سنجان

لغت نامه دهخدا

سنجان. [ س َ ] ( نف ، ق ) صفت بیان حالت ازمصدر سنجیدن. در حال سنجیدن. رجوع به سنجیدن شود.

سنجان. [ س َ ] ( اِخ ) شهری کوچک در گجرات هندوستان. زردشتیان ایران پس از حمله عرب از ایران مهاجرت کردند و در آنجا رحل اقامت افکندند. نام این شهر یادآور «سنجان » ایران است. ( فرهنگ فارسی معین ).

سنجان. [ س َ ] ( اِخ ) شیخ خواجه سنجان بچند نام موسوم است. شاه سنجان ، سلطان سنجان و شیخ سنجان. شیخ صاحب وقت بود و در خاندان ایشان همیشه یکی صاحب سجاده است. ( تاریخ گزیده ص 793 ). رجوع به شاه سنجان شود.

سنجان. [ س َ ] ( اِخ ) از رستاق خوی قم بوده است. ( تاریخ قم ص 118 ).

سنجان. [ س َ ] ( اِخ ) معرب سنگان. قصبه مرکزی بخش رشخوار شهرستان تربت حیدریه. جمعیت آن 850 تن است. ( فرهنگ فارسی معین ). قصبه ای است بخراسان. ( منتهی الارب ).قصبه خواف است و از آنجاست ابوالحسن علی بن القاسم السنجانی : طوس و جاجرم و جوین و بیهق و خواف و سنجان و سرخس. ( تاریخ جهانگشای جوینی ص 118 ).

سنجان. [ س َ ] ( اِخ ) معرب سنگان. قریه ای بود بر دروازه شهر مرو که آنرا «ورسنگان » میگفتند. ( فرهنگ فارسی معین ). قریه ای است نزدیک دروازه شهر مرو و یکی از دروازه های این شهربه این نام موسوم است. ( معجم البلدان ) :
چون خور براسب قله سنجان برآمدن
از نعل اسب قله ثهلان شکستنش.
خاقانی.

فرهنگ فارسی

قریه ای بود بر دروازه شهر مرو که آنرا [ در سنگان ] میگفتند .
معرب سنگان . قریه ای بود بر دروازه شهر مرو که آنرا ورسنگان میگفتند .

دانشنامه عمومی

سنجان (اراک). سِنِجان شهری است در جنوب غربی اراک واقع در استان مرکزی، سنجان به معنی آشیانه عقاب می باشد، باتوجه به اسناد موجود قدمت این شهر بیش از هزاران سال می باشد، این شهر دارای باغ های بزرگ و زیبای فراوانی شامل انواع میوه و سبزیجات و انگور و گردو می باشد - سنجان به خاطر آب فراوان، هوای پاک وسرسبزی زبانزد می باشد
عمده مردم این شهر از قوم لر می باشند. [ ۱]
در تاریخ ۵ تیر ۱۳۹۱ شورای عالی شهرسازی و معماری ایران به دلیل اتصال کامل نقاط شهری مذکور به شهر اراک، کارکردهای مستقیم جمعیت ساکن در شهرهای کرهرود و سنجان با شهر اراک و مراکز خدماتی آن، استقرار مراکز شهری مهم اراک از جمله پردیس دانشگاهی و دانشگاه اراک، دانشگاه علوم پزشکی اراک، بیمارستان امیرالمؤمنین و دانشگاه پیام نور در امتداد بلوار ورودی شهر اراک و مقابل شهر سنجان، عدم بضاعت مالی شهرداری های کرهرود و سنجان برای ارائه خدمات مناسب به شهروندان و جلوگیری از مدیریت چندگانه بر اراضی و املاک متصل به شهر، توسعه ناموزون پیرامون شهر و یکپارچگی مدیریت شهری با الحاق این دو شهر به شهر اراک موافقت کرد. [ ۲]
در تاریخ ۱۰ فروردین ماه ۱۳۹۲، هیئت دولت با پیشنهاد وزارت کشور و تأیید رئیس جمهور از الحاق شهرهای کرهرود و سنجان به شهر اراک و تصویب آن به عنوان کلان شهر اراک خبر داد. [ ۳] [ ۴] بر این اساس شهرهای کرهرود و سنجان به عنوان مناطق پنج و شش شهر اراک شناخته شده و از خدمات شهرداری بهره مند می گردند. [ ۵]
عکس سنجان (اراک)عکس سنجان (اراک)عکس سنجان (اراک)عکس سنجان (اراک)

سنجان (خراسان). سنجان شهری باستانی در حاشیه جنوبی بیابان قره قوم در نزدیکی شهر واحه ای مرو است. از نظر جغرافیایی، سنجان در منطقه خراسان بزرگ در آسیای میانه واقع شده است. از نظر سیاسی، سنجان در استان مرو ترکمنستان امروزی است.
سنجان به همراه مرو، محل توقف و مرکز تجاری مهمی در مسیر جنوبی جاده ابریشم بود. سنجان اهمیت بیشتری را پس از امپراتوری سلوکی به دست آورد. استقرار مرو به عنوان شهر اصلی استان مرگوش، اهمیت این شهر را در دوران اشکانیان ( ۲۵۰ پیش از میلاد، ۲۲۶ میلادی ) و ساسانیان ( ۲۲۶ - ۶۵۱ میلادی ) بیش از سنجان کرده بود.
سنجان به عنوان مکانی برای تحقیقات باستان شناسی باکتریا - مارجیانا به شمار می رود. گمان می رود که مردمان هندوایرانی، شاخه عمده ای که از مردم نیاهندواروپایی جدا شده اند، از آنجا نشأت گرفته اند. ( همچنین نگاه کنید به: تمدن آمودریا )
با توجه به قصه سنجان که حدود سال ۱۶۰۰ میلادی نوشته شده است، زرتشتیانی که در سده ۸ یا ۹ به شبه قاره هند بخاطر آزار و اذیت مهاجمان مسلمان فرار کردند، شهرک سنجان در ناحیه گجرات را تأسیس کردند. تصور بر این است که این زرتشتیان که در ابتدا سانجانا یا خراسانی خوانده می شدند ( امروزه فرزندان این مهاجران و بعداً مهاجران زرتشتی همگی به نام پارسیان هند شناخته می شوند ) ، گفته می شود که این شهرک ساحل غربی هند را به نام شهر مبدا خود نامگذاری کرده اند.
عکس سنجان (خراسان)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

سَنجان
مجسمه گیوه، نماد شهر شهری در استان مرکزی، بخش مرکزی شهرستان اراک. با ارتفاع ۱,۸۹۰ متر، در منطقه ای کوه پایه ای، در ۸ کیلومتری غرب جنوبی اراک، سر راه اراک به شازند و بروجرد قرار دارد. اقلیم این شهر معتدلِ مایل به سرد و نیمه خشک و جمعیت آن ۱۰,۸۸۷ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

سنجان:در هندوستان هرگز چنین شهری وجود نداشته و ساخته تحریفگران شرکت جان یا همان کمپانی هند شرقی است

بپرس