سودان جنوبی

دانشنامه عمومی

سودان جنوبی با نام رسمی جمهوری سودان جنوبی کشوری در آفریقاست که در روز شنبه ۹ ژوئیهٔ ۲۰۱۱ میلادی برابر با ۱۸ تیر ۱۳۹۰ هجری خورشیدی از سودان استقلال یافت و سازمان ملل استقلال سودان جنوبی را به رسمیت شناخت.
مرکز این کشور شهر جوبا است[ ۱۹] و رهبری سیاسی این کشور را در حال حاضر سالواکی یر مایاردیت به عهده دارد. [ ۲۰] سودان جنوبی یکی از فقیرترین و شاید یکی از ناجالب ترین کشورها در وضعیت سلامتی در جهان است. [ ۲۱]
افزون بر منابع ثروت زیرزمینی مانند نفت، وجود رود نیل موجب اهمیت سودان به خصوص سودان جنوبی است. سودان جنوبی به لحاظ منابع جنگلی هم دارای اهمیت است. بر اساس برخی برآوردها بیش از ۶۸ درصد از ذخایر شناخته شدهٔ نفت سودان، در سودان جنوبی قرار دارد، برخی از برآوردها نیز این رقم را ۸۰ درصد تخمین زده اند.
مناقشهٔ میان شمال و جنوب از سال ۱۹۵۵ میلادی تا سال ۲۰۰۵ میلادی، منجر به دو جنگ داخلی و جان باختن دست کم ۲ میلیون نفر شده است. [ ۲۲]
ریشهٔ این جدایی به جنگ های داخلی سودان بازمی گردد. جنگ های داخلی سودان تنها مربوط به دوران جدید سودان ( روی کار آمدن صادق المهدی و عمر البشیر ) نمی شود و این جنگ ها در زمان جعفر نمیری آغاز شد. پس از سرنگونی نمیری و استمرار جنگ داخلی، عمر البشیر در سال ۲۰۰۵ زیر فشارهای ناشی از جنگ و فشارهای بین المللی به قرارداد صلحی با شورشیان جنوب تن در داد.
دولت سودان بر طبق توافق نامهٔ صلحی که در ۹ ژانویهٔ ۲۰۰۵ در کنیا امضا شد و به جنگ داخلی دوم سودان پایان داد، به بخش جنوبی سودان این حق داده شد که بین اتحاد با بخش شمالی یا استقلال کامل از آن، یکی را انتخاب کند. [ ۲۰] بر اساس این توافقنامه قرار شد در ژانویه ۲۰۱۱ یک همه پرسی برای تعیین تکلیف قسمت جنوبی برگزار شود.
استقلال کشور سودان جنوبی در ساعت ۲۱:۰۰ روز شنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۰ ( ۸ ژوئیه ۲۰۱۱ ) به طور رسمی اعلام شد. در ۹ ژانویه ۲۰۱۱ مردم جنوب سودان برای شرکت در یک همه پرسی دربارهٔ استقلال از بخش شمالی این کشور، به پای صندوق های رای رفتند. نتیجهٔ همه پرسی به نفع استقلال جنوب سودان شد، کشور جدید آفریقایی روز نهم ژوئیهٔ ۲۰۱۱، یعنی درست شش سال پس از معاهدهٔ صلح، تأسیس، و ( سالوا کیر مایارادیت ) رئیس جمهور آن کشور مستقل شد. [ ۲۳] با پذیرش این همه پرسی از سوی کشور مادر، جمهوری سودان جنوبی به عنوان پنجاه و پنجمین کشور در قاره آفریقا، یکصد و نود و ششمین کشور جهان و یکصد و نود و سومین کشور عضو سازمان ملل زاده شد.
عکس سودان جنوبیعکس سودان جنوبیعکس سودان جنوبیعکس سودان جنوبیعکس سودان جنوبیعکس سودان جنوبی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس