سبا

فرهنگ اسم ها

اسم: سبا (دختر) (عربی، عبری، فارسی) (تاریخی و کهن، مذهبی و قرآنی) (تلفظ: sabā) (فارسی: سبا) (انگلیسی: saba)
معنی: سی وچهارمین سوره قرآن، ( مجاز ) انسان، ( اَعلام ) ) ( = سباء ) سوره ی سی و چهارم از قرآن کریم، ) نام شهر بلقیس، ) مملکتی باستان در جنوب جزیره العرب در هزاره ی اول پیش از میلاد، ( در عبری ) سبا به معنی 'انسان ' است، نام شهری در یمن که بلقیس ملکه انجا بوده است
برچسب ها: اسم، اسم با س، اسم دختر، اسم عربی، اسم عبری، اسم فارسی، اسم تاریخی و کهن، اسم مذهبی و قرآنی

لغت نامه دهخدا

سبا. [ س َ ] ( اِخ ) نام شهر بلقیس بنت هدهاد در بلاد یمن و یمنع. ( آنندراج ) ( منتهی الارب ). نام شهری است که بلقیس پادشاه آن شهر بود. ( برهان ). نام شهر بلقیس که در نکاح حضرت سلیمان علیه السلام آمده بود. و در ملک یمن است در اقلیم اول. ( غیاث ). زمینی است به یمن و شهر آن «مأرب » و بین آن و صنعاءصدروزه راه بود. ( معجم البلدان ). اسم مملکتی است دراشعیا 43:3 که در مزامیر 72:10 سبا خوانده شده است و در افریقا در شمالی ِ بلاد حبش واقع میباشد. یوسیفن گوید که سبا همان میروی میباشد که در نوبیا است لکن معلوم است که این اسم مقاطعه معتبر و باوسعتی در کنار دریای قلزم بوده است و در سایر جاها شبا مذکور است. یونانیان ساکنان شبا و سبا را سبئین میگفتند. امالفظ شبا و سبا در زبان عبرانی تفاوت کلی دارد. اما سبا یا سباء که در کتاب اول پادشاهان 10:10 و 4 و 11و 13 و دوم تواریخ ایام 9:1 و 3 و 9 و کتاب ایوب 6:19 در عبرانی شبا میباشد و با وجودی که سبا نوشته شده است قصد از بلاد دیگری است. رجوع به شبا شود. ( قاموس کتاب مقدس ). شهرکی است با نعمت و مردم بسیار. ( حدود العالم ) : با پیغمبر خدا من بر زمین سبا بودم و سبا در یمن است. ( قصص الانبیاء ص 164 ). و چون عرب از زمین سبا بگریختند از سیل العرم... ( مجمل التواریخ ص 174 ). پس بلقیس بود که از زمین سبا هدهد خبراز سلیمان آورد. ( مجمل التواریخ و القصص ص 210 ).
درست گویی صدر الزمان سلیمان بود
صبا چو هدهد و محنت سرای من چو سبا.
خاقانی.
|| ( اِ ) در شعر زیر مقصود هدهد است :
چون باز و چرغ چرخ همی داردم به بند
گر در حذر غرابم و در رهبری سبا.
مسعودسعد ( دیوان چ رشید یاسمی ص 1 ).

سبا. [ س َ ]( اِخ ) لقب یشحب بن یعرب بن قحطان بن هود النبی علیه السلام که نام او عبدالشمس است یا عامر و اکثر قبایل یمن به وی منتهی میشود. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ). نام مردی است که ده قبیله از قبایل عرب از ده فرزند او بوجود آمده و چهار نفر بطرف چپ حرکت کردند و پدربزرگ چهار قبیله لخم ، جذام ، غاملة و غسان بوده اند و شش نفری بسوی راست حرکت کرده اند و جد ازد، کنده ، حمیر، اشعریون ، انمار و مدحج بوده اند. ( الانساب سمعانی ص 6 ).

سبا. [ س َ ] ( اِخ ) نام پدر عبداﷲ که منسوبند به وی سبائیه از غُلاة شیعه که نسبت الوهیت بحضرت علی بن ابی طالب کرم اﷲ وجهه میکنند. ( ازاقرب الموارد ) ( منتهی الارب ). رجوع به سبائیه شود.بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

شهری در عربستان قدیم در ناحیه یمن که ملکه آن بنام بلقیس مشهور است و او بروایت تورات با پادشاه یهود- سلیمان ۴ - ملاقات کرده و با او روابط دوستانه داشته و طبق روایات اسلامی سلیمان او را بزنی گرفت .
المنصور

فرهنگ عمید

سی وچهارمین سورۀ قرآن کریم، مکی، دارای ۵۴ آیه، داود.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سبأ (ابهام زدایی). سبأ ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • سوره سبا، سی و چهارمین سوره قرآن و نام دیگر آن سوره حضرت داود (علیه السلام)• قوم سبأ، از اقوام دارای نعمت و ناشکر و طاغی

[ویکی الکتاب] معنی سَبَإٍ: نام سلسله ای که از سال 850 ق م تا سال 115 ق م در محل " یمن "کنونی حکومت داشتند
معنی سَّبُعُ: حیوان وحشی گوشتخوار مانند شیر و گرگ و پلنگ
معنی سَبْعَ: هفت - هفت گانه
معنی صَبّاً: فرو ریختنی وصف ناشدنی ( در اصل به معنی ریختن آب از بلندی است)
معنی جَوَابِ: حوضی که آب در آن جمع شود (جواب یا جوابی ، جمع جابیه است) (سوره مبارکه سبأ آیه شریفه13)
معنی عَرِمِ: سد در مقابل رودخانه ، که آب را حبس میکند - باران سیل آسا (منظور از سیل عرم عذابی است که شامل مردم سبأ شد وسدی که برروی رودخانه بسته بودند شکسته شد وباعث هلاک آن قوم تبه کار گردید)
ریشه کلمه:
سبإ (۲ بار)

در این که: «سبأ» (بر وزن سَبَد) نام کیست؟ و چیست؟ در میان مورخان گفتگوست، ولی معروف این است: «سبأ» نام پدر اعراب «یمن» است، و طبق روایتی که از پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه وآله)نقل شده:
مردی بوده به نام «سبأ» که ده فرزند از او متولد شد، و از هر کدام از آنها قبیله ای از قبائل عرب در آن سامان به وجود آمدند.
بعضی «سبأ» را نام سرزمین «یمن»، یا منطقه ای از آن دانسته اند، ظاهر قرآن مجید در داستان «سلیمان» و «هدهد» در سوره «نمل» نیز نشان می دهد که «سبأ» نام مکانی بوده است، آنجا که می گوید: وَ جِئْتُکَ مِنْ سَبَأ بِنَبَأ یَقِین «من از سرزمین سبأ خبر قاطعی برای تو آوردم». در حالی که ظاهر آیه مورد بحث، این است که، «سبأ» قومی بوده اند، که در آن منطقه می زیسته اند، زیرا ضمیر جمع مذکر (هم) به آنها باز گشته است. ولی منافاتی میان این دو تفسیر نیست; زیرا ممکن است «سبأ» در ابتدا نام کسی بوده، سپس تمام فرزندان و قوم او به آن نام نامیده شده اند، و بعد این اسم به سرزمین آنها نیز اطلاق گردیده است.
، . این کلمه که دو بار بیشتر در قرآن نیامده نام قومی بود که سلیمان به دیارشان لشکر کشید و در اثر نا فرمانی از دستور پیامبران سدّشان شکست و خانه ویران شدند. درباره لشکرکشی سلیمان خبری که هدهد به وی آورد چنین می‏خوانیم: . از این آیات بدست می‏آید که قوم سباء دارای حکومت بودند و زنی بر آنها سلطنت می‏کرد و نیز آفتاب پرست بوده‏اند. و از اما بعد آیات روشن می‏شود که ساز و برگ قوی داشته و ملکه ایشان بدست حضرت سلیمان ایمان آورده است . و در سوره سباء آیه 15 به بعد چنین آمده «لَقَدْ کانَ لِسَبَاء فی مَسْکَنِهِمْ آیَةٌ جَنَّتانِ عَنْ یَمینٍ وَ شِمالٌ...»قوم سباء را در مسکنهایشان آیتی بود دو باغستان از راست و چپ (گفتیم) از روزی پروردگارتان بخورید و او را سپاسگزار باشید، سرزمینی است پاکیزه و دلچسب و پروردگاری چاره ساز از فرمان خدا اعراض کردند. سیل عرم به آنهافرستادیم و دو باغستانشان را به دو باغستان بدل کردیم که میوه تلخ و درخت شوره گز و اندکی کنار داشت. این مجازات در اثر کفران آنها بود که جز کفور و ناسپاس را مجازات نمی‏کنیم میان آبادی آنها و آبادیهای پر برکت (شام) قریه‏های آشکاری قرار دادیم که از یکدیگر دیده می‏شدند شبها و روزها با ایمنی در آنهاراه می‏رفته و مسافرت می‏کردند گفتند: خدایا میان مسافرت‏های ما فاصله کن، به خودشان ستم کردند آنها را خبرهای تازه قرار دادیم و تار و مارشان کردیم راستی در حادثه آنها برای هر متأمّل و شکرگزار عبرتهائی است. از آنچه نقل شد روشن گردید که قوم سباء در ناز و نعمت به سر می‏برده و در عین حال مردمان بد کار و ناسپاس بودند و به توصیه پیامبران واقعی نمی‏نهاده‏اند، و در اثر نا سپاسی سیلی بنیان کن هستی آنها را از بین برده و خودشان به نحو عجیبی تار و مار شده‏اند که ماجرایشان تمام خبرها را تحت الشعاع قرار داده است و از کثرت نعمت ملول گشته و مسافرتهای سخت و طاقت فرسا آرزو کرده‏اند . نا گفته نماند مسکن قوم سباء سرزمین یمن فعلی بوده و آن روزگاران بسیار مترقی و پیشرفته بوده است در جانب شرقی شهر صنعاء پایتخت فعلی یمن به فاصله صد و بیست کیلومتر دشت پهناوری هست که ظاهراً سرزمین قوم سباء بسیاری از آنجا بدست آمده که نشان دهنده یک تمدن عظیم در روزگارهای گذشته است طالبان تفصیل به فرهنگ قصص قرآن تألیف آقای صدر بلاغی ماده (سباء) رجوع کنند. و نیز نا گفته نماند: اهل سدّیکه بدریاشان لشکر کشید هر دو از قوم سباء اند ولی ظاهراً غیر هم بوده‏اند و دو قضیّه در دو زمان متفاوت اتّفاق افتاده است .

