زیارت ناحیه مقدسه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] زیارت ناحیه مقدسه از زیارات مطلقه است که از جانب حضرت حجت (عجّل الله فرجه الشریف) صادر شده است؛ یعنی در هر زمانی - عاشورا و غیر عاشورا - می توان با آن امام حسین (علیه السّلام) را زیارت کرد.
برخی از سخنان گهربار حضرت ولی عصر (عجّل الله فرجه الشریف) به صورت توقیع (نامه) از ایشان صادر شده است که به توقیعات آن بزرگوار معروف هستند که به برخی از نواب خود یا برخی از بزرگان دیگر مرقوم فرموده اند. برخی از این توقیعات زیارات و دعاهایی بوده است که از ناحیه آن بزرگوار به دست مردم رسیده است که زیارت آل یاسین یا دعای افتتاح از این جمله اند.یکی از این توقیعات به "زیارت ناحیه مقدسه" مشهور شده است.
گزارشی از محتوای زیارت ناحیه
زیارت ناحیه مقدسه از زیارات مطلقه است؛ یعنی در هر زمانی - عاشورا و غیر عاشورا - می توان با آن امام حسین (علیه السّلام) را زیارت کرد.این زیارت با سلام بر پیامبران الاهی و اولیای دین، ائمه اطهار (علیه السّلام) آغاز می شود سپس، با سلام بر امام حسین (علیه السّلام) و یاران با وفایش ادامه می یابد. پس از آن، به شرح کامل اوصاف و سیره امام حسین (علیه السّلام) پیش از قیام، دلدادگی حضرت مهدی (علیه السّلام) به او، زمینه های قیام حضرت، توصیف صحنه کربلا، شرح شهادت و مصایب آن حضرت و عزادار شدن تمام عالم و موجودات زمینی و آسمانی می پردازد. در پایان، با توسل به ساحت قدس ائمه اطهار و دعا در پیشگاه خداوند متعال، پایان می پذیرد.
سوگنامه تأثرانگیز
زیارت «ناحیه مقدسه» سوگنامه تأثرانگیز و مرثیه سوزناک امام مهدی (عجّل الله فرجه الشریف) برای جد بزرگوارش حضرت سیدالشهدا (علیه السلام) در روز عاشوراست که عاشقان و شیفتگان اهل بیت در روز عاشورا و غیر آن زمزمه اش می کنند. امام زمان (عجّل الله فرجه الشریف)، کسی که زمان در اختیار او و تمام صحنه ها و لحظه های هر روز در مقابل نگاه اوست. با چشمی نافذ جای جای دشت بلا و لحظه به لحظه حماسه عاشورا را مشاهده و سوز عطش و سوزش سیلی و تازیانه را بر پیکر عاشورائیان لمس می کند.
تاریخچه زیارت ناحیه
...

[ویکی شیعه] زیارت ناحیه مقدسه، از زیارتنامه های امام حسین(ع) است که در روز عاشورا و غیر آن خوانده می شود. دو زیارت به این نام وجود دارد که یکی زیارت ناحیه مشهور است و دیگری زیارت الشهدا نام دارد و در آن نام یاران امام و قاتلان آنها آمده است.
زیارت مشهور، با سلام بر پیامبران الهی و ائمه اطهار(ع) آغاز می شود و سپس با سلام بر امام حسین(ع) و یاران ایشان ادامه می یابد. پس از آن، به شرحی از اوصاف و کردار امام، زمینه های قیام، شرح شهادت و مصائب ایشان و عزادار شدن تمام عالم و موجودات زمینی و آسمانی می پردازد. این زیارت با توسل به ائمه و دعا به درگاه خداوند پایان می یابد.
در انتساب این دو زیارت به امام زمان(عج) نظرات مختلفی وجود دارد.

[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از کتاب فرهنگ عاشورا است
زیارتنامه ای است که به امام زمان علیه السلام نسبت داده شده و شیخ طوسی با سندهای خود آن را روایت کرده است. به این صورت که در سال 252 هجری از ناحیه مقدس حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف این روایت به دست شیخ محمد بن غالب اصفهانی صادر شده است.
متن زیارت، خطاب به سیدالشهدا و شهدای کربلاست و نام یکایک آنان، اغلب با ذکر اوصاف و خصوصیاتشان و نیز اسامی قاتلان آن شهدا در آن آمده است.
آغاز زیارت، این گونه است: «السلام علیک یا اول قتیل من نسل خیر سلیل...». متن زیارت، در کتاب اقبال سید بن طاووس، ص 573 و نیز در بحارالانوار، ج 98، ص 269 نقل شده است.
زیارت رجبیه نیز مشتمل بر اسماء شهداست که در بحار (ج 98، ص 340) ذکر شده است. در این زیارت به برخی حوادث پس از شهادت امام حسین علیه السلام و اوضاع کربلا و اهل بیت و ذوالجناح و سراسیمه شدن عترت پیغمبر در آن صحرا نیز اشاره شده است.
جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف.

