سنت هدایت

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] هدایت در اصطلاح عبارتست از نشان دادن هدف و راهنمایی افراد.
هدایت از ریشه هدأ و در لغت به معنای سکون ، آرامش ، بدون سر و صدا و حرکت ، سکونت گزیدن می باشد. و نیز به معنای توقف از حرکت، سکونت و خواب در شب ، ساکت نمودن بچه و خواباندن آن آمده است.
در اصطلاح
در برخی موارد مقصود از هدایت پایداری و استوار ماندن در مسیر و راه است، بنابراین هدایت، شناختن درست و صحیح هدف، انتخاب راه و طریق صحیح برای رسیدن به هدف و پایداری در مسیر است و هدایت در عام ترین معنای خود شامل همه مخلوقات خداوند می گردد.
انواع هدایت
هدایت در مورد انسان ها به دو مفهوم به کار رفته است؛ هدایت عامه که شامل همه انسان ها می شوند، چه مؤمن باشد یا کافر و آن نشان دادن راه خیر و سعادت در پیمودن مسیر زندگی انسان است، ولی هدایت خاصه مختص به مؤمنان می باشد و آن تأمین کننده راه کمال و سعادت اخروی است.
← هدایت تکوینی
...

[ویکی فقه] سنت هدایت (قرآن). هدایت به معناى ارشاد و راهنمایی،
سنّت الهی بر قرار دادن هدایتگر براى انسانها، از آغاز هبوط آدم علیه السلام بر روى زمین:قُلنَا اهبِطوا مِنها جَمیعًا فَامّا یَأتِیَنَّکُم مِنّى هُدًى فَمَن تَبِعَ هُداىَ فَلا خَوفٌ عَلَیهِم ولاهُم یَحزَنون.
بقره/سوره۲، آیه۳۸.
هدایت مردم، سنّت حتمى خداوند:۱. ما جَعَلَ اللَّهُ لِرَجُلٍ مِن قَلبَینِ فى جَوفِهِ وما جَعَلَ ازوجَکُمُ الى تُظهِرونَ مِنهُنَّ امَّهتِکُم وما جَعَلَ ادعِیاءَکُم ابناءَکُم ذلِکُم قَولُکُم بِافوهِکُم واللَّهُ یَقولُ الحَقَّ وهُوَ یَهدِى السَّبیل.
احزاب/سوره۳۳، آیه۴.
بهره مند ساختن انسانها از هدایت و هادی، از سنتهای خداوند:۱. ویَقولُ الَّذینَ کَفَروا لَولا انزِلَ عَلَیهِ ءایَةٌ مِن رَبّهِ انَّما انتَ مُنذِرٌ ولِکُلّ قَومٍ هاد.
رعد/سوره۱۳، آیه۷.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس