ساختمان

/sAxtemAn/

مترادف ساختمان: بنا، ساخت، عمارت، آپارتمان، خانه، ویلا، ساختار، نهاد، وضع، معماری

معنی انگلیسی:
construction building, structure, build, constitution, construction, edifice, erection, fabrication, facility, formation, frame, house, making, masonry, organization, temple

لغت نامه دهخدا

ساختمان. [ ت ِ ] ( اِ مرکب ) بناء. عمارت. || ( اِمص ) معماری. ( فرهنگستان ): اداره ساختمان شهرداری. || ( اِ مرکب ) نهاد. وضع. ساخت. ترتیب. ترکیب. خلقت. طرزساخت. طرز خلقت. شکل : ساختمان داخلی بدن. ساختمان خارجی بدن.

فرهنگ فارسی

ساختن، بناکردن، بنا، عمارت، طرزساخت
۱ - ( اسم ) بنا کردن . ۲ - معماری یا اداره ساختمان اداره ای در وزارتخانه یا موسسه که وظیفه آن تهیه طرح و نقشه بناها و ساختن آنهاست . ۳ - ( اسم ) بنا عمارت . ۴ - نهاد خلقت : ساختمان داخلی بدن انسان .

فرهنگ معین

(تِ ) ۱ - (اِمص . ) بنا کردن . ۲ - (اِ. ) بنا، عمارت ، معماری . ۳ - نهاد، سرشت .

فرهنگ عمید

۱. بنا، عمارت.
۲. (اسم مصدر ) ساختن، بنا کردن.
۳. طرز ساخت.

فرهنگستان زبان و ادب

{building} [مهندسی عمران] بنای حاصل از ساخت وساز

واژه نامه بختیاریکا

ساخت

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ساختمان به معنی بنا یا عمارت ساخته شده بر روی زمین می باشد.از این عنوان به مناسبت در بابهای طهارت، تجارت، صلح، شفعه و ارث سخن گفته اند.
اشیای غیر منقول، همچون ساختمان در صورت نجس شدن، با شرایطی با تابش نور مستقیم خورشید پاک می شوند.
احکام ساختمان در باب تجارت
کسی که ساختمانی را می فروشد، زمین و همه طبقات آن؛ اعم از بالا و پایین، داخل در معامله است؛ مگر آنکه هر طبقه مستقل، و شواهد و قراینی بر خروج آن از معامله وجود داشته باشد. همچنین آنچه جزء ساختمان به شمار می رود، مانند درها و دیگر ابزار و تجهیزات به کار رفته در آن داخل در معامله است.
احکام ساختمان در باب صلح
مشرف ساختن ساختمان بر ساختمانی دیگر جایز است، هرچند موجب کاهش روشنایی ملک مجاور گردد.
احکام ساختمان در باب شفعه
...

