شرک

/Serk/

مترادف شرک: الحاد، بت پرستی، رجز، کفر

متضاد شرک: توحید

معنی انگلیسی:
polytheism or dualism, polytheism

لغت نامه دهخدا

شرک. [ ش َ / ش ِ ] ( اِ ) جامه. ( ناظم الاطباء ). || پارچه ای که در آن دارو بندند. ( از انجمن آرا ) ( از برهان ) ( ناظم الاطباء ). خرقه ای که دارو در او بندند. ( آنندراج ) ( شرفنامه منیری ) ( از فرهنگ جهانگیری ). || سیل را نیز گویند. ( شرفنامه منیری ).

شرک. [ ش َ رَ ] ( اِ ) شرا و حصبه. ( ناظم الاطباء ). جوششی بود که بسبب خون یا صفرا آمیخته بهم رسد و آن راشرا نیز گویند. ( فرهنگ جهانگیری ) ( از انجمن آرا ) ( از برهان ) ( از آنندراج ). جوششی بود. ( غیاث اللغات ).

شرک.[ ش ِ ] ( اِ ) آبله و چیچک و جدری. ( ناظم الاطباء ). نوعی از دمیدگی باشد که به بشره کودکان برآید و آن رابه تازی جدری گویند. ( فرهنگ جهانگیری ) ( از برهان ) ( شرفنامه منیری ). || زور. ( منتهی الارب ).

شرک. [ ش ِ ] ( ع اِ ) انباز. ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ) ( مقدمه لغت میر سید شریف جرجانی ص 3 ) ( مهذب الاسماء ) ( آنندراج ) ( از اقرب الموارد ) :
به باد مرکب کرده بهار شرک خزان
به ابر دولت کرده خزان عصر بهار.
مسعودسعد ( دیوان ص 215 ).
سوی ایوان شرک روی نهی
شب تاری چو کوکب سیار.
مسعودسعد.
|| ریا. || دادن بر کسی زمین را بر نصف یا ثلث. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ). || ( اِ ) حصه و نصف. ج ، اَشراک. || ( اِمص ) انبازی در نسب. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ) ( آنندراج ) ( از اقرب الموارد ). || کفر. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ) ( آنندراج ). کافر شدن باشد بسبب آنکه انباز بجهت حق تعالی آورند. ( فرهنگ جهانگیری ) ( از برهان ) ( از اقرب الموارد ). انبازی که بت پرستان و مشرکین برای خداوند عالم جل شأنه قرار داده اند. ( ناظم الاطباء ). انباز گفتن خدای را. دو یا چند خدای گفتن. خدای را دو گفتن. ( یادداشت مؤلف ). اعتقاد انباز به خدای بی انباز. دانشمندان گفته اند شرک بر چهار گونه است : 1- شرک در الوهیت. 2- شرک در وجوب وجود. 3- شرک در بندگی. 4- شرک در تدبیر.در جهان هنوز کسی که در هر چهارگونه شرک برای خدا انبازی جسته باشد یافت نشده ، مگر طایفه ثنویه که قائل به دو خدای می باشند یکی دانا و مصدر نیکیها، و دیگری نادان و منشاء بدیها، که اولی را یزدان و دومی را اهریمن نامند. اما آنان که در بندگی و تدبیر خدای به انباز معتقدند فراوانند، مانند: ستاره پرستان. اماگروهی دیگر در شرک غلو کرده منکر صانع بیچون گردند و گویند: این افلاک و کواکب واجب الوجودند. و هستی آنها به ذات خویش باشد و نیستی را بدانها راه نیست... واینان دهریه خالص اند. دیگر از طوایفی که به خدای یکتا قایل نیستند نصاری میباشند که حضرت عیسی ( ع ) را آفریننده مطلق شناسند. و از جمله منکران الوهیت بت پرستانند. در اینکه آیا اهل کتاب هم در شمار اهل شرکند یا نه بین دانشمندان اختلاف است ، گروهی شرک را مخصوص بت پرستان دانند به دلیل آیه شریفه ٔ: ان الذین من اهل الکتاب و المشرکین فی نار جهنم خالدین فیها... ( قرآن 6/98 ). ولی بیشتر دانشمندان شرک را شامل اهل کتاب نیز بکنند، بحکم آیه ٔ: ان اﷲ لایغفر ان یُشرَک به و یغفر ما دون ذلک لمن یشاء. ( قرآن 48/4، 116 ). ( ازکشاف اصطلاحات الفنون ). اعتقاد انباز به خدای بی انباز و آن شرکت در عبادت است ، مانند: ثنویان و نصاری و حرام است و کفر است : «ان اﷲ لایغفر ان یشرک به و یغفرما دون ذلک ». ( قرآن 48/4، 116 ) ( فرهنگ علوم سجادی ):اعوذ باﷲ من شر الشیطان و شرکه ؛ ای ما یوسوس به من الاشراک باﷲ. ( ناظم الاطباء ) : بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