[ویکی فقه] سبا (ابهام زدایی). سبأ ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • سوره سبا، سی و چهارمین سوره قرآن و نام دیگر آن سوره حضرت داود (علیه السلام)• قوم سبأ، از اقوام دارای نعمت و ناشکر و طاغی
...

دانشنامه عمومی

دولت سَبَأ از حکومت های باستانی منطقه یمن و از مهم ترین و معروف ترین دولت ها و ممالک تاریخ گذشتهٔ شبه جزیره عربستان بود که در جنوب دولت معین و شمال دولت قتبان و شمال غربی حضرموت و در سمت مشرق ربع الخالی واقع بوده است و به تدریج اسم و شهرتش بر سایر ممالک مجاور غلبه کرد. به احتمال زیاد، آغاز تشکیل این دولت از قرن هشتم یا آغاز قرن نهم قبل از میلاد مسیح است. از این زمان تا انقراض دولت مستقل یمن در دست حبشی ها در ۵۲۵ مسیحی ( میلادی ) تاریخ سلطنت «سبأ» به چهار دوره تقسیم می شود که در واقع دو دوره اول آن دولت سبأ به معنی خاص بوده و در دو دوره بعد اگرچه اسم دولت «عنوان سبا» داشت اما بیشتر نفوذ و حکومت در دست اقوام دیگر یمنی بود. حدس قوی می رود که این چهار دوره با چهار واقعه توأم است یعنی انتهای اولی و آغاز دومی با انقراض کامل ( یا از دست رفتن موقع مهم ) دولت معین و ابتدای سومی با از میان رفتن دولت قتبان و بالا گرفتن نفوذ ریدان و حِمیَرها و ابتدای چهارمی با استیلای اولی حبشه و انقراض دولت حَضرَموت مقارن است. دوره اول حکومت کهنه که به اسم «مکارب» یعنی سبأ نامیده می شود از ابتدای امر دولت سبأ تا حدود قرن ششم قبل از میلاد مسیح ( یا اواسط قرن هشتم ) فرمان روای مملکت سبأ بودند. نام های چند تن از این پادشاهان سبأ از کتیبه ها به دست آمده که روی هم رفته پنج اسم می شود ( یعنی نام ها مکرر می شود ) و به احتمال قوی ۱۴ نفر از آن ها یک سلسله را تشکیل می دهند که پشت بر پشت در مملکت سبأ حکم رانی کرده اند. چند نفر از آن ها اسم مشابه مانند: یثعمر یا یثمر دارند.
در کتیبه ها و نقش های آشوری ها ذکر شده است که دولت سبأ در زمان پادشاه تیگلت پیلسر سوم و پادشاه سارگون دوم و سناخریب برپا شده است؛ و ابتدای تأسیس آن از سال ۸۰۰ قبل از میلاد تا سال ۱۱۵ قبل از میلاد که مبدأ تاریخ دوره جدیدی در مملکت سبأ است می باشد.
طبق نظر مؤرخان، سبئیان قومی عرب بودند[ ۱] [ ۲] [ ۳] [ ۴] [ ۵] و طبق گفته های علمای نسب شناس عرب نیای آنان سباء بن یشجب بن یعرب بن قحطان، ملقّب به عبدالشمس، است. همچنین قبایل عرب قحطانی چون مذحج و طی و غیره از دیرباز خود را از تبار قوم عرب سباء می دانستند. [ ۶] [ ۷] [ ۸] به ظن قوی، مردم سبأ از همان ابتدا بَدُو یا بادیه نشین بوده اند و در طول ایام سال از شمال و جنوب شبه جزیرهٔ عرب در حال حرکت بودند؛ ولی براثر فشارهای پیاپی آشوری ها در سال ۸۰۰ قبل از میلاد در بلاد یمن استقرار یافتند و مملکت سبأ را بنیاد نهادند و براثر ضعف دولت معین رفته رفته حدود دولتشان را گسترش دادند تا تمام خاک آن دولت را اشغال کردند و به دولت سبأ پیوند داده مملکت بزرگ سبأ را ایجاد کردند. بعد از انقراض دولت معین توسط سبأ، مردم سبأ زبان و دین و رسوم مردم معین را به ارث بردند و پس از تأسیس مملکت بزرگ سبأ شهر صرواح را پایتخت خود قرار دادند؛ اما بعد از ساختن سد تاریخی مأرب پایتخت مملکت خویش را به شهر مأرب انتقال