دانشنامه عمومی

ساختِمان یا سازه، سازه ای است که برای سکونت و به عنوان سرپناه یا برای کار ساخته می شود که محیط را به دو بخش بیرون و درون تقسیم می کند. ساختمان هایی که از نظر بلندا از اندازه مشخصی بلندتر باشند ساختمان بلندمرتبه گفته می شود. در ایران ساختمان بلندمرتبه طبق مصوبه سال ۱۳۷۷ شورای عالی شهرسازی و معماری به ساختمان های بالاتر از شش طبقه گفته می شود. [ ۱] ساختمان های بسیار بلند نیز اصطلاحاً آسمان خراش یا برج نامیده می شوند. به ساختمان های بزرگ و باارزش قدیمی، بیشتر عِمارَت گفته می شود.
ساختمانی است که برای اسکلت اصلی آن از بتن آرمه ( سیمان، شن، ماسه و فولاد به صورت میلگرد ساده یا آجدار ) استفاده شده باشد.
مقاومت بالا: مقاومت فولاد بالا بوده و نسبت مقاومت به وزن آن از بتن بزرگتر است. این موضوع در سوله های با دهانه های بزرگ و ساختمان های مرتفع و ساختمان هائی که بر روی زمین های سست احداث می شوند، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
مقاومت متعادل مصالح: مقاومت فولاد در کشش و فشار یکسان و در برش نیز خوب و نزدیک به کشش و فشار است. در تغییر وضع بارها، نیروی وارده، فشاری و کششی قابل تعویض بوده و مقاطع به خوبی عکس العمل نشان می دهند؛ ولی مقاومت بتن در فشار مناسب بوده و در کشش یا برش کم است. پس اگر مناطقی تحت نیروی کششی قرار گرفته و مسلح نشده باشند، تخریب می شوند.
خواص ارتجاعی: به علت همگن بودن فولاد، خواص ارتجاعی محاسباتی آن با تقریب بسیار خوبی مصداق عملی دارد. به عنوان مثال، ممان اینرسی یک مقطع فولادی را می توان با اطمینان در محاسبات وارد نمود. حال اینکه در مورد بتن این ارقام خیلی معین و قابل اطمینان نیستند.
ضریب نیروی لرزه ای: در قاب های بتن مسلح به علت وزن بیشتر، ضریب نیروی لرزه ای از قاب های فلزی بزرگتر است.
شکل پذیری: یکی از خواص مهم مصالح فلزی شکل پذیری آنهاست. فلزات قادرند تمرکز تنش را که در واقع علت شروع خرابی است و نیروهای دینامیکی و ضربه ای را تحمل نمایند، در حالیکه بتن ترد و شکننده بوده و عملکرد آن در مقابل این نیروها بسیار ضعیف است.
ضعف در برابر حرارت: مقاومت فلز با افزایش دما کاهش می یابد. اگر دمای اسکلت فلزی به حدود ۶۰۰ درجه سانتی گراد برسد، تعادل ساختمان به خطر می افتد.
خوردگی فلز در مقابل عوامل خارجی: ساختمان های فلزی در مقابل عوامل جوی دچار خوردگی شده و از ابعاد مفید آن ها کاسته می شود. ضمناً مخارج نگهداری و محافظت آن ها هم زیاد است.
عکس ساختمانعکس ساختمانعکس ساختمانعکس ساختمان

ساختمان (مجله). ساختمان ( به انگلیسی: Building ) یکی از قدیمی ترین مجلات تجاری - به - تجاری بریتانیا است که با نام سازنده در سال ۱۸۴۳ میلادی[ ۱] توسط جوزف آلوایشس هانسوم – معمار تالار شهر بیرمنگام و طراح کب هانسوم – راه اندازی شد. [ ۲] این مجله در سال ۱۹۶۶ میلادی به ساختمان تغییر نام داد، همان طور که هنوز هم شناخته می شود. ساختمان تنها عنوان بریتانیایی است که کل صنعت ساختمان را پوشش می دهد.
دو ویراستار اول سازنده، هانسوم و آلفرد بارتولومئو ( ۱۸۴۵–۱۸۰۱ میلادی ) ، مدت زیادی در این کار دوام نیاوردند. معمار جورج گادوین ( ۱۸۸۸–۱۸۱۳ میلادی ) از ۱۸۴۴ تا ۱۸۸۳ میلادی ویراستار بود و سازنده را به «مهمترین و موفق ترین مجلۀ حرفه ای در نوع خود با خوانندگانی فراتر از دنیای معماری و ساختمان» تبدیل کرد. [ ۳] ظاهراً گادوین بیشتر مطالب را خودش نوشته است و فقط به گروهی متشکل از پنج نفر تکیه کرده است. جانشین او، هنری هیثکوت استاتهام ( ۱۹۲۴–۱۸۳۹ میلادی ) ، این مجله را از ۱۸۸۳ تا ۱۹۰۸ میلادی ویرایش کرد. [ ۴]
نشریۀ رقیب معمار بریتانیایی و مهندس شمالی که با نام معمار بریتانیایی در سال ۱۸۷۴ میلادی تأسیس شد، در سال ۱۹۱۹ میلادی با سازنده ادغام شد، [ ۵] که مشارکت های تصویرگر معماری توماس رافلز دیویسون ( ۱۹۳۷–۱۸۵۳ میلادی ) را به همراه داشت.
دیگر مشارکت کنندگان سازنده در طی سالیان متمادی شامل معمارانی مانند: رابرت دنیس چانترل، هنری کلاتون ( ۱۸۹۳–۱۸۱۹ میلادی ) ، جوزایا کاندر، جیمز فرگوسن، ویلیام کورتیس گرین ( ۱۹۶۰–۱۸۷۵ میلادی ) ، جان وودی پاپورث ( ۱۸۷۰–۱۸۲۰ میلادی ) ، هاوارد مورلی رابرتسون ( ۱۹۶۳–۱۸۸۸ میلادی ) و ویلیام وایت. آن ها همچنین شامل هال کین رمان نویس، مهندس و باستان شناس جی. تی. کلارک و روزنامه نگار کوتاه - مدت چارلز چالونر اوگل هستند. از دیگر تصویرگران می توان به آرتور برسفورد پیته و ورتینگتون جورج اسمیت ( ۱۹۱۷–۱۸۳۵ میلادی ) اشاره کرد. [ ۶]
این مجله در سال ۱۹۹۹ و در سال ۲۰۰۱ میلادی به عنوان بهترین مجلۀ تجاری هفتگی توسط انجمن ویراستاران مجلات بریتانیا انتخاب شد. [ ۱] این مجلۀ سالِ کسب و کار در سال ۲۰۰۲ میلادی بود. پس از خرید مجله یک سال پیش از ویوندی یونیورسال، در سال ۲۰۰۳ میلادی آپرویا بریتانیا ساختمان را به یوبی ام پی ال سی به عنوان بخشی از یک معاملۀ ۷۹ میلیون پوندی فروخت. [ ۱]
عکس ساختمان (مجله)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