انباز، انبازی، کفر، اعتقادبه تعددخدایان، شریک دانستن برای خدا، بهره، نصیب، اشراک جمع
قول به انبازی برای خدا قایل شدن شریک برای خدا اعتقاد به تعدد خدایان بت پرستی کفر مقابل توحید . یا شرک اصغر . شرک خفی . یا شرک جلی . قایل شدن شریک برای خدا مقال خفی . ریا شرک اصغر مقابل شرک جلی .
جمع شرک یا جمع شراک

فرهنگ معین

(ش ) [ ع . ] (اِمص . ) برای خدا شریک قایل شدن .
(شَ رَ ) [ ع . ] (اِ. ) دام (صید )، ج . شُرُک و اشراک .

فرهنگ عمید

شریک دانستن برای خدا، اعتقاد به تعدّد خدایان.
آنچه برای صید پرندگان به کار می برند، دام صیاد.

گویش مازنی

/sharak/ رگ اصلی پشت پاشنه ی پا

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] در دین اسلام، شرک در برابر توحید قرار دارد یعنی اعتقاد داشتن به چندین خدا و از گناهان کبیره محسوب می شود که نابخشودنی است.
شرک یعنی شریک قائل شدن برای ذات باری تعالی. کسی که برای خدا شریک قائل شود مشرک است. و چنین شخصی قابل آمرزش نیست. مگر اینکه در دنیا، توبه کند. إِنَّ اللَهَ لا یَغْفِرُ أَنْ یُشْرَکَ بِهِ وَ یَغْفِرُ ما دُونَ ذلِکَ لِمَنْ یَشاءُ؛ هم چنان که توحید، مراتب و درجات دارد شرک نیز به نوبه خود مراتبی دارد که از مقایسه مراتب توحید با مراتب شرک به حکم «تُعْرَفُ الْاشْیاءُ باضْدادِها»، هم توحید را بهتر می توان شناخت و هم شرک را. تاریخ نشان می دهد که در برابر توحیدی که پیامبران الهی از فجر تاریخ به آن دعوت می کرده اند، انواع شرک ها نیز وجود داشته است.
اقسام شرک
۱- قول به دو خدای متمایز که عبارت از اعتقاد به دو خدای جدا از یکدیگر مثل ثنویت. (شرک ذاتی)۲- قول به ترکیب خدا به این معنی که خدا مرکب از چند خدای کوچک تر از خود است.۳- شرک در تدبیر عالم به این معنی که خداوند عالم را آفرید و تدبیر آن را به عقول و نفوسی که خود آفریده است واگذاشت. مثل اعتقاد به ارباب انواع. (شرک ربوبی)۴- شرک در عبادت که عبارتست از جمع بین عبادت خداوند و عبادت غیر خدا. (شرک عبادی)
← شرک ذاتی
جمله آخر این آیه که ناظر به این است که آنگاه که حکومت حق و خلافت الهی برقرار می شود اهل ایمان از قید اطاعت هر جبّاری آزادند، به این صورت بیان شده که تنها مرا عبادت می کنند و شریکی برای من نمی سازند. از این معلوم می شود که از نظر قرآن هر اطاعت امری عبادت است؛ اگر برای خدا باشد اطاعت خداست و اگر برای غیر خدا باشد شرک به خداست. این جمله عجیب است که فرمان برداری های اجباری که از نظر اخلاقی به هیچ وجه عبادت شمرده نمی شود از نظر اجتماعی عبادت شمرده می شود رسول اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) فرمود: اِذا بَلَغَ بَنُو الْعاصِ ثَلثینَ اِتَّخَذوا مالَ اللهِ دُوَلاً وَ عِبادَ اللهِ خِوَلاً وَ دینَ اللهِ دَخَلاً؛ هرگاه اولاد عاص بن امیه (جدّ مروان حکم و اکثریت خلفای اموی) به سی تن رسد، مال خدا را میان خود دست به دست می کنند، بندگان خدا را بنده خود قرار می دهند و دین خدا را مغشوش می سازند.» اشاره است به ظلم و استبداد امویان. بدیهی است که امویان نه مردم را به پرستش خود می خواندند و نه آنها را مملوک و برده خود ساخته بودند، بلکه استبداد و جبّاریّت خود را بر مردم تحمیل کرده بودند. رسول خدا (صلّی الله علیه وآله) با آینده نگری الهی خود، این وضع را نوعی شرک و رابطه «ربّ و مربوبی» خواند.
ماخذ
...

[ویکی شیعه] شرک، اصطلاحی دینی به معنای شریک قائل شدن برای خدا. در منابع روایی و کتاب های اخلاقی، مراتب مختلفی برای شرک شمرده شده و از گناهان کبیره محسوب می شود.
شرک در لغت به معنای همتا قائل شدن است و در اصطلاح کلام اسلامی، شریک قائل شدن برای خداوند متعال در اموری که مختص به اوست. مانند وجوب وجود، الوهیت، بندگی و تدبیر شئون آفریدگان.
مفهوم شرک در مقابل مفهوم توحید است، زیرا توحید، اعتقاد به وحدت و یگانگی خداست، در حالی که شرک، اعتقاد به تعدد، مشارکت و انکار وحدت و یگانگی اوست.

[ویکی اهل البیت] شرک در لغت به معنای مشارکت و در اصطلاح، همتا قرار دادن برای خداست و ممکن است در صفات، افعال و یا حتی ذات باشد. ولی آنچه بیش از همه در قرآن مطرح و نقد شده شرک در عبادت است؛ زیرا اکثر مردم گرفتار این نوع از شرک بوده و هستند.
آنچه در قرآن مقابل شرک قرار گرفته، عنوان ایمان است و در جایی لفظ توحید بیان نشده است. هر جا که عنوان شرک آمده به معنای بت پرستی و خروج از توحید و زمره مسلمانان نیست. زیرا در قرآن علاوه بر اطلاق لفظ مشرک بر بت پرستان، بر اهل کتاب و برخی از اهل ایمان نیز اطلاق شده است.
در اینجا به برخی از آیات که شرک در آنها آمده، اشاره می شود:
در آیه دیگری می فرماید: «و بیشتر آنها به خدا ایمان نمی آورند، مگر آن که ایمان خود را با شرک آلوده می کنند».
روایات بسیاری در باب شرک بیان شده که برخی اقسام شرک را بیان کرده و برخی دیگر نفی اقسام آن را عنوان کرده است. در اینجا به چند نمونه از آن اشاره می کنیم.
1. در بخش پایانی روایتی از امام باقر علیه السلام که تفسیر آیه «لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ» است، آن حضرت می فرمایند: خداوند نزاییده تا این که برای او فرزندی باشد، تا از او ارث ببرد و از کسی زاییده نشده تا این که برای او پدری باشد که در ربوبیت و ملک با او شریک شود. این روایت اشاره به نفی شریک قرار دادن برای خداوند در مقام ربوبیت است.
2. امام علی علیه السلام فرموده است: خداوند پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله را به حق مبعوث کرده است، تا این که بندگان خودش را از پرستش دیگر بندگان به سوی پرستش خداوند درآورد و از اطاعت دیگر بندگان به اطاعت خودش رهنمون کند.

[ویکی الکتاب] معنی شِرْکٌ: شرکت
معنی لَّا یُشْرِکْنَ: که شرک نورزند
معنی مَا أَشْرَکُواْ: شریک قرارنمی دادند - شرک نمی آوردند
معنی تُشْرِکُونَ: شرک می ورزید-شریک می سازید
معنی لَا یُشْرِکُونَ: شرک نمی ورزند-شریک نمی سازند
معنی یُشْرَکَ: که شریک ساخته شود - که شرک ورزیده شود
معنی یُشْرِکْ: که شریک بسازد - که شرک ورزد
معنی رَّسِّ: چاهی که طوقه چینی شده باشد( روایتی از حضرت رضا علیه السلام است که آن حضرت از امیر المؤمنین علیه السلام نقل می کند که اصحاب رس مردمی بودند که درخت صنوبری را میپرستیدند و نام آن را شاه درخت نهاده بودند و آن درخت رایافث فرزند نوح بر کنار چشمهای به نام ر...
ریشه کلمه:
شرک (۱۶۸ بار)

[ویکی فقه] شرک (کلام). در دین اسلام، شرک در برابر توحید قرار دارد یعنی اعتقاد داشتن به چندین خدا و از گناهان کبیره محسوب می شود که نابخشودنی است.
شرک یعنى شریک قائل شدن براى ذات بارى تعالى. کسى که براى خدا شریک قائل شود مشرک است. و چنین شخصى قابل آمرزش نیست. مگر اینکه در دنیا، توبه کند. إِنَّ اللَهَ لا یَغْفِرُ أَنْ یُشْرَکَ بِهِ وَ یَغْفِرُ ما دُونَ ذلِکَ لِمَنْ یَشاءُ؛
نساء/سوره ۴،آیه۴۸.
۱- قول به دو خداى متمایز که عبارت از اعتقاد به دو خداى جدا از یکدیگر مثل ثنویت. (شرک ذاتی)۲- قول به ترکیب خدا به این معنى که خدا مرکب از چند خداى کوچک تر از خود است.۳- شرک در تدبیر عالم به این معنى که خداوند عالم را آفرید و تدبیر آن را به عقول و نفوسى که خود آفریده است واگذاشت. مثل اعتقاد به ارباب انواع. (شرک ربوبی)۴- شرک در عبادت که عبارتست از جمع بین عبادت خداوند و عبادت غیر خدا. (شرک عبادی)
طباطبایی، سیدمحمدحسین، تفسیر المیزان، ج۲، ص۲۶۷.
جمله آخر این آیه که ناظر به این است که آنگاه که حکومت حق و خلافت الهی برقرار می شود اهل ایمان از قید اطاعت هر جبّاری آزادند، به این صورت بیان شده که تنها مرا عبادت می کنند و شریکی برای من نمی سازند. از این معلوم می شود که از نظر قرآن هر اطاعت امری عبادت است؛ اگر برای خدا باشد اطاعت خداست و اگر برای غیر خدا باشد شرک به خداست. این جمله عجیب است که فرمان برداری های اجباری که از نظر اخلاقی به هیچ وجه عبادت شمرده نمی شود از نظر اجتماعی عبادت شمرده می شود رسول اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) فرمود: اِذا بَلَغَ بَنُو الْعاصِ ثَلثینَ اِتَّخَذوا مالَ اللهِ دُوَلاً وَ عِبادَ اللهِ خِوَلاً وَ دینَ اللهِ دَخَلاً؛
ابن ابی الحدید معتزلی، عبدالحمید، شرح ابن ابی الحدید بر نهج البلاغه، ج۸، ص۲۵۸، شرح خطبه ۱۲۸.
...

دانشنامه عمومی

شرک! ( انگلیسی: Shrek! ) یک کتاب عکس فانتزی خنده دار، اثر نویسنده و کارتونیست آمریکایی، ویلیام استیگ است که در سال ۱۹۹۰ منتشر شد. داستان آن دربارهٔ غول[ a] سبز نفرت انگیزی است که خانه را ترک می کند تا دنیای بیرون را ببیند و در نهایت با شاهدختی زشت ازدواج می کند. این کتاب به طور کلی پس از انتشار با استقبال خوبی مواجه شد و نقادان تصویرها، اصالت و نگارش آن را تحسین کردند. نقادان همچنین شرک را یک ضدقهرمان توصیف و به درون مایه های خشنودی و عزت نفس در کتاب اشاره کرده اند. این کتاب زمینه ای برای ساخت نخستین فیلم شرک ( ۲۰۰۱ ) و مجموعه فیلم هایی به همین نام با هنرمندی مایک مایرز برای بیش از یک دهه پس از انتشار آن شد.
ویلیام استیگ از سال ۱۹۳۰ تا دههٔ ۱۹۶۰ کارتونیستِ نیویورکر بود. [ ۲] او بیش از ۱٬۶۰۰ کارتون و ۱۱۷ طرح روی جلد را برای این مجله خلق کرد و نشریهٔ نیوزویک از استیگ به عنوان «پادشاه کارتون ها» یاد کرده است. [ ۳] با این حال، او به شدت از انجام کارهای تبلیغاتی متنفر بود و به جای این شغل، در ۶۱ سالگی شروع به نوشتن کتاب های کودکان کرد. [ ۴] استیگ در دههٔ نهم زندگی خود قرار داشت که این کتاب را نوشت. [ ۵]
کتاب های او به خاطر «درون مایه های گرافیکی پی درپی جدایی آشکار و تجدید دیدار صمیمی» بین والدین و فرزندانشان و در عین حال حفظ «شوخ طبعی» که مشخصهٔ اصلی کارتون هایش بود، شناخته شده اند. [ ۶] این کتاب ها همچنین معمولاً شامل درون مایه هایی همچون جدایی و دگرگونی بودند. [ ۷] تصویرگری های استیگ که با آبرنگ و جوهر خلق شده اند، [ ۸] به دلیل استفادهٔ «غنی» از رنگ ها موردتوجه قرار گرفته اند. [ ۹] کریس ریدل، [ b] تصویرگر و نویسندۀ کتاب های کودکان، در گاردین به معرفی کتاب هنر ویلیام استیگ[ c] پرداخت و به برخی از ویژگی های آثار کارتونی استیگ در نیویورکر و کتاب های کودکان وی اشاره کرد. از نظر ریدل، بیشتر آثار استیگ «حال وهوایی کودکانه» دارند و او به عنوان کارتونیست علاقه مند بود تا در آثارش به «تغییر دادن فرض های سنتی» بپردازد و مهارت داستان گویی خود را در تصویرگری هایش نشان بدهد. [ ۱۰] نام شرک لاتین نویسی واژهٔ שרעק ( shrek ) یا שרעקלעך ( shreklekh ) در زبان ییدیش است که از واژهٔ آلمانی Schreck، به معنای «ترس» یا «وحشت» آمده اند. [ ۱۱]
عکس شرک

