سیاهکل

/siyAhkal/

لغت نامه دهخدا

سیاهکل. [ ک َ ] ( اِخ ) دهی است از بخش سیاهکل و دیلمان شهرستان لاهیجان. دارای هوای معتدل. آب قرای آن از رودخانه شمر و دوخرارود است که از ارتفاعات جنوبی سرچشمه میگیرد. محصول عمده آنجا برنج ، چای ، ابریشم و لبنیات. شغل عمده اهالی زراعت و گله داری است. این دهستان شامل 150 آبادی بزرگ و کوچک و صدها محل گله داران ( به اصطلاح محلی کلام ) است. جمعیت دهستان در حدود 18000 تن است. قرای مهم آن لشکریان ، کوچیل ، لیش و چوشل است. قصبه مرکزی بخش سیاهکل و دیلمان شهرستان لاهیجان ، واقع در 25 کیلومتری جنوب غربی لاهیجان. حدود 1000 تن جمعیت دارد؛ ولی در پائیز و زمستان سکنه آن به 2000 تن میرسد. ( از فرهنگ فارسی معین ).

فرهنگ فارسی

۱ - دهستانی است از بخش سیاهکل و دیلمان شهرستان لاهیجان دارای هوای معتدل آب قری از رودخانه شمرود و خرارود است که از ارتفاعات جنوبی سرچشمه میگیرد . محصول عمده برنج چای ابریشم و لبنیات
دهستانی است از بخش سیاهکل و دیلمان شهرستان لاهیجان دارای هوای معتدل

دانشنامه عمومی

سیاهکل ( به زبان گیلکی: سی ٚ کل ) یکی از شهرهای استان گیلان است که در بخش مرکزی شهرستان سیاهکل قرار دارد و مرکز شهرستان سیاهکل است.
درباره نام سیاهکل دو فرضیه موجود است فرضیه اول بدان گونه که مردمش تلفظ می کنند سیِ کل است. سی به معنی صخرهٔ بزرگ و کوه با شیب تند است و کل به معنی آبادی و جایگاه است و در واقع نام سیاهکل به معنی آبادی کنار کوه با شیب تند است فرضیه دوم نام این شهر در ابتدا سیاه گل بوده، زیرا در اکثر مناطق این شهر خاک سیاه رنگ وجود دارد، که به مرور زمان تغییر یافته و به سیاهکل تبدیل شده.
مردم سیاهکل گیلک هستند و زبان گیلکی را با گویش بیه پیش سخن می گویند. [ ۵]
در سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۱۹، ۹۲۴ نفر اعلام شد. [ ۲]
• آموزشکده فنی و حرفه ای سما واحد سیاهکل دارای ۷ رشته در مقطع کاردانی ( الکتروتکنیک - ساختمان - معماری - صنایع فلزی - تأسیسات تهویه مطبوع - تأسیسات الکتریکی ساختمان - تأسیسات مکانیکی ساختمان )
• دانشگاه آزاد اسلامی مرکز سیاهکل به ریاست دکتر سیاوش خداپرست[ ۶]
• دانشگاه پیام نور مرکز سیاهکل به ریاست دکتر صفری
سیاهکل یکی از شهرستان های خوش آب و هوای استان گیلان است و همچنین طبیعت بکری دارد. تقریباً از سه منطقه تشکیل شده که شامل منطقه آبرفتی که حاصل بر جای ماندن گل و لایی است که رودخانه ها با خود آورده اند و همچنین رسوبات دریا در زمان های کهن و منطقه کوهپایه ای بسیار زیبا با جنگل های راش فراوان آن و همچنین منطقه کوهستانی که تا نیمی از سال معمولاً در آن برف هم وجود دارد.
بنا به نوشته وبسایت سیاهکل و دیلمان[ پیوند مرده] شهرداری سیاهکل از اولین شهرداری های کشور می باشد. با توجه به فرهنگ مردم سیاهکل این شهر از گذشته و حتی خیلی زود تر از شهرهای معروف کنونی گیلان دارای بازار و ساختار شهری بوده و زندگی به اصطلاح شهری در آن صورت گرفته است. بنا بر نوشته کتاب فرمانروایان دیلمان تاریخ تأسیس شهرداری سیاهکل به سال ۱۳۰۴ خورشیدی بازمی گردد اما در منابع دیگر از جمله برخی از اوراق شهرداری و همچنین به استناد وبسایت رسمی خدمات شهری زمان تأسیس شهرداری سیاهکل به سال ۱۳۰۸ خورشیدی بازمی گردد. اگر این تاریخ مربوط به سال ۱۳۰۴ باشد بنا به استناد سخنان مطرح شده در پورتال وزارت کشور در لینک شهرداری سیاهکل جزو ۱۶ شهرداری اول کشور و چنانچه در سال ۱۳۰۸ خورشیدی باشد باز هم بنا بر همان نوشتار جزو ۱۳۶ شهرداری نخست کشور می باشد. نخستین شهرداریی که براساس قانون بلدیه مصوب ۱۲۸۶ هـ. ش تأسیس شد، شهرداری تهران بود که با تشکیلات جدید در همان سال ( ۱۲۸۶ ) تقریباً بلافاصله پس از تصویب قانون پایه گذاری شد و با تشکیلات جدید آغاز به کار کرد. پس از آن تا سال ۱۳۰۴، یعنی آغاز سلطنت پهلوی اول، مجموعاً ۱۶ شهرداری ایران تأسیس شد.
عکس سیاهکلعکس سیاهکلعکس سیاهکلعکس سیاهکلعکس سیاهکلعکس سیاهکل
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

