاد کرده و انقراض سلسله آنان را باعث از هم گسیختگی رشته نظم ایران دانسته است. شجرنامه این خاندان در پایان کتاب با عنوان تعلیقات آمده است.
گزارش محتوا
مقدمه مصحح، به کیفیت تصحیح و نسخ موجود از کتاب اشاره کرده است. مقدمه مؤلف، به بیان احوالات سید کمال الدین احمد بن امیرکبیر و تعدادی از اولاد او از جمله رضی الدین، فخرالدین، نصیرالدین، ظهیرالدین، علی، شرف الدین، یحیی، همچنین احوال و اعمال امرایی؛ مانند امیر نظام الدین علی بن امیر قوام الدین محمد، عبدالقادر بن امیر قوام الدین محمد، میرزا عبدالله، میرزا محمد معصوم ولد ثانی، میرزا حبیب الله، میرزا عبدالله، فرزند میر محمدحسین، میرزا محمد مهدی ولد میرزا عبدالله پرداخته است.
← باب اول
...

پیشنهاد کاربران

بپرس