سمینار

/seminAr/

مترادف سمینار: هم اندیشی، میزگرد

برابر پارسی: هم اندیشی، همکاوی

معنی انگلیسی:
seminar

فرهنگ فارسی

( اسم ) ۱ - دسته ای از دانشجویان که تحت نظر یک استاد در رشته ای خاص به تحقیق و تتبع پردازند و سخنرانیهایی در آن رشته ترتیب دهند . ۲ - دوره ای از تحصیلات که توسط چنین دسته ای تثبیت شود . ۳ - اطاقی که دسته مزبور در آن گرد هم آیند .

فرهنگ معین

(س ) [ انگ . ] (اِ. ) ۱ - دسته ای از دانشجویان با تحصیلات عالی که زیر نظر یک استاد، در رشته ای خاص به تحقیق و ایراد سخنرانی می پردازند، درس گروهی (فره ). ۲ - محل گردهمایی محققین یک رشته . ۳ - سلسله سخنرانی هایی دربارة موضوعی معین که بیشتر جنبة آموزشی و

فرهنگ عمید

۱. جلسه ای که در آن مجموعه ای از سخنرانی ها دربارۀ موضوعی خاص در زمان و مکان معین ارائه می شود.
۲. مکان برگزاری چنین جلسه ای.

دانشنامه عمومی

درس گروهی[ ۱] یا هم اندیشی[ ۲] یا همکاوی[ ۳] یا سمینار ( به انگلیسی: seminar ) نوعی درس در دانشگاه ها است که استاد واحد ندارد و جلسات سخنرانی استادان حول موضوع خاصی است. دسته ای از دانشجویان که تحت نظر یک استاد در رشته ای خاص به تحقیق و تتبع می پردازند سخنرانی هایی در آن رشته ترتیب می دهند. از زمره اهداف برگزاری درس گروهی این است که دانشجویان را با نمونه های عملی مسائلی که در پژوهش های میدانی و غیره پیش می آیند آشنا کنند. تعداد دانشجویان در جلسات درس گروهی معمولاً کمتر از کلاس های عادی دانشگاه است.
در درس های گروهی معمولاً به دانشجویان تکالیفی داده می شود تا به طور جمعی بر روی آن کار کرده و آن را به بحث بگذارند.
سمینار به نوع خاصی از رویدادها گفته می شود که در آن یک یا چند نفر سخن ران و ارائه دهندهٔ اصلی وجود دارند و درمورد یک موضوع خاص صحبت می کنند. معمولاً در سمینارهای موفق، سایر شرکت کنندگان نیز در بحث اصلی مشارکت می کنند و ارائه دهندگان اصلی بیش تر نقش تسهیل گر و هدایت کنندهٔ بحث ها را ایفا می کنند. گاهی این مشارکت صرفاً به پرسش و پاسخ میان شرکت کنندگان و سخن رانان محدود می شود.
شاید ملموس ترین رویدادهایی که با عنوان سمینار برگزار می شوند و درموردشان می شنویم، رویدادهایی با عنوان سمینار کارشناسی ارشد هستند که در آن ها دانشجوی کارشناسی ارشد در انتهای دورهٔ آموزشی خود به تحقیق درمورد یک موضوع خاص می پردازد و در یک سالن و در جمع اساتید و سایر دانشجویان به توضیح درمورد آن می پردازد و در انتها به سوالات آن ها پاسخ می دهد.
واژه سمینار یک واژه لاتین است که برگرفته از فعل سمیناریوم به معنی قطعه بذر می باشد. گرچه در زبان فارسی به این مفهوم درس گروهی می گویند اما معادل فارسی این واژه «همکاوی» معین گردیده.
عکس سمینار
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

جدول کلمات

همایش

مترادف ها

seminar (اسم)
سمینار

فارسی به عربی

اِجْتِماعُ

پیشنهاد کاربران

هم فکری
سمینار به معنای �همایش�
سمینار ( فارسی به انگلیسی ) : Seminar
سمینار ( فارسی به عربی ) : اِجْتِماعُ
سمینار ( فرهنگ عمید ) : جلسه ای که در آن مجموعه ای از سخنرانی ها دربارۀ موضوعی خاص در زمان و مکان معین ارائه می شود،
مکان برگزاری چنین جلسه ای،
بنام خدا
با سلام، همانطور که دوستان فرهیخته مستحضر هستید بنده اقل در خصوص سمینار شرح نسبتا مبسوطی را نوشته ام ، سمینار یک لغت یونان باستانی هست و به وعنی میهمان و نام کتابی از Plato یا افلاطون که در ان میهمانی مردان مطرح شده و از عشق پاک و اسمانی مرد به مرد سخن رانده ولی در اخر این کتاب هم چیزی نظیر مثنوی مهر و مشتری هست از شاعر تبریزی که نامش را فراموش نمودهام ولی مهر پسر شاه عاشق مشتری پسر وزیر میشود والخ سمینار نیز اینگونه معنی دارد و بنده انرا در جایی که از دکتر سیروس شمیسا خوانده بودم ولی متاسفانه رفرنس ان را فراموش کرده ام این معانی در لغتنامه ها معاذ الله وحی منزل که نیستند اصل معنی یونانی ان مطرح هست ولی روی چه حسابی دانشمندان بزرگ و فقیدو قابل احترام نظیر دکتر معین یا مرحوم دهخدا انرا به معنی دیگر نگاشته اند مشکل بنده نیست و من نیز از اقای دکتر شمیسا که در مقاله ای که حضورذهن ندارم در کجاست نقل کردهام. از نام خود لغت بر میاید که سمینار غیر فارسی هست و افلاطون این نام را روی کتاب خود گذاشته است و معنی فارسی ان جز میهمانی
...
[مشاهده متن کامل]

ان هم ( مردانه ) که خود کتاب را نمیدانم ترجمه شده هست یا نه، بله نام معنی یونانی ان میهمانی هست و خزعبلات و ترهاتی بیش نیست یعنی چه عشق پاک و اسمانی مرد به مرد، که در اخر به هموسکسوالیته ختم میشود. سال ۹۴ یک ناشر تبریزی با همکاری یک ناشر تهرانی چاپ عکسی سیاه و سفید مثنوی مهر و مشتری را در شمارگان ۳۰۰ نسخه از روی نسخه مدینه منوره چاپ نمودند و با تاسف در ابتدای کتاب نوشته انداحیای متون اسلامی!! و به جز اهل فن کسی قادر به خواندن ان نیست و بنده نمیدانم ارشاد اسلا می محترم چگونه مجوز برای اینگونه کتب پورنو صادر ویکند، شاید فردا کتاب الفیه شلفیه ازرقی هروی به بازار امد که انطور بنده خواندهام پر از تصاویر پورنو هست. به هر حال بنده نظر استاد شمیسا را منتقل نمودهام با تشکر

هم اندیشی
مجلس
گردهمایی و ایراد سخنرانی ها در باب موضوع خاص علمی جهت ارتقاع سطح فکری و هم سان سازی اعضای شرکت کننده.
سمینار در واقع زیر شاخه ی علمی همایش میباشد.
دوره آموزشی

بپرس