مردم سیاهکل از دو قوم گالش و دیلم هستند. گالش های سیاهکل به زبان گالشی صحبت میکنند و دیلمیان سیاهکل به زبان دیلمی صحبت میکنند که این دو زبان درواقع یکی هستند و تنها نام متفاوت دارند. اقلیتی از اقوام کرد و تات و تالش و کوهی و کلایی هم در سیاهکل سکونت دارند.
1_سی کل ( سیاهکل ) ، شهرکو هستانی . 2_سیاه گالش ( افسانه سیاه گالش ) . 3 - سیاه کلاه، قشون که فرمانده آنان کلاه سیاه بر سر داشت وافراد به تبعیت وی کلاه سیاه بر سر کردند، که آن محل سیاهکل کنونی بوده ( گالش
...
[مشاهده متن کامل]
های اشکالی واشکجانپهلویی، مخترع، جنگ پارتیزانی ) که به آنان سیاه کلاه ها کفته می شد. . 4 - سی کوه ( تعداد کوهای بلند ) . 5 - سیاک ( تمدن، سیلک کاسان ) ، برگرفته از این نام. 6 - جای موصوف وصفت در زبان گالشی عکس فارسی است مانند خوجیر وچه ( بچه خوب ) ، که ابتداصفت وبعد موصوف است. که در فارسی بچه خوب گفته می شود. وبا توجه به این مقدمه و دستور زبان گالشی، سیاهکل=سیاه کل. ودرزبان گالشی می شود کل سیاه، که ( ه ) حرف ربط اضافه ویا پسوند مکان است. وبا حذف آن ( کل سیا ) بدست می آید. وبا قرار گرفتن ( ا ) پس از ( ل ) به خاطر ( ه ) حذف شده کلمه ( کلا سیا ) =گالاسیا بدست می آید. ریشه سیاهکل می باشد. وگالاسیا یعنی شهر گالش ها ( سیاهکل ) . سیاهکل یعنی شهر گالش ها. با توجه به 6 استدلال فوق احتمال ششم بخاطر گالش نشین بودن آن بسیار قوی تر ودر حد یقین است. سیاهکل=گالاسیا ( شهر گالش ها ) سرسلسله نژاد کاسی. البته نظریه 3 نیز سینه به سینه نقل گردیده. ودرنهایت سیاهکل یعنی شهر گالش ها.

بپرس