زیارت وارث

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] زیارت وارث، یکی از زیارتنامه های مشهور امام حسین (ع) که در کربلا قرائت می شود. این زیارتنامه بخشی از دستورالعملِ زیارت امام سوم شیعیان است که امام صادق (ع) به صفوان تعلیم داد. برخی این زیارتنامه را برای زیارت در شب و روز عرفه و عید قربان آورده اند، هر چند طبق روایت می توان آن را در هر زمان برای زیارت امام حسین (ع) قرائت کرد.
این زیارتنامه در واقع بخشی از یک دستورالعمل برای زیارت امام حسین (ع) در حرم آن حضرت است که زائر باید آن را هنگام رسیدن به ضریح مبارک و در قسمت بالای سر امام حسین (ع) بخواند.
برخی زیارت وارث را با عنوان زیارت امام حسین (ع) در روز عرفه و برخی نیز در اعمال شب و روز عرفه و نیز شب و روز عید قربان آورده اند.

[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از کتاب فرهنگ عاشورا است
یکی از زیارت های سیدالشهدا علیه السلام که آن حضرت را به عنوان وارث حضرت آدم، حضرت نوح، حضرت ابراهیم، حضرت موسی، حضرت عیسی، حضرت محمد، حضرت علی، حضرت فاطمه زهرا، حضرت خدیجه کبری خطاب می کند. زیارت وارث از امام صادق علیه السلام روایت شده است. و همراه آداب خاصی است و فضیلت بسیار دارد.
«زیارت وارث به زائر می آموزد که اسلام امامت، رسالت تاریخی ادیان توحیدی را بر دوش دارد و به همین دلیل، خاتم الادیان و پیامبرش خاتم الانبیاء است و در اینجاست که معنای امامت را می یابد. زائر در این زیارت، رسالت همه پیامبران بزرگ تاریخ را بر دوش امام حسین علیه السلام می یابد و چنین می فهمد که گویی عاشورا نقطه اوج نبرد همه توحید تاریخی با همه شرک تاریخی است ».
جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف.

پیشنهاد کاربران

بپرس