دادند. با ساختن این سد عظیم و ایجاد باغ های مرکبات و نخل خرما و دیگر فرآورده های کشاورزی، بر تجارت مملکت سبأ افزوده شد و محصولات کشاورزی از سبأ به سایر مناطق مجاور حمل می شد و مردم سبأ براثر ثروت فراوانِ حاصل از بنای آن سد عظیم بر راه های تجارتی تسلط کامل پیدا کرده بودند. نفوذ مملکت سبأ ابتدا از یمن به نجد و سپس تا حجاز گسترش یافت و این دولت بر راه های تجارتی عالم، که از شبه جزیره عربستان عبور می کرد و به سوریه و مصر باستان می رفت، نفوذ کامل داشت. دولت سبأ در سر راه تجارتی این مناطق ایست های بازرسی و پاسگاهای نظامی و اماکن نظارت بر راه های قافله ها ساخته بود و در واحات شمالی این راه ها مراکز دولتی و حکومت های محلیی تعیین کرده بود که بر سِیر قوافل نظارت می کرد؛ یکی از این واحات «دیدن» ( العلا ) بود که مرکز سربازان مملکت سبأ به شمار می رفت. برپایه کتیبه ها و نقوشات السبئیون، عصر دولت سبأ به دو مرحله تقسیم می شود: مرحله اول «مرحله مکارب» است که در آن حاکم سبأ به لقب «مکرب» یعنی ( مقرب ) از آلهه و مردم ( حاکم واسطه بین ملت و آلهه ) ملقب است؛ در این مرحله مکارب شهر صرواح را پایتخت مملکت خود قرار داده بود که باساختن سد تاریخی مأرب پایتخت به شهر مأرب انتقال یافت. این مرحله از عصر مکارب را از سال ۸۰۰ قبل از میلاد تا سال ۶۵۰ قبل از میلاد نوشته اند. مرحله دوم «پادشاهان سبأ» است که در آن حکام سبأ لقب «ملوک سبأ» برخود گرفته بودند؛ این مرحله از آغاز سال ۶۵۰ قبل از میلاد تا نهایت سال ۱۱۵ قبل از میلاد ادامه یافته است.
عکس سباعکس سباعکس سبا

سبا (دشتستان). سبا، روستایی است از توابع بخش سعدآباد در شهرستان دشتستان استان بوشهر ایران.
این روستا در دهستان وحدتیه قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۰۷نفر ( ۲۴خانوار ) می باشد.
عکس سبا (دشتستان)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

سَبا
(یا: سَبَأ) نام قبیله و شهر بلقیس در سرزمین یمن. در قرآن کریم در سوره های نَمْل و سبا از این شهر نام برده شده است. مردم این شهر دارای تمدن کهن بوده و در آبیاری و سدسازی مهارت داشته اند و سدّ مأرب، که مورخان بنای آن را به لقمان بن عاد، و تعمیر آن را به بلقیس نسبت داده اند، از آثار این شهر است. در این شهر بوستان های چندطبقه قرار داشته و بلقیس ملکۀ آن جا بوده است. در قرآن کریم به روی گرداندن مردم این شهر از آیات حق و در نتیجه فرستادن سیلی بنیان کن از سوی خداوند اشاره شده است، سیلی که سدّ مأرب را درهم شکست و قوم سبا را به اطراف پراکند. برخی معتقدند که عَرِم نام وادیی است که در آن سیل عَرِم واقع شد و یا نام پادشاهی است که در زمان او این حادثه اتفاق افتاده است. داستان دیگر قرآن به فرستادن نامۀ حضرت سلیمان و بازگرداندن هدیه ها توسط او و آمدن بلقیس به سوی سلیمان و آوردن تخت بلقیس و آزمودن او در شناختن تختش اشاره شده است و این که بلقیس هنگام ورود به قصر نتوانست شیشه را از آب تشخیص دهد و سرانجام تسلیم حکومت سلیمان شد. سبا همچنین لقب عبدالشمس یا عامر نیز بوده که اکثر قبایل یمن به او منتهی می شوند و نیز در معنی این واژه به نام آبی که متعلق به قبیلۀ بنی سلیم است و نیز نام کوهی اشاره شده است.