شرک (شخصیت). شرِک ( انگلیسی: Shrek ) یک شخصیت داستانی و یک دیو است که توسط نویسنده آمریکایی ویلیام استیگ ساخته شده است. شرک شخصیت اصلی کتابی به همین نام است. نام «شرک» از کلمه آلمانی Schreck گرفته شده است که به معنی «ترس» یا «ترور» است. شرک توسط مایک مایرز صداپیشگی می شود، اگرچه پیش از مرگ کریس فارلی در دسامبر ۱۹۹۷ قرار بود او صداپیشه شرک باشد.
شرک یک دیو سبز رنگ است، لباس های سنتی می پوشد و از لحاظ جثه از سایر دیوها کوچکتر است. گوش های او دراز اما نازک است. قدرت بدنی شرک زیاد است و می تواند با یک گروه از سربازان و یاغی ها بجنگد و همه آنها را شکست دهد. پدر مادر شرک در تولد هفت سالگی اش به علت اینکه او یک دیو بود، رهایش می کنند. همچون پدر و مادرش، مردم نیز او را به خاطر دیو بودنش سرزنش می کردند. پس از گذشت چندین سال، اکثر مردم از شرک متنفر بودند و از او هراس داشتند. به همین دلیل شرک به ندرت از باتلاقش بیرون می آمد. او که می دانست مردم برای همیشه از او متنفر خواهند ماند پس او نیز آنها را می ترساند و از این کار لذت می برد.
هنگامی که او در سکوت و آرامش زندگی می کرد؛ لرد فارکواد ( حاکم سرزمین دولاک ) دستور دستگیری و شکار موجودات افسانه ای را داد و شرک نیز نوعی موجود افسانه ای بود هر چند که هیچ سربازی نتوانست او را دستگیر کند. اما این دستور برای شرک بسیار بد تمام شد زیرا که تمامی موجودات افسانه ای که دستگیر شده بودند به باتلاق او تبعید شدند. شرک برای بازپس گیری باتلاقش همراه با خر به دولاک رفت و از لرد فارکواد درخواست کرد که موجودات را از باتلاقش بیرون کند. فارکواد نیز در عوض آزادسازی شاهدخت فیونا این را قبول کرد. شرک با خر برای نجات فیونا راهی سفر شدند. پس از آزاد سازی فیونا؛ در بین راه شرک به خر دلیل تنها بودنش را می گوید که مردم او را بدون شناختش قضاوت می کنند، از او فرار می کنند و برای همین او هیچ دوستی ندارد.
او مأمور شده بود که فیونا را نجات بدهد، او را به لرد فارکواد برساند و فارکواد نیز با فیونا ازدواج کند اما خود شرک عاشق فیونا شده بود. در این بین او نتوانست به فیونا بگوید که عاشقش است زیرا یک دیو بود و از اینکه فیونا بفهمید که شرک عاشقش است هراس داشت. اما بعد از اینکه فهمید فیونا مانند او یک دیو است و عاشق شرک است؛ جلوی ازدواج فیونا را با فارکواد گرفت و خودش با فیونا ازدواج کرد.
عکس شرک (شخصیت)

شرک (فرنچایز). شرک ( انگلیسی: Shrek ) فرنچایز چندرسانه ای محصول ایالات متحده است که توسط دریم ورکس انیمیشن ساخته شده است و تا حدودی از کتاب تصویری به همین نام چاپ ۱۹۹۰ اثر ویلیام استیگ اقتباس شده است. این مجموعه عمدتاً به داستان یک دیو بدخلق اما مهربان به نام شرک می پردازد که با اکراه درخواست نجات یک شاهزاده خانم را می پذیرد. در نتیجه او دوستانی پیدا می کند و به ماجراجویی های بعدی در دنیای افسانه ای می پردازد.
این فرنچایز شامل چهار فیلم پویانمایی است: شرک ( ۲۰۰۱ ) ، شرک ۲ ( ۲۰۰۴ ) ، شرک ۳ ( ۲۰۰۷ ) و شرک برای همیشه ( ۲۰۱۰ ) است. همچنین فیلمی چهار بعدی به نام شرک: روح لرد فارکواد در سال ۲۰۰۳ منتشر شد. دو ویژه برنامهٔ تلویزیونی شرک در کریسمس ( ۲۰۰۷ ) در ژانر کریسمسی و شرک در هالووین ( ۲۰۱۰ ) در ژانر هالووینی بر اساس این شخصیت ساخته شده است. فیلمی اسپین آف به نام گربه چکمه پوش در اکتبر ۲۰۱۱ اکران شد و همچنین تئاتری موزیکال برای این شخصیت در برادوی به روی صحنه رفت.
نیویورک تایمز در سال ۲۰۱۰ شخصیت های اصلی شرک را «به طرز درخشانی محقق یافته» توصیف کرد و گفت: «نزدیک به یک دهه پس از اولین فیلم شرک، آن ها مانند هر شخصیتی در تاریخچهٔ انیمیشن، ترکیبی حیاتی و جذاب از تصویر، خصوصیات اخلاقی و صدا هستند. »[ ۱] این مجموعه با موفقیت تجاری همراه بود و هفدهمین فرنچایز سینمایی پرفروش و دومین فرنچایز انیمیشنی پرفروش تاریخ است.
عکس شرک (فرنچایز)

شرک (فیلم). شرک ( به انگلیسی: Shrek ) یک پویانمایی کمدی متحرک کامپیوتری آمریکایی است که در سال ۲۰۰۱ بر اساس کتاب تصویری افسانه ای به همین نام نوشته ی ویلیام استیگ، ساخته شده است.
حقوق کتاب استیگ توسط استیون اسپیلبرگ در سال ۱۹۹۱ خریداری شد. وی در ابتدا قصد داشت یک فیلم انیمیشن سنتی بر اساس این کتاب تولید کند، اما جان اچ ویلیامز او را متقاعد کرد که این فیلم را به شرکت تازه تأسیس دریم ورکس بیاورد. جفری کاتزنبرگ بلافاصله پس از خرید حقوق استودیو از اسپیلبرگ، توسعه فعال فیلم را آغاز کرد.
شرک یک دیو است که در یک جنگل سرسبز در آرامش و سکوت زندگی می کند، تا اینکه مأموران پادشاه به منطقه ای نزدیک او می آیند و از مردم چیزهای عجیبشان را می خواهند، پیرزنی خرش را می دهد و ادعا می کند که خرش قادر به حرف زدن است.
ناگهان خر از آنجا فرار می کند و به خانه شرک می رسد و سربازان هم از آنجا فرار می کنند. پادشاه هم تمام حیوانات عجیب را به خانه او می فرستد و تا هنگامی که شرک شاهزاده خانم را برای او از قصر اژدها آزاد نکند حکم خانه اش را نمی دهد.
شرک و خر هم برای نجات شاهزاده خانم اقدام می کنند، و طی اتفاقاتی که می افتد، خر با اژدها ازدواج می کند و شاهزاده خانم هم که در نیمه های شب به دیو تبدیل می شده است با شرک ازدواج می کند و پادشاه هم کشته می شود.
شرک برای نخستین بار در جشنواره فیلم کن ۲۰۰۱، جایی که برای دریافت نخل طلا رقابت کرد، نخستین فیلم انیمیشن پس از پیتر پن دیزنی ( ۱۹۵۳ ) بود که برای این کار انتخاب شد. این فیلم به عنوان یک فیلم انیمیشن که شامل شوخ طبعی بزرگسالان است، در حالی که به طور همزمان از کودکان پذیرایی می کرد، مورد ستایش قرار گرفت. این فیلم با تئاتر در ۱۸ مه ۲۰۰۱ در ایالات متحده اکران شد و در برابر بودجه تولید ۶۰ میلیون دلار در سراسر جهان ۴۸۴٫۴ میلیون دلار فروش داشت. شرک نخستین جایزه اسکار بهترین فیلم انیمیشن را دریافت کرد و همچنین نامزد بهترین فیلمنامه اقتباسی شد. شش نامزد دریافت جایزه از آکادمی هنرهای فیلم و تلویزیون بریتانیا به دست آورد و در نهایت برنده بهترین فیلمنامه اقتباسی شد. موفقیت فیلم کمک کرد تا شرکت دریم ورکس به عنوان رقیب اصلی پیکسار در انیمیشن رایانه ای فیلم بلند شناخته شود و سه دنباله به نام های شرک ۲ ( ۲۰۰۴ ) ، شرک ۳ ( ۲۰۰۸ ) و شرک برای همیشه ( ۲۰۱۰ ) به همراه دو تعطیلات منتشر شدند. ویژه، یک فیلم اسپین آف، و یک نمایش موزیکال صحنه ای که حق امتیاز شرک را شروع می کند. اگرچه برنامه های ساخت فیلم پنجم قبل از اکران فیلم چهارم لغو شده بود، اما این پروژه در سال ۲۰۱۶ احیا شد، اما از آن زمان متوقف شده است، اما تولید و تاریخ احتمالی اکران به عقب رانده می شود. [ ۱]
عکس شرک (فیلم)