[ویکی نور] زیارت ناحیه مقدّسه یا اشکواره امام زمان(ع) بر امام حسین(ع)، تهیه و تنظیم واحد تحقیقات مسجد مقدّس جمکران می باشد.
اثر، شامل متن زیارت ناحیه مقدّسه و ترجمه آن به صورت زیرنویسی است.
زیارت را محمد بن جعفر بن علی مشهدی حائری، معروف به ابن المشهدی(متولد510ق) در المزار الکبیر و ابن طاووس در مصباح الزائر از قول سید مرتضی(ره) نقل نموده اند. مرحوم علامه مجلسی در بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار(ع)، (ج98، ص317) زیارت را به کتاب مزار شیخ مفید(این اثر در دسترس ما نیست) نسبت داده است.
زیارت ناحیه مقدّسه، خون گریه و سوگنامه حضرت مهدی(ع) و مرثیه بلند آن بزرگوار بر مصائب و رنج های جدّش، اباعبدالله الحسین(ع) در عاشورا است. این زیارت، ترسیم و توصیف لحظه های شهادت اباعبدالله(ع)و غربت و مظلومیت اهل بیت(ع) و معتبرترین، مستندترین و بلندترین روضه ای است که از زبان معصوم منتقم و خون خواه سید شهیدان به ما رسیده است. این زیارت بهترین کلاس حسین شناسی است. زیارت ناحیه مقدسه، گزارش عاشورا است، گزارشی است که در آن، دقایق و صحنه های جزیی نیز توصیف شده است. و نیز آدمی و زائر را با شیوه عزاداری امام زمان(ع) بر بر جدش آشنا می کند.
زیارت نامه شامل هشت بخش است:

[ویکی فقه] زیارت ناحیه مقدسه (کتاب). زیارت ناحیه مقدسه یا اشکواره امام زمان علیه السّلام بر امام حسین علیه السّلام ، تهیه و تنظیم واحد تحقیقات مسجد مقدس جمکران می باشد. اثر، شامل متن زیارت ناحیه مقدسه و ترجمه آن به صورت زیرنویسی است.
زیارت را محمد بن جعفر بن علی مشهدی حائری، معروف به ابن المشهدی (متولد ۵۱۰ ق) در المزار الکبیر و ابن طاووس در مصباح الزائر از قول سید مرتضی رحمة الله علیه نقل نموده اند. مرحوم علامه مجلسی در بحارالانوار، (ج ۹۸، ص۳۱۷) زیارت را به کتاب مزار شیخ مفید (این اثر در دسترس ما نیست) نسبت داده است.
مضامین زیارت
زیارت ناحیه مقدسه، خون گریه و سوگنامه حضرت مهدی علیه السّلام و مرثیه بلند آن بزرگوار بر مصائب و رنج های جدش، اباعبدالله الحسین علیه السّلام در عاشورا است. این زیارت، ترسیم و توصیف لحظه های شهادت اباعبدالله علیه السّلام و غربت و مظلومیت اهل بیت علیه السّلام و معتبرترین، مستندترین و بلندترین روضه ای است که از زبان معصوم منتقم و خون خواه سید شهیدان به ما رسیده است. این زیارت بهترین کلاس حسین شناسی است. زیارت ناحیه مقدسه، گزارش عاشورا است، گزارشی است که در آن، دقایق و صحنه های جزیی نیز توصیف شده است. و نیز آدمی و زائر را با شیوه عزاداری امام زمان علیه السّلام بر بر جدش آشنا می کند.
بخش های زیارت
زیارت نامه شامل هشت بخش است: ۱- سلام بر انبیاء و اولیاء ۲- سلام بر امام شهید و یاران با وفا و فداکارش ۳- آرزوی زیارت امام حسین علیه السّلام ۴- ذکر اوصاف، ویژگیها و سیرت امام حسین علیه السّلام و تاثیر شهادت آن حضرت ۵- طرح نهضت و انقلاب مقدس اباعبدالله علیه السّلام ۶- توصیف صحنه کربلا، شهادت، رنج ها و مصائب بازماندگان و قافله اسیران ۷- تحلیل بازتاب حادثه کربلا و غربت اسلام پس از شهادت و سوگواری کائنات و موجودات در شهادت اباعبدالله علیه السّلام ۸- نیایش، دعا و طرح درخواست های امام زمان علیه السّلام با پروردگار

پیشنهاد کاربران

بپرس