پیشنهاد کاربران

سلام
من درباره معنی سبا کلی تحقیق کردم و ۴ تا معنی اصلی ، درست و صحیح رو پیدا کردم
معنی عربی اسم سبا انسان هستش
و معنی های فارسیش
ملکه
کبوتر سپید عشق
دختری که روح و جان پدرشه
درباره معنی ملکه بعضیا گفتن درستش ملکه سر زمین که این معنی نیست و تاریخ گذشته هستش
...
[مشاهده متن کامل]

بعضیا گفتن ملکه عشق که این درست نیست و معنی که به عشق مربوطه میشه کبوتر سپید عشق که درست هست
و ۳۴ رومین سوره قرآن معنی اسم سبا نمیشه فقط داخل اون اسم سبا به کار رفته که درستشم سباء هست و معنی آن متفاوته و این سباء با اون سبا فرق میکنه
درباره ملکه سبا هم اون معنی نمیشه چون تاریخ دنیا بوده معنی نبوده
در کل میتونید این ۴ معنی رو درباره اسم سبا داشته باشید این معانی کاملا درست هستند و من دربارشون خیلی تحقیق کردم
مرسی که کامنت منو خوندید

بلقیس گویا در یمن بوده و عضو آیین مهرپرستی یا میتراییسم بوده
سلیمان و بلقیس با هم عروسی میکنند و برای ماه عسل میان غرب ایران
در تکاب منطقه ای به نام تخت سلیمان هست
سبا کشور ایران بود و ملکه سبا ایرانی بود که با حضرت سلیمان ازدواج کرد
ملکه سبا ملکه ی ایران بود که با حضرت سلیمان ازدواج کرد
در زبان زیبای پارسی نام �سبارو � رو شنیده بودم که به معنی کبوتر سفیده. . . اما نشنیده بودم که سبا به معنای دختریه که روح و جان پدره. 🥺. . . من پدرم را یکسال و یازده ماه پیش ازدست دادم و هنوزدر شوک رفتن
...
[مشاهده متن کامل]
غریبانه اش هستم. . . می خوام سبا باشم گرچه پدرم روح و جان من بود و مرا هم با خودش برده. . . من جسم بی روح و سرگردانم بدون پدرم. . 😭💔💔💔🖤🖤🖤

🕋 ترتیب سوره های قرآن کریم:
1 ) سوره فاتحه ( حمد )
2 ) بقره
3 ) آل عمران
4 ) نساء
5 ) مائده
6 ) انعام
7 ) اعراف
8 ) انفال
9 ) توبه ( برائت )
10 ) یونس
11 ) هود
12 ) یوسف
...
[مشاهده متن کامل]

13 ) رعد
14 ) ابراهیم
15 ) حِجر
16 ) نحل
17 ) اِسراء ( بنی اسرائیل )
18 ) کهف
19 ) مریم
20 ) طه
21 ) انبیاء
22 ) حج
23 ) مؤمنون
24 ) نور
25 ) فرقان
26 ) شعراء
27 ) نمل
28 ) قصص
29 ) عنکبوت
30 ) روم
31 ) لقمان
32 ) سجدة
33 ) احزاب
34 ) سبأ
35 ) فاطر
36 ) یس
37 ) صافات
38 ) ص
39 ) زمر
40 ) غافر
41 ) فصّلت
42 ) شوری
43 ) زخرف
44 ) دخان
45 ) جاثیه
46 ) احقاف
47 ) محمد
48 ) فتح
49 ) حجرات
50 ) ق
51 ) ذاریات
52 ) طور
53 ) نجم
54 ) قمر
55 ) الرحمن
56 ) واقعه
57 ) حدید
58 ) مجادله
59 ) حشر
60 ) ممتحنه
61 ) صف
62 ) جمعه
63 ) منافقون
64 ) تغابن
65 ) طلاق
66 ) تحریم
67 ) مُلک
68 ) قلم
69 ) حاقه
70 ) معارج
71 ) نوح
72 ) جن
73 ) مزّمّل
74 ) مدثر
75 ) قیامه
76 ) انسان
77 ) مرسلات
78 ) نبأ
79 ) نازعات
80 ) عبس
81 ) تکویر
82 ) انفطار
83 ) مطففین
84 ) انشقاق
85 ) بروج
86 ) طارق
87 ) اعلی
88 ) غاشیه
89 ) فجر
90 ) بلد
91 ) شمس
92 ) لیل
93 ) ضحی
94 ) شرح
95 ) تین
96 ) علق
97 ) قدر
98 ) بینه
99 ) زلزله ( زلزال )
100 ) عادیات
101 ) قارعه
102 ) تکاثر
103 ) عصر
104 ) همزه
105 ) فیل
106 ) قریش
107 ) ماعون
108 ) کوثر
109 ) کافرون
110 ) نصر
111 ) مسد
112 ) اخلاص ( توحید )
113 ) فلق
114 ) ناس