جدول کلمات

بنا

مترادف ها

make (اسم)
نظیر، ساختمان، ساخت

frame (اسم)
ساختمان، بدن، تنه، قاب، اسکلت، چهارچوب، قاعده، چارچوب، سفت کاری

anatomy (اسم)
تجزیه، تشریح، ساختمان، ساختمان بدن، کالبد شناسی، استخوان بندی، مبحی تشریح

building (اسم)
ساختمان، بناء، عمارت، خانه

construction (اسم)
ساختمان، عمارت، ساخت

structure (اسم)
ترکیب، ساختمان، بناء، سازمان، ساخت، ساختار

erection (اسم)
ساختمان، نصب

skeleton (اسم)
ساختمان، استخوان بندی، شالوده، طرح، اسکلت، کالبد، طرح ریزی

formation (اسم)
ساختمان، صف، ارایش، احدای، تشکیلات، شکل، سازمان، تشکیل، رشد، صف ارایی، ترتیب قرار گرفتن

making (اسم)
ترکیب، ساختمان، ساخت، مایه کامیابی

mechanism (اسم)
ساختمان، دستگاه، ماشین، مکانیزم، طرز کار، اجزاء متشکله چیزی، اجزاء و عوامل مکانیکی

standing (اسم)
ساختمان، سابقه، حالت

فارسی به عربی

انتصاب , بناء , بنایة , تشکیل , جعل , صنع , علم التشریح , هیکل عظمی

پیشنهاد کاربران

در زبان لکی معادلش دیه dih می باشد
واژه ساختمان کاملا پارسی است چون در ترکی می شود دینا در عربی می شود مبنی این واژه یعنی ساختمان صد درصد پارسی است.
ساختمان
ساخت مان ( پسوند مکان و جایگاه در فارسی )
ساختمان از دو کلمه ساخت که معنی احداث بنا را دارد .
بخش دوم کلمه مان می باشد که مخفف کلمه ماندن است
ساخت و ماند . ساخت و باقی گذاشت
اشاره به این نکته دارد که انسان پس از مرگ هیچ یک از اموال و داراییهای خود را نمیتواند با خود به دنیای پس از مرگ ببردو با رفتن او از این دنیا اموال و داراییهای او در این دنیا باقی خواهد ماند.
...
[مشاهده متن کامل]

بنا، ساخت، عمارت، آپارتمان، خانه، ویلا، ساختار، نهاد، وضع، معماری، آب و گل
Building::ساختمان
Construction

بپرس