شرک (گوسفند). شرک ( انگلیسی: Shrek؛ تولد ۲۷ نوامبر ۱۹۹۴ – مرگ ۶ ژانویه ۲۰۱۱ ) نام گوسفندی از نژاد مرینوس بود که از ترس پشم چینی فرار کرد و به مدت شش سال در کوه زندگی نمود. [ ۱] رشد پشم هایش در آن مدت باعث معروف شدن این گوسفند در کشور نیوزلند شد، به طوری که پشم چینی آن در برنامه زنده تلویزیونی به نمایش درآمد. بیش از ۲۷ کیلوگرم پشم از این گوسفند به دست آمد. [ ۲]
شرک به عنوان یک نماد ملی در نیوزلند تبدیل شد و در ماه مهٔ ۲۰۰۴ دهمین سالگرد تولد شرک با حضورش در مجلس نیوزلند جشن گرفته شد. در این برنامه هلن کلارک نخست وزیر نیوزلند نیز حضور داشت.
در نوامبر سال ۲۰۰۶، سی ماه پس از نخستین باری که پشم چینی شده بود، بار دیگر پشم هایش چیده شد و این اتفاق بر یک قطعه یخ شناور در سواحل دنیدن افتاد.
شرک در سن ۱۶ سالگی پس از طی سه هفته نقاهت به درخواست صاحبش ، اوتانازی شد.
عکس شرک (گوسفند)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

شِرک
(یا: چندگانه پرستی) درسیر تطورادیان،پرستش خدایان متعددی که ممکن است هم رتبه شمرده شوند یا یکی از آن ها برتر از بقیه دانسته شود. ذهن انسانی در حرکت تکاملی خود از ابهام به تعیین و از کثرت به وحدت می رود و چون مفهوم روح مبهم تر از مفهوم خداست، پرستش ارواح طبعاً بر پرستش خدایان مقدم بود. در این مرحله در هر شیئی روحی می بیند. در مرحلۀ بعد، با آگاهی بیشتر انسان از طبیعت اشیاء، برای هر طبقه و نوع، خدایی تصور می کند، سپس خدایان در ذهن آدمی چهرۀ انسان گونه پیدا می کنند. شرک در ادیان و جوامع گوناگون به عوامل مختلف طبیعی و نژادی و تاریخی بستگی دارد. یونانیان و ژاپنی ها برای خدایان خویش اساطیر مفصل داشتند، در آیین مهری ایران هم به مهر صفات انسانی، اما با قدرت خارق العاده و نیروی فوق بشری نسبت می دادند. بت پرستی نوعی شرک است که بت ها در آن نمادی از خدایان شمرده می شوند. پرستش خدایان متعدد در چین، مصر، بابل، روم و مکزیک نیز معمول بود. در کیش هندو، ضمن آن که خدا در صورت های چندگانه پرستش می شود، اعتقاد به یک خدای بزرگ واحد هم وجود دارد. پرستش خدای واحد در ایران با ظهور زردشت رواج گرفت و در ادیان ابراهیمی یهودی و مسیحی به سمت تکامل رفت و با دین اسلام صورتی کاملاً منجّز و بدون هیچ پیرایه به خود گرفت. شرک در یک تقسیم بندی کلّی به دو نوع نظری (اعتقادی) و عملی تقسیم می شود. نوع نظری آن نیز به شرک ذاتی، صفاتی و افعالی تقسیم می شود. منظور از شرک عملی، شرک در مقام عبادت است. در تقسیم بندی دیگر، شرک به دو گونه تقسیم می شود: خفی و جلی؛ یا پنهان و آشکار. در اسلام نسبت به شرک و راه یافتن آن در اعتقادات یا زندگی عملی مسلمانان حساسیت ویژه ای وجود دارد و با تمهیدات و آموزش های لازم سعی بر دورماندن تعالیم اسلامی از انواع مختلف شرک شده است. این امر نشان دهنده اهمیت خاص توحید و یگانه پرستی ـ در عمل و نظر ـ از نظر اسلام است.