نظر من سبا به معنای نهایت وفاست یا اوج ماندن.
واقعا اسم دخترونه زیبایی ه. و یکی بالاتر گفته که این اسم ایرانی ه که اشتباه ست اسم ریشه عربی داره و اسم قرآنی هم هست.
و طبق آمار رسمی ثبت احوال کلا 9 هزار و سیصد نفر تو ایران اسمشون سبا هستش
مژده ای دل که دگر باد صبا بازآمد
هدهد خوش خبر از طرف سبا بازآمد
حافظ, غزلیات
سبا : سبا ( در عبری ) سبا به معنی انسان است، سبا نام شهری در یمن که بلقیس ملکه انجا بوده است
اسم بسیار زیبایی هست و هم خوش تلفظه ، هم معنی قشنگی داره ، سبا به معنی ملکه عشق ، دختری که روح و جان پدرش بوده و به معنی ملکه سرزمین هست ، بسیار نام قشنگیه ، هر کسی که اسمش سبا هست به اسمش افتخار کنه
بادرودو عرض ادب
سبا اسم خیلی زیبایی هست،
و کاملا ایرانیه،
من خیلی اسممو دوس دارم، اسمی پر معنا و دلنشین
دیکشنری ابادیس بعید که فقط یه معنی از این کلمه بزاره. . . سبا غیر از معنای عربی که سرزمینی در یمن که ملکه بلقیس بر ان حکومت میکرد یا نام سوره ای از قرانهست معنای دیگری هم در ادبیات غنی پارسی داره: عزیز و جان و روح پدر. . . کبوتر سپید
...
[مشاهده متن کامل]

از مدیر این سایت خواهشمندم که مهنای اسم سبا رو کامل کنه
تشکر

در دوران باستان یکی از نام های اصیل از نژاد کوروش کبیر. . سرزمینی که ملکه بلقیس بر ان حکومت میکرد. . . در ادبیات به معنای کبوتر سپید هم امده است. . . یکی از سوره های قران
من به خودم میبالم که همچین اسم کوتاه ولی بسیار پرمحتوایی دارم. . . البته که همه اسم ها با ارزش و محترم هستن ولی پرنیا جان کاملا مشخصه که یا خصومتی با شخصی که این نام رو داره، داری و به این شکل توهین میکنی یا اینکه شعور و فرهنگت انقد پایینه که نمیتونی تشخیص بدی که چه حرفایی رو باید چه جاهایی زدعمیقا برات متاسفام. . .
...
[مشاهده متن کامل]

سباء کلمه ای است آخرالهمزه که درقرآن آمده و به دونوع می توان آن را ترجمه نمود. الف: اگر سباء قطعاً بعداز حروف گذاری قرآن دقیق با سین نوشته شود دو هجا خواهد داشت: سَ = مکان/ باء = بلا . یعنی سباء به معنی
...
[مشاهده متن کامل]
محل نزول بلاست اما اگر سباء را بصورت قطعی ( ( صباء ) ) درنظر بگیریم به معنی محل بارش آب بارانی خواهد بود که حکم دشمنی و ویرانگری دارد که متضادآن سماء = آسمان است که حکم مکان نزول آب باران به نیت نزول نعمت داردواین اثبات می کند که نقل حدیث ازپیامبر بصورت ( ( قوم سباء ) ) قطعاً حدیث جعلی خواهد بود. ازطرفی جد قوم سبا را عبدالشمس بیان کرده اند وازاین نام نتیجه گرفته اند که قوم سبا خورشید پرست بودند واینها ابهاماتی است که در دکترین باستان شناسی جای هیچگونه دفاعی ازآن باقی نمی ماند