پیشنهاد کاربران

شرک :چندخدایی
شریک قائل شدن برای خداوند
از آنجایی که خداوند، آفریدگار و خالق تمام هستی است، پس مالک همه چیز است؛ و چون تمام هستی، مُلک خداوند است، پس فرمانبرداری تنها سزاوار اوست. هرگاه انسان از فرمان خداوند سرپیچی کند، درواقع در حال اجرای فرمان شیطان است و این بدان معناست که برای غیر از خدا، جایگاه خدایی قائل شده است.
...
[مشاهده متن کامل]

معنی ساده، یعنی قراردادن شریکی یا همان خدایی دیگر در کنار خداوند ( الله ) که از اونجایی که خداوند یکتاست و یکی از اصول مهم دین توحید هست ( یعنی خداوند شریکی ندارد ) پس شرک گناه است.
کفر . . . الحاد . . . . . بت پرستی . . . . . . .
با سلام بنده یک پاکدین و پیرو کتاب مقدس آرشا هستم
آنچه از ادیان سامی این است که بسیار کهن و دستکاری شده میباشند، متن کتاب آرشا: ای پاکدینان، آیا نمی بینید که کاهنان ادیان سامی چگونه سخنان دینی را دستکلری و لکه دار میکنند و غیرمستقیما شرک میورزند و برای یکتای مهربان شریک قرار میدهند و در ستایش هایشان میگویند تنها تو را می پرستم و تنها از تو یاری میجویم اما بعد از رهبران و پیامبران یاری میخواهند، از روحشان? یا جسدهای بی جانشان، آیا قدرت پروردگارشان را مورد تمسخر میگیرند? از نظر من شیعه هم از مشرکان محسوب میشود. تمام
...
[مشاهده متن کامل]

چندخدایی، بت پرستی، شرک ورزیدن
معانی آورده شده تقریبا" کامل است . فقط تنها چیزی که به نظر بنده باید اضافه شود اینکه به قول شاعر :
اسلام به ذات خود ندارد عیبی
آنچه عیب است در مسلمانی ماست
. . . . . و در حقیقت مذهب شیعه هم چنین است و من خودم هم یک شیعه هستم ولی تقریبا بسیاری از اعمالی را که شیعیان عام انجام و یا اعتقادات افراطی که نسبت به ائمه ( ع ) دارند به نوعی مشرکانه میدانم و مقصر را هم علما و روحانیون شیعه میدانم که مردم را آگاه نمی کنند و در حقیقت فارق از اهمیت بسیار زیاد شرک و ندیده گرفتن غضب خداوند در مورد آن، سعی میکنند صورت مسئله را پاک کنند . به نظر بنده روحانیت شیعه مسئولیت سنگینی در این مورد دارد و باید مردم را در این زمینه حقا" آگاه کنند. آیا آنها در نهج البلاغه از حضرت علی ( ع ) نخوانده اند که دو دسته در رابطه با ما زیان میکنند . . . . . .
آیا فقط علی اللهی ها جزو افراط گران در دوستی حضرت علی ( ع ) هستند آیا امکان ندارد بعضی از شیعیان عام و کم سواد که برای ایشان صفاتی فراتر از یک انسان قائلند جزو زیانکاران باشند ؟ نگویید نه که بخداوند یکتا اینها بهانه است و باید روز قیامت جوابگوی خداوند یکتا باشید. حضرت محمد ( ص ) فرموده اند : " وای بر آنکه نداند و وای بر آنکه بداند و عمل نکند . " ( نهج الفصاحه )
بنده ضمن ارادت ویژه به علمای واقعی شیعه عاجزانه از این بزرگواران میخواهم با کاستن حساسیت شان نسبت به تهمت مشرک بودن شیعه ، نسبت به آگاه نمودن مردم عادی و حتی بعضی از روحانیون ، بحق نسبت به گناه نابخشودنی شرک اقدام عاجل و موثر بعمل آورند.
شِرک
برابرنهاد های واژه های برگرفته از ریشهء شرک با ساختار زبان پارسی :
شَریک = هَم شِرک ، شِرکا
اِشتراک = شِرکیدن، شِرکَندگی
شِرکَت = شِرکمان ( پسوند - اَت پارسی است )
مُشتَرَک = شِرکیده
...
[مشاهده متن کامل]

مُشتَرِک = شِرکَنده
مُشرِک = شِرکِشگَر ، شِرکگَر ، شِرکیدار ، شِرکو
تَشریک = شِرکانِش
تَشَرُک = شِرکِش
شِراکَت = شِرکاندن

شِرک
واژه ای آریا - اروپایی ست و هم ریشه با :
انگلیسی : share
مینه ء این دانشواژه در زمینه خداشناسی : آفرینش را در میان خدایان یا ایزدان می بَخشد/ می بَخسَد/ می بَغسَد
( تقسیم می کند ) یا به سخنی دیگر آفرینش کار ایزدان است یا جهان با همکاری خدایان پدید آمده .

بپرس