ب گویش سیستانی سبا. . یعنی فردا

سبا به معنی کبوتر سپید عشق دختری که روح جان پدر است انسان و. . . .
ازتون خواهش میکنم که اینقدر اشتباه نکنید اسم سبا عربی نیست بلکه به چند زبان معنی داره . اسم صبا عربی هست نه فارسی این سبا ریشه فارسی داره . و یه لطف کنید قبل از اینکه بخواید اسم سبا رو بنویسد اول بپرسید که با کدوم س نوشته میشه چون نباید اسم ها رو اشتباه نوشت.
...
[مشاهده متن کامل]

با تشکر

با سلام منم به اسمم افتخار میکنم و روی سینش همه جا حساس بودم و هستم چون معنی کل اسم تغییر میکنه. همه اسما قشنگ و زیبان اسم زشت نداریم از دوستان دیدم که گفتن معنی سبا، دختر زشت هستش حالا نمیدونم خاطره ی
...
[مشاهده متن کامل]
بد یا کینه ای از شخصی سبا نام داشتن یا چی؟!نظرتون محترم هست ولی اجازه ندارین با حرفاتون به سبا ها یا هر اسم دیگری توهینی کنین. بنده خودم به حدی به اسمم میبالم و از اسمم راضی هستم افسوس اینو دارم که آیا واقعا میتونم اسمی به ابهتی و روانی و سادگی و پر مفهومی سبا برای فرزندم انتخاب کنم؟! اصلا چنین اسم کوتاه و مختصر مفید دیگری هم وجود داره؟! و در آخر پدرم رو تحسین میکنم و دست بوسش هستم که چنین اسم زیبایی رو برام انتخاب کردن و همچنین دست بوس مادرم که تفاوت معنی سبا و صبا رو واسم توضیح داد و یادم داد که در هر ثبت نام مدرسه ای ارگانی به سین اسمم توجه کنم و به اسم خودم ارزش قائل باشم و از نویسنده ی اسمم بخوام که تصحیح کنه اسمم رو

من بعد از کلی تحقیق اسم دخترم رو سبا گزاشتم البته نه اون که بجای الف آخرش الف همزه دار هست بلکه سبا با الف و سین که بمعنی کبوتر سفید عشق و صلح و دوستی و دختری که تمام عشق و جان پدرش هست و واقعا هم دخترم تمام جان و روح من هستش.
اسم جذاب و متفاوتیه. . .
معنیه واقعیش انسان.
من اسمم و دوست دارم و نظر همه جای خود داره. . .
"سبا سکوت"
ببخشید اما اینجا داریم معنی این سبا رو میگیم نه این صبا و این اسم سبا ریشه ی فارسی هم داره
و کیانی که حسودی شون میشه نمیخواد بیاند و نظر بدن

یک اسم جامد هست، یعنی یه کلمه عربیه که ریشه نداره، معنیش:کبوتر عشق
به معنی جایگاه معشوق است
صبا چند معنی داره که یکیش در عرفان که چیزی که باعث بر خیر باشد صبا میگویند . قابل توجه خانمی که میگن معنی صبا فقط باد صباست
من به عنوان یکی از سبا های این دنیا ، به اسمم عشق می ورزم.
سبا دست آموز
سَبا
( یا: سَبَأ ) نام قبیله و شهر بلقیس در سرزمین یمن. در قرآن کریم در سوره های نَمْل و سبا از این شهر نام برده شده است. مردم این شهر دارای تمدن کهن بوده و در آبیاری و سدسازی مهارت داشته اند و سدّ مأرب، که مورخان بنای آن را به لقمان بن عاد، و تعمیر آن را به بلقیس نسبت داده اند، از آثار این شهر است. در این شهر بوستان های چندطبقه قرار داشته و بلقیس ملکۀ آن جا بوده است. در قرآن کریم به روی گرداندن مردم این شهر از آیات حق و در نتیجه فرستادن سیلی بنیان کن از سوی خداوند اشاره شده است، سیلی که سدّ مأرب را درهم شکست و قوم سبا را به اطراف پراکند.
...
[مشاهده متن کامل]

سبا : سوره 34 قرآن کریم، شهری در یمن که بلقیس ملکه آنجا بوده، در عبری به معنی انسان
به نظر من سبا یعنی زن سلیمان و ملکه شهر سبا چون اسم من سبا هست افتخار میکنم زیرا هم در قرآن آمده و نام شهر است و احترام زیادی دارد البته اسم کامل من فاطمه سبا شبان هست اینم نظر من در مورد اسم سبا
اسمی عربی که در دیکشنری این اسم بی چاره رو فارسی می دونن ، بابا اون صباست که فارسیه نه سبا . خیلی خوشحال می شم که اسم سبا رو با صبا اشتباه نگیرین. هر اسمی رو با ریشه خودش بگید که اسم سبا اسمی عربیست که خیلی دوسش دارم.
سبا یعنی سرزمینی در عربستان که ملکه آن بلقیس بوده اسم خودنو خیلی دوست دارم
سبا اسمی به معنی
دختری که عشق بی نهایت و بی پایان دارد
ملکه و اولین و تنها ترین پادشاه زن در تاریخ
سبا به معنی انسان هم هست
سپیده ی عشق
دختری که جان وروح پدرش هست
و خیلی خیلی متفاوت تر از اسم صباست که فقط به معنی باد صبا است
...
[مشاهده متن کامل]

خواهشا با اسم صبا هیچوقت اشتباه نگیرین
من اسمم رو خیلی دوست دارم چون که اسمی که هر آدمی نمیدونه و خیلی خاص و اینکه اسم هر کسی تا آخر عمر باهاشه و معنی اسمش جزئی از شخصیت اون محسوب میشه.

سبا اسم یکی از سوره هاست و به معنی شهری که بلقیس در آن حکومت میکرد و خب خیلی ارزشمنده زن ها که الان از نظر مرد ها خیلی ضعیف هستند و خب خیلی سخته که یک زن حاکم یه شهر یا یه کشور شه که این کار شجاعت میخواد عاشقتم sisi من ❤🌙💫
ملکه ای که عشق بی نهایت و بی پایان دارد
هرکسی ی نظری داره
اما به نظر من صبا از سبا قشنگ تر هستش.

اسمی به معنی ملکه ی سبا و دختری که جان و روح پدر است
به معنی ملکه
دختری که جان و عشق پدر است
مرسی از مامان بابام من اسمم رو دوست دارم
کسایی که حسودی میکنن توهین نکننن
کبوتر سفید عشق🥰اولین ملکه زن، روح و جان پدر، انسان، یه اسم خیلی با کلاس که هیچوقت قدیمی نمیشه. واقعا باید ممنون پدر و مادرامون باشیم که این اسم رو انتخاب کردن همه ی سباهااا😍👻
سرزمین ملکه کبوتر ها ( بلقیس )
کبوتر سپید عشق
انسان
دختری ک تمام روح و جان پدرش است
اسمی عربی که اصلا ریشه ی عربی نداره، لطفا با اسم صبا که ریشه ی فارسی داره اشتباه نگیرید
سبا معنی خیلی قشنگی دارد که برای آن کلمات کم است کبوترعشق
سبا واقعا نام زیبایی است و معنی بسیار زیبایی دارد. . . سبا به معنی انسان است. اسم زیبا و متفاوتی است و من اسمم و خیلی دوست دارم. ی اسم ساده و ظاهری شکیل داره
من واقعا اسمم رو دوست دارم چون متفاوت با اسم صبا نوشته میشه و بنظرم اسمی هست که در هیچ دوره ای از تاریخ دمده نمیشه بلکه بخاطر معانی زیبا و متفاوتش خیلی هم چشمگیر هست
جا داره که همینجا از پدر و مادرم برای انتخاب این اسم تشکر و قدر دانی کنم چرا که اسم هر انسان تا ابد باهاش میمونه و معنیش جزئی از شخصیتش میشه
...
[مشاهده متن کامل]

سبا به عبری یعنی انسان عاشق
بهترین اسم دختر به معنی کبوتر سپیده عشق ، ملکه و از همه بهتر جان و روح پدر
سبا به معنی یکی از شهر های عربستان
سبا به معنی کبوتر
سبا به معنی معشوقه وکبوتر
یکی از بهترین نام ها است برای دختران
به معنی روح و جان پدر ، اسم زیبایی است.
پرنیاخانوم حسودیت میشه توهین نکن بی زحمت
ب معنای ملکه واولین وتنهاپادشاه زن درتاریخ
به معنی دختری که جان وروح پدرشه
کبوترخوشبخت وملکه که واقعنم ملکه است
سبا یعنی شهری در عربستان قدیم عزیز پدر و ملکه که واقعا ملکه است
سبا در زبان هورامی به معنای صبح
سبا در زبان هورامی به معنای صبح است
سبا یعنی جان پدر، کبوترزیبای عشق
سبا یعنی عشق و بهترین عشق را در این سبا پیدا میکنید
اسم واقعا زیبایی است من اسم خودمو دوس دارم چون به معنای عشق ومحبت پدارانه است

سبا به معنی ملکه یا عروس ، کبوتر سپید عشق ، عزیز پدر است .
سبا سه معنی داره. . . . کبوتر سپید عشق
دختری که همه جان و روح پدرش است
کبوتر سپید عشق , نام سرزمینی که بلقیس ملکه آن بود , کنایه از دختری که عزیز و جان و روحِ پدرِ می باشد.
سِبا. سرزمین ملکه بلقیس
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ٦٢